Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi w Minecraft przy enchantowanych rzeczach

LucasJestem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak sama nazwa w temacie wskazuje mam lagi.. tak, gdy mam z enchantowany miecz, kilof, łopatę, siekierkę to mam lagi, dlaczego ? Mam już optifine opcje wszystkie ustawione na off praktycznie, i dalej lagi.. Kiedyś nie miałem takiego problemu, nawet grałem bez optifine i nie lagowało, nie wiem co jest, pomóżcie mi, proszę :c

Opublikowano

Masz coś w stylu enchantall na kilofie? Zaczynasz kopać i na sekundę ok. 20 bloków rozwalasz? Jeśli tak, to lag jest powodem cobbla który ci się w eq nie mieści i leży na ziemi.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Witam, jak sama nazwa w temacie wskazuje mam lagi.. tak, gdy mam z enchantowany miecz, kilof, łopatę, siekierkę to mam lagi, dlaczego ? Mam już optifine opcje wszystkie ustawione na off praktycznie, i dalej lagi.. Kiedyś nie miałem takiego problemu, nawet grałem bez optifine i nie lagowało, nie wiem co jest, pomóżcie mi, proszę :c

Widze, że nie zależy ci na wyglądzie wiec czas sciagnac jakas texturke najlepiej coś mniejszego niż 16x16

Oczyść dysk odkurzaczem/ccleanerem rejestr i gdy odpalasz minecrafta od razu menedzer zadań i aplikacje szukasz minecrafta ppm przejdź do procesu ustaw wysoki priorytet(System skupia się na minecrafcie)

Zainwestuj w ram każda kostka 512/1gb zawsze coś usprawnia w działaniu

Również ustaw klasyczny wygląd i tapete jakąś jedno kolorową np czarna

Wylacz pare programów...

To tyle

Myśle ze pomogłem

Jeśli to nie pomoże mc by zyczu i dołóż ramu

5vwxw5.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...