Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ranked'y Silver.

cmik21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem, jestem w silver V i ciężko mi awansować wyżej ponieważ dostaję same "troll'e" do team'u.

Może mi doradzicie jaką postacią grać i gdzie żeby wycerować całego ranka. :)

Dziękuje za porady i pozdrawiam.

Nagradzam lajkami. :)

Opublikowano

Li sin w lesie i niszczysz wszystko w tym silverze

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

Sam tak dawno temu miałem zacząłem cisnąć tylko op postaciami

Supp:Tresh Janna

Jungle: Jarvan Rammus Maokai

Mid/Top:Wukong/Kennen/Lee sin

ADC: Vayne/cait/varus

Jak ogarniasz wyżej niż na silver V to z kwestią czasu sie wybijesz ;)

vayne.png

Opublikowano

Graj postaciami które mają bardzo dobry sustain jak i dmg.

MId: Diana, Lux, Ahri, Fizz.

Top: Renekton (ale topem nie wygrasz gry tak czy inaczej)

Dżungla: Lee Sin < zawsze bierz coś, co ma skok i nie tylko. Postacie tylko Lee Sin, Elise i oczywiście Nasus.

Support: Leona, Taric sprawdzają się idealnie.

ADC: Do wyboru, do koloru.

#Edit

Ważne, aby miały shield. :>

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Byłem w silver IV i prawie już w III miałem serię. Grałem cały czas jungle na zmianę yi i xin ale nagle dostałem 8 meczy w dupę. I spowrotem V. :/

Opublikowano

Każdym championem się da wygrać grę, tego nie można ukryć.

Aczkolwiek od siebie polecę Ci na ADC-Vayne, mid-Zed, jungle-Lee Sin, top-Nasus, support-Nami/Thresh.

Są to świetne championy, wystarczysz, że ich trochę ogarniesz, a leci jak z górki.

279981407253602336505.png
Opublikowano

W goldzie 5 jest to samo... ostatnio nawet double top bez supporta gralem...

Co do tematu to akali bedzie dobra na mida o ile cie tam wpuszcza bo zazwyczaj w lobby "mid mid mid mid " ludzie nie widza co to oracle pink wiec bombelek czesto bd ci ratowal zycie. Ma duzy range i duzy dmg :)

u1lc.png
Opublikowano

Graj postaciami którymi możesz split pushować, super opcja bo w sumie gry nie wygrywa się killami tylko tym kto pierwszy zniszczy nexusa (silvy i bronzy o tym zapominają ;))

a jeżeli szukasz dobrych champów nie koniecznie do split pushu to polecam ci takie opcje:

top - jayce, irelia, pantheon

mid - zed, talon, ahri (asasynie przewaznie)

jungla - polecam jarvana 4 jest genialny oraz lee i mao

adc - tylko i wyłącznie vayne

supp - leona, thresh i blitz :)

Fe%C3%ABd_eune_58_1_logo.png

Opublikowano

ja polecam tylko i wyłącznie jungle na tym poziomie, gdyz naprawde wiele można zdziałać. Sam wychodziłem z srebra 3 do golda5 evelynn, ma fajną pasywkę co znacznie ułatwia ganki, mały cd na q, darmowy speed z w , świetną ultę do tf jeśtli trafisz w 5 osób, jeśli widzisz że masz nieogarnięty team staraj się braćwszystkie kille dla siebie (pamiętam mecz w srebrze1 ostatnio grałem evelyn przegrywaliśmy 12-18 z czego miałem 7-3-5, nikt sobie na lini nie radził a potem dobrze wyprowadzone tf i mądry focus wygrały u nas grę), Ostatnio trochę spadło mi nią w/r gdyż zacząłem większość killi oddawać drużynie a oni tego nie umieli wykorzystywać, w sumie na mida dobra jest lux gdyż ma dużo cc, vayne na adc jak Cie nikt nie bedzie focusował też wygra gre, talona na mida nie polecam gdyż słabnie w late, ahri jest mocna na midzie ale mysle ze brandem można bardzo dużo zrobić gdyż ma obszarowe skille, a wraz z udręką liandrego z jenego skilla magicznego zabiera 14% hp

Opublikowano

Eve jest zdecydowanie jednym z najlepszych picków na silverze, jeżeli grasz na liniach nie patrz na kontry tylko graj tym co umiesz, na tym poziomie kontry i tak nikt nie umie wykorzystać. No i wykorzystuj to co chwilowo jest op, meta do silvera dociera jednak odrobinę wolniej i nie wszyscy jeszcze tam zauważyli buff Trinity Force także chwilowo Ez i Corki zdecydowanie rządzą bot lane.

Opublikowano

Dam ci radę której chyba nikt tu nie wziął pod uwagę.
Żaden champ i lane ci nie pomoże jeżeli sam nie wyjdziesz z inicjatywą by nauczyć się grać. Zmainuj jednego champa i graj tylko nim (nie bierz nic popularnego bo bany będą lecieć). Początki są trudne, potem jest łatwiej.

@Arigat:

Dzisiaj carrowałem 4 gry suppem, nie wiem skąd takie info. masz że suppem się nie da.

League of Legends

Opublikowano

Ja z silvera wychodziłem Katą. Harrasowałem przeciwnika, a gdy on miał mało HP i cofał a ja miałem wystarczająco długo to gankowałem inne linie, tyle ;P

Opublikowano

Zagrałem sobie wczoraj malphite full tank vs nida na midzie. Dawno nie miałem takiej lajtowej farmy mając gdzieś, że przeciwnik mnie atakuje, a potem malphite robi solo triple i wygrywa ultem teamfighty - więc jeśli nie jest zbanowany akurat, to droga wolna. W silver V amumu dosyć ładnie działa. Akali, Kata jeśli nie mają cc, Kha, fizz też fajnie działają... dobrze zagrany fiddle, vayne, vi jungle... dużo tego ;) Generalnie wszystko co ma hard cc i tankowość nadaje się, żeby wygrywać swojej drużynie teamfighty, a wszystko z burstem i ogólnie dmg może wygrać drużynie linie (nie koniecznie tylko Twoją, jeśli dużo gankujesz).

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Kolego mam podobny problem :/ . Moja taktyka taka : Korzę wybrać picki mojemu teamowi a ja biorę to co zostanie z nadzieją że oni wybrali swoje main lane i będą grali dobrze . Ewentualnie bierz swojego main picka i próbuj coś działać . Myślę że dobry toper/jungler może wycerować grę.

d35b0db6ad0fd.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...