Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2PL opłaca się grać?

Zehotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem spytać jak wygląda teraz Metin2PL? Po rocznej przerwie chciałem wrócić na Almanach (Chunjo), bo rok temu grałem jeszcze i mam tam bodziaka 60 lv z dobrym eq. Dużo ludzi gra? Warto grać? Piszcie wszystko tutaj :) Z góry dzięki ;)

Opublikowano

Dużo? Malusienko... Na Almanachu raczej też. Najwięcej się 3ma na s1-s3 i s25-26, tak to na reszcie pustki. Jeśli masz EQ to graj, ale jak dla mnie, epoka PL'a minęła.

Opublikowano

Niedługo będzie łączenie serwerów co sprawi, że na serwerach pojawi się więcej osób. Opłaca się. Dla zabawy ? - Oczywiście.

O łączeniu to już jest gadana prawie rok...

@top

Zawsze się opłaca wrócić i pograć. Graczy jest stosunkowo mało bo większość gra na nowszych +s21.

Jeżeli lubisz grać samemu to tym bardziej bo jest więcej wolnych spotów i miejsc do dropienia.

Opublikowano

Kiedyś nooby wkurwiały jak ksuły itp. a teraz to nudno nawet bez nich ;/ Chciałbym rok 2010/2011 gdzie były zajęte ch i ciężko czasem było wejść. Co do fuzji to miała być w maju jak się nie mylę, a team leci w chuja ;/

Opublikowano

Nie warto, ale mogę polecić server World of Metin2- eventy prawie codziennie są, GM'owie nie olewają graczy, są otwarci dla wszystkich, nie wydasz złotówki- a będziesz miał perfekcyjne eQ przy odrobinie czasu (jest to hard, prawie jak global), nie ma tam przesadzonego is, nic tam nie pomaga w grze, bo pdki, dodania, zw.egzo gracze sprzedają, mamy polską gildię.

Zapraszam :D, a PL nie polecam, pustki na serverach, olewka ze str, administracji, eventy raz na ruski rok (od święta).

Opublikowano

Na pl-u raczej juz nie ma co grac :)

fananit.png

Pomogłem ?

Daj like to nic nie kosztuje !

Like mnie motywuje do udzielania pomocy na mpcforum.pl

Opublikowano

Niedawno w Hiszpanii było łączenie serwerów. Następna w kolejce jest właśnie Polska, więc możesz tam grać. Teraz, póki ludzi jest niewielu, łatwiej jest się dorobić, ponieważ metki i spoty są wolne. Za jakiś czas, po połączeniu, znajdziesz sobie gildię i ekipę, jednak aktualnie musiałbyś grać niemal w samotności.

Opublikowano

Chciałem spytać jak wygląda teraz Metin2PL? Po rocznej przerwie chciałem wrócić na Almanach (Chunjo), bo rok temu grałem jeszcze i mam tam bodziaka 60 lv z dobrym eq. Dużo ludzi gra? Warto grać? Piszcie wszystko tutaj :) Z góry dzięki ;)

Jak wygląda ? Wszędzie pustki. Jedynie co by przywróciło dawną liczbe graczy jest połączenie wszystkich serwerów w jeden. Polecam poczekać do łączenia serwerów. Wtedy więcej ludzi się pojawi.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Narazie to co się dzieje na polskim metinie to przechodzi normalność na większości serwerach pustki, a najwięcej ludzi na solarze, monastyrze i feniksie. Na reszty jak dobije 500graczy jest dobrze. Tam gdzie ja grałem rok temu, wchodzę po roku a tu po 1 sklepiku m1 wszystkie metki wolne i 0 spamu w jinno. Jedynie po łączeniu serwerów gra miała by jakiś sens.

Opublikowano

Niedługo będzie łączenie serwerów co sprawi, że na serwerach pojawi się więcej osób. Opłaca się. Dla zabawy ? - Oczywiście.

Tak jak napisał El Magiko , o tym łączeniu gadają już z rok ...

Możesz grać, póki nie ma ludzi . Łatwiej będzie się dorobić , puste spoty . Jedynie na Solarze jest trochę ludu .

Polecam Ci metin2.sg

22tp.png

Opublikowano

O tym łączeniem serwerów już tak długo się gada i nadal Ymir nic z tym nie robi. Zero informacji kiedy to będzie i jak będzie to wyglądało. Myślę że na razie nie warto wracać na PL'a nic ciekawego się tam nie dzieje, jak już chcesz bardzo zagrać na PL'u wybierz solar'a na reszcie totalnie nie warto zaczynać.

Opublikowano

wg mnie nie opłaca się, po 1 mało osób

po 2 strasznie czasochłonny

dość dużo rzeczy w is(niektórych rzeczy nie zdobędziesz, a niektóre od kogoś, kto bd w is siedział)

no chyba że lubisz taki klimat hardcore - jedziesz bez niczego praktycznie :D

jeśli lubisz taki klimat ( chodzi o trudność) polecam ci metin2.sg - ostatnio bardzo duzo osób, jedni mowią ze oficjal, drudzy ze priv, w koncu sam nie wiem :D

qca1j1.jpg

Opublikowano

wg mnie nie opłaca się, po 1 mało osób

po 2 strasznie czasochłonny

dość dużo rzeczy w is(niektórych rzeczy nie zdobędziesz, a niektóre od kogoś, kto bd w is siedział)

no chyba że lubisz taki klimat hardcore - jedziesz bez niczego praktycznie :D

jeśli lubisz taki klimat ( chodzi o trudność) polecam ci metin2.sg - ostatnio bardzo duzo osób, jedni mowią ze oficjal, drudzy ze priv, w koncu sam nie wiem :D

Jest to server jak najbardziej oficjalny, tu masz dowód http://www.ymirgames.com/game/metin2.htm

Nie warto, ale mogę polecić server World of Metin2- eventy prawie codziennie są, GM'owie nie olewają graczy, są otwarci dla wszystkich, nie wydasz złotówki- a będziesz miał perfekcyjne eQ przy odrobinie czasu (jest to hard, prawie jak global), nie ma tam przesadzonego is, nic tam nie pomaga w grze, bo pdki, dodania, zw.egzo gracze sprzedają, mamy polską gildię.

Zapraszam :D, a PL nie polecam, pustki na serverach, olewka ze str, administracji, eventy raz na ruski rok (od święta).

eventy prawie codziennie - server jest down też prawie codziennie xD

GM'owie nie olewaja graczy - wypada w przybliżeniu 1gm/1player więc jak mają olewać :D

pdki dodania itp, są sprzedawane w grze również na sg, i czy to nie pomaga osobom wydającym hajs? pomaga mogą mieć dużo golda bez ruszenia 4 liter :P

ale cóż taki urok gier f2p i tego nie zmienisz.

Opublikowano

Jest już w tym temacie dużo odpowiedzi ale większość pisze o s26,

ale tam jest dużo wszystkiego(ludzi, botów).

Ja ci polecam s1-s6, nie mam mało ludzi ale za dużo też nie,

chyba za na s1, i jeszcze masz spoty wolne.

Jak połączą serwery to od razu bedzie więcej ludzi (tak myślę).

Zapraszam na mojego bloga poświęconemu grafice i fotografii,

dopiero zaczynam ale według mnie się bardzo szybko rozwija.

http://diamante-image.blogspot.com/

Opublikowano

Jak najbardziej możesz wrócić na Metina2 Polskiego, aczkolwiek na almanach, hmm - powiem tak.

Polecałbym Ci zagrać od nowa na solarze, najpopularniejszy serwer i nie zanosi się na to, że zarzuci tam pustkami, tym bardziej, że nie masz jakiegoś bardzo dużego poziomu, także szybko się odkujesz, na almanachu nie będzie praktycznie sklepów, dosłownie kilka.

1zdobq.png

Opublikowano

Metin już nie jest taki fajny jak był,dużo botów jest,nie da sie expić w niektórych miejscach.Totalna masakra,ja grałem ostatnio ale coś mnie teraz metin nie ciągnie szczerze mówiąc.Polecam privy,bo są jak dla mnie lepsze od PL'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...