Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zakup telefonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewnien dylemat , chce kupić nowy telefon bo mój obecny Se Neo V doprowadza do szału :) Jaki telefon polecacie max do 1000zł może być używany , myślałem nad Samsungiem Core lub Iphonem 4.. Liczę na fachową pomoc :D

Ps: Szukam telefonu który nie będzie się zacinał nawet przy dużej ilości zainstalowanych aplikacji :p

Opublikowano

Iphone 4 już za tą cenę upolujesz :) posiadałem go teraz posiadam ip5 i za miesiąc kończy mi się umowa i biorę ip5s :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Nie polecam nexusa 4 zawiesza sie ;/ mowię zainwestuj lepiej w Iphone lepiej cie to wyniesie :)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Bez przesady, twoje fanbojstwo w tej chwili wychodzi każdą dziurą twojego ciała.

Masz coś do mojej osoby ? Nie jestem fanboyem tylko mówię prawdę iphone posłuży mu przez wiele lat a nexusa pewnie po jakimś czasie by musiał zmieniać .

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Masz coś do mojej osoby ? Nie jestem fanboyem tylko mówię prawdę iphone posłuży mu przez wiele lat a nexusa pewnie po jakimś czasie by musiał zmieniać .

Akurat co do twojego fanboizmu odniósł bym się podobnie, gdyż opowiadasz głupoty o modelach jak np. Galaxy S4 które widziałem w innych tematach, wywyższając iPhone jakby to był dar od boga. No sory koleś ale oby dwa telefony są dobre a wjeżdżałeś na S4 jakby to był rozpadający się plastikowy gruchot. Nie wspominając już o tym, że poliwęglowe tworzywo w GS4 jest mocniejsze od aluminium w iP5...

Co do tematu...

Polecam Galaxy SII który jest wytrzymały (spadł mi 20x na beton i dalej jest w całości, ekran nienaruszony i parę śladów na tylniej obudowie), wystarczająco szybki i jak na 2.5 letni telefon dalej uciąga gry typu Real Racing 3 czy Asphalt 7 w nienajgorszej jakości.

Bateria trzyma w miarę długo i jak wgrasz Jellybean 4.1.2 to będzie chodzić jak funkcjonalne masełko. Aparat też ma ponadprzeciętny i nagrywa w Full HD. Ekran Amoled + który pomimo małej rozdzielczości nie wygląda źle ponieważ nadrabia większą ilością subpixeli na pixel.

Do 1000zł nie wiem czy upolujesz Nexus 4 ale to też całkiem dobry telefon.

Xperia S też jest niezła tylko czasem przycina lecz ma lepszy aparat od GS2.

Możesz również kupić iPhone 4 tylko licz się z zamkniętym systemem. Sam w sobie też jest dobrym urządzeniem, tylko podatnym na upadki ze wględu na szklano metalową obudowę. Aparat słabszy od powyższych lecz i tak robi niezłe zdjęcia.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Akurat co do twojego fanboizmu odniósł bym się podobnie, gdyż opowiadasz głupoty o modelach jak np. Galaxy S4 które widziałem w innych tematach, wywyższając iPhone jakby to był dar od boga. No sory koleś ale oby dwa telefony są dobre a wjeżdżałeś na S4 jakby to był rozpadający się plastikowy gruchot. Nie wspominając już o tym, że poliwęglowe tworzywo w GS4 jest mocniejsze od aluminium w iP5...

Co do tematu...

Polecam Galaxy SII który jest wytrzymały (spadł mi 20x na beton i dalej jest w całości, ekran nienaruszony i parę śladów na tylniej obudowie), wystarczająco szybki i jak na 2.5 letni telefon dalej uciąga gry typu Real Racing 3 czy Asphalt 7 w nienajgorszej jakości.

Bateria trzyma w miarę długo i jak wgrasz Jellybean 4.1.2 to będzie chodzić jak funkcjonalne masełko. Aparat też ma ponadprzeciętny i nagrywa w Full HD. Ekran Amoled + który pomimo małej rozdzielczości nie wygląda źle ponieważ nadrabia większą ilością subpixeli na pixel.

Do 1000zł nie wiem czy upolujesz Nexus 4 ale to też całkiem dobry telefon.

Xperia S też jest niezła tylko czasem przycina lecz ma lepszy aparat od GS2.

Możesz również kupić iPhone 4 tylko licz się z zamkniętym systemem. Sam w sobie też jest dobrym urządzeniem, tylko podatnym na upadki ze wględu na szklano metalową obudowę. Aparat słabszy od powyższych lecz i tak robi niezłe zdjęcia.

Zjechałem s4 ponieważ go nie znoszę i powiedziałem tylko prawdę o nim same problemy z nim miałem i moja mama go używa lecz chce go zmienić bo tez są jakieś problemy.. z samsunga mogę polecić : note2,s3,express a co do apple to nie jestem żadnym fanboyem tylko wyrażam swoją opinię ..

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Nie polecam nexusa 4 zawiesza sie ;/ mowię zainwestuj lepiej w Iphone lepiej cie to wyniesie :)

no teraz to dojebałeś :)

Nexus 4 nigdy się nie zawiesza mam na nim z 60 aplikacji 20 działa w tle lagi ? nie dziekuję 4X1.5 gHz i 2gb ram niby jakim cudem :D

Polecam nexusa 4

11967467.jpg

Opublikowano

no teraz to dojebałeś :)

Nexus 4 nigdy się nie zawiesza mam na nim z 60 aplikacji 20 działa w tle lagi ? nie dziekuję 4X1.5 gHz i 2gb ram niby jakim cudem :D

Polecam nexusa 4

To nie wiem jakim cudem ty nie masz lagów napisz na pw :D bo ogólnie telefon dobry ale mi strasznie laguje (wipe itd nawet nie pomogły) Bierz albo iphone albo nexusa ale jak nie bd miał problemów z lagami :)

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

A mi iPhone 5 strasznie laguje, próbowałem wymieniać na nowy ale nie pomogło dalej strasznie się przycinają animacje w iOS i czasem długo czekam na załadowanie się listy kontaktów polecam Ci Samsunga bo działa cudownie.

SRSLY?

Przestań już opowiadać głupoty Jakors bo dla Ciebie wszystko co nie iPhone, laguje -.-

*** - fanboizm równy twojemu.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

jeśli chodzi o lagi to android ma większe i częstsze lagi od iOS'a (nie, nie fanboizm, prawda) ale z tymi lagami nexusa 4 to żeś dowalił, bawiłem się nim i z tymi 4 rdzeniami i 2GB ram trudno go jakoś zlagować, miałem parenascie aplikacji w tle a app killer błyskawicznie sie odpalil i nie bylo problemu ze scrollowaniem pomiedzy apkami :') może to jakiś MEXUS 4 z allegro i dlatego Ci tak laguje? ahah.... z tym S4 i lagami to żeś dowalił, skoro matka miała, to może go niemiłosiernie zawaliła i dlatego lagował...

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

S4 Jak nówka i nie powiedziałem ze laguje tylko są z nią czasami problemy , nexus zakupiony w saturnie w niemczech 3 dni po wprowadzeniu na rynek

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Hydro H110

Creative Sound Blaster Z

Samsung 840 EVO 500GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...