Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi

slawek1111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, otuż mam problem, lol zaczął mi lagować, na aramie to sie teleportuje co chwile ;/ wcześniej nic mi nie lagowało, a nagle teraz po dwóch ostatnich patchach zaczęło help!!!

Opublikowano

Ale lagi spowodowane spadkiem FPS, czy wysokim pingiem? Niewstaty z pingiem możesz jedynie zrobić tyle co powyłączać pobieranie plików itd. A jeśli spadek FPS, to po prostu zmniejsz jakość tekstur i innych rzeczy.

Opublikowano

Lagi masz od dużego pingu czy od słabych FPS?

Polecam skontaktować się z dostawcą internetu (ewentualnie go zmienić) oraz w miarę możliwości poprawić łącze (np. poprzez przestawienie odbiornika w lepsze miejsce).

@down

Chuja a nie, jak od spadków fps może go recalować ?

Wtf? Jak recallowac? O czym ty gadasz?

@top

dzisiaj też tak mam, wczoraj nawet pisał komunikat, że mają problemy i mogą być "lagi".

@edit

@up

w tym momencie powinieneś sb dać ostrzeżenie za spam bo nie przeczytałeś tematu ;).

jeszcze coś ?

You made my day. xD

Warto pomyśleć, że wcześniej wspomniany fragment:

teleportuje co chwile

miał najzwyczajniej opisać te lagi Mianowicie mam na myśli to, że owe "teleportowanie się" jest napisane w znaczeniu zaburzenia animacji ruchu (w wyniku lagów) - czyli po naszemu: takie ściny, że aż nie widać jak postać się porusza.

Nigdy w życiu nie czytałeś czegoś w rodzaju "omggg mam takie lagi, że mnie teleportuje zamiast ruchu" lub o podobnym znaczeniu "lololo takie lagi, że aż widzę screeny zamiast gry"? Pomyśl trochę - cały temat dotyczy lag'ów więc nie rozumiem skąd wziął się twój pomysł z recallami xD

Opublikowano

Lagi masz od dużego pingu czy od słabych FPS?

Polecam skontaktować się z dostawcą internetu (ewentualnie go zmienić) oraz w miarę możliwości poprawić łącze (np. poprzez przestawienie odbiornika w lepsze miejsce).

Ale lagi spowodowane spadkiem FPS, czy wysokim pingiem? Niewstaty z pingiem możesz jedynie zrobić tyle co powyłączać pobieranie plików itd. A jeśli spadek FPS, to po prostu zmniejsz jakość tekstur i innych rzeczy.

@top

dzisiaj też tak mam, wczoraj nawet pisał komunikat, że mają problemy i mogą być "lagi".

@edit

@up

w tym momencie powinieneś sb dać ostrzeżenie za spam bo nie przeczytałeś tematu ;).

Siema, otuż mam problem, lol zaczął mi lagować, na aramie to sie teleportuje co chwile ;/ wcześniej nic mi nie lagowało, a nagle teraz po dwóch ostatnich patchach zaczęło help!!!

jeszcze coś ?

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

A mi sie zdaje ze to wina riotu bo wczoraj jak gralem kazdy z teamu mial lagi kazdego wywalalo tak samo w enemy teamie i zamiast moich skaczycych fps od 60 do 110 mialem po 30 no wtf

Jak pomogłem licze na Lajka!!!
Opublikowano

Ja w grze nie mam żadnych lagów, jedyne to te spowodowane tym że mam Wi-Fi. Jeśli masz mało FPS to gra po prostu chodzi nie płynnie itp. Jeśli duży ping, to po kliknięciu w dane miejsce w celu ruchu, postać ruszy się za jakiś czas, w zależności od wysokości pingu.

@up

Jeśli skakały ci FPS to tylko przez twój komputer- karta graficzna, procesor, RAM.

Jeśli to wina Riotu to Ping, FPS to klatki na sekundę więc Riot jedynie mógł zawinić tyle że w nowym patchu poprawiono jakość jednostek na najniższych detalach, od tego powstawały skoki FPS w teamfightach i tego typu akcjach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...