Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Problem podczas sprawdzania płyty

babiniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas sprawdzania przy 49% wywala mi taki błąd

1/O error!

ScsiSTATUS : 0x02
Interpretation : Check Condition

CDB : 28 00 00 0E 4D D4 00 00 01 00
Interpretation : Read (10) ? Sector 937428

Sense Area : 70 00 03 00 00 00 00 12 00 00 00 00 11 00 00 00 00 00 00 01 02 03 04 05
Interpretation : Unrecovered read error

Wiecie czemu to spowodowane czytałem że możliwe że to nie zaktualizowane sterowniki ale strona byla po angielsku a ja jestem z niego troche słaby :/

http://forum.imgburn.com/index.php?showtopic=2553

Nawet zainstalować mi sie nie chce na konsoli przy 50 % jest aby przeczyścić płytę :/

Jeśli możecie zarejerstrujcie sie i dobijcie 1000 pkt

Opublikowano

mam nagrywarke LG ktora wcześniej działała NFS HP działa do tej pory ale mialem ostatnio reset i musialem wszystko instalowac i ustawiac od nowa (może to tego wina ) Nagrywam na verbatimach choc uwazam ze chyba zle zrobilem bo przeplacilem

Grająć w gre a mianowicie sleeping dogs nie moglem przejsc pierwszej misjibo sie nie chcialo ladowac ale w koncu przeszlem no ale potem zauwazylem ze nie moge kilku rzeczy kupic no i ze nie wczytuja sie rozmowy podczas np. jazdy samochodem albo innych. Teraz znowu mi sie nie chce załadować pewna misja. Instalacja nie wchodzi w grę zatrzymuje sie na 50 %

Opublikowano

tylko XDG 2.5 czyli Need for speed hot pursuit, ktore poszło bez błędów a to bylo moje pierwsze XDG3. Może powinenem zrobic wedlug tego poradnika a nie tego z forum od xboxa

No dobra jutro możliwe żę kupie sobie płyty platinum (jak cos to 2 razy mniej kasy strace) i wtedy zobacze jak nagram z ustawieniami z tego poradnika http://www.mpcforum.pl/topic/1035699-tutorial-weryfikacja-i-nagrywanie-gier-pod-lt-30/

Opublikowano

Dobra sprawdzilem i z tymi ustawieniami też nie działa więc to chyba jest wina nagrywarki :/ No to bede musial wydac teraz ze 150 zl pewnie

Polecacie jakąś najlepiej od razu z allegro...

Opublikowano

Dobra sprawdzilem i z tymi ustawieniami też nie działa więc to chyba jest wina nagrywarki :/ No to bede musial wydac teraz ze 150 zl pewnie

Polecacie jakąś najlepiej od razu z allegro...

Szukaj tylko Ihasa x24 -xx , rewizja B ( koniecznie ).

Nie kupuj odrazu z wgranym softem, gdyż jest to kilka kliknięć z poziomu windowsa i spokojnie zrobisz to sam.

Ps. Nie polecam innych płyt niż verbatimy, wtedy nawet jak się źle nagra to nie ma pewności, że to przez nagrywarkę.

Opublikowano

Szukaj tylko Ihasa x24 -xx , rewizja B ( koniecznie ).

Nie kupuj odrazu z wgranym softem, gdyż jest to kilka kliknięć z poziomu windowsa i spokojnie zrobisz to sam.

Ps. Nie polecam innych płyt niż verbatimy, wtedy nawet jak się źle nagra to nie ma pewności, że to przez nagrywarkę.

Nagrałem na verbatimach to mówisz że coś takiego jak to kupic ?

http://allegro.pl/nagrywarka-liteon-dvdrw-ihas124-oem-sata-gw-rev-b-i3534200875.html

czy to ?

http://allegro.pl/dvd-liteon-ihas124-ihas-124-rev-b-xbox-nero-fvat-i3545372559.html

Opublikowano

Czasem lepiej coś dopłacić niż później kupować jeszcze raz to samo i drożej no dobra to w najblizszym czasie kupie tą drugą a poźniej zobaczy sie co i jak

A i jeszcze jedno pytanie czy na tej nagrywarce są inne ustawienia do img burna i abgxa ?

Opublikowano

Czasem lepiej coś dopłacić niż później kupować jeszcze raz to samo i drożej no dobra to w najblizszym czasie kupie tą drugą a poźniej zobaczy sie co i jak

A i jeszcze jedno pytanie czy na tej nagrywarce są inne ustawienia do img burna i abgxa ?

Wszystko takie same, tylko w imgburnie gdy wybierasz bookcache to wybierz "DVD+R DL MEDIA EEPROM" .

Jakoś tak bo z pamięci pisałem :P

Tylko musisz tą nagrywarkę przerobić:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...