Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jakiś mid/top

Valterqe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

y0. Ostatnio sobie szukam postaci na mida/topa/junglera ogólnie chodzi o to żeby miała dobry dmg w early jak i w late. I nie padała jak guwno. Zastanawiałem się nad Dianą/Ezem albo Fiorą. Nie wiem co brać polećcie coś bo IP coraz więcej a pomysłów na grę coraz mniej :D

Prosiłbym o podanie +/-

@edit

Lepiej aby była za 6300/4800 ( zwykle są najlepsze, a większość za 3150 mam już ;d)

Opublikowano

Ezreal?Fiora?Te postacie nie są zbyt wytrzymałe, jakby nie patrzeć :D Może Aatrox? Robiąc go lekko pod hp i obronę,oraz dodając jego LifeSteal potrafi sporo wytrzymać.

+Nie ma many

+Harras z e

+Duży LifeSteal dzięki W

+Odradzanie

+Dobry escape

+Świetnie nadaje się na jungle jak i na topa

Ciężko mi wymieniać minusy,bo praktycznie ta postać ich nie ma, może jedyne co może być to zależność od farmy,chociaż nim się łatwo farmi.Może też ma trochę duże CD na skille,ale kupując odpowiednie przedmioty nie zauważymy tego za bardzo.

uosv7x.jpg

Opublikowano

Ja mam obsesję na punkcie dobrze granej Nidalee APC, zazwyczaj midy kończę na 2/0 - 5/0. Farma przyjemna, dmg CHORY z dzidy, tymbardziej na linii w early, trafisz 2 - 3 razy i przeciwnik recalluje. Nie raz miałem tak, że widząc wracającego wroga rzucałem dwie dzidy i uciekał z 200 hp, zanim wrócił na linię :) A z kolei jak wygrasz linię tym, to masz dość "funduszy", żeby utrzymując dobrą farmę i dostając dalej kille w late ściągać 3/4 hp adc na hita, a jakiejś supp sonie nawet full. Odpada niestety w teamfightach dość, bo nie jest bardziej postacią nastawioną na kite-killing, w tf dość szybko wyłączana, ale wcale nie taka zła. Papier, który ma bardzo mocny gameplay z dobrą mechaniką. Kotek daje jej duże survivability, praktycznie nie do zabicia jak dobrze nią zagrasz. Często zostawałem sam na 5 w jungli kręcąc się i zabijając z dzid przez ściany, a jak było niebezpiecznie to leciałem sobie kotkiem w tył. Blitzcrank dla przykładu nie ma szans trafienia Cię z dobrze wytime'owanym w na kotku.

Lux - Burst na 6 też "decent", Jak podharassujesz przeciwnika przed 6 do ~2/3 hp to raczej napewno spłynie na Q>AA>E>AA>R. A E ma na tyle małe CD, że ewentualnie jeszcze go dobijesz. Później też daje rade, w TF miesza ostro jak zultuje w 4 osoby mając sporo AP :) Plus wyłącza snarem 1/2 osoby, co też jest fajne w TF. Jak dobrze trafiasz snare, to często uciekniesz z opresji, chociaż papierowa to ona jest.

Veigar - kolejny "typical nuker" ze swoim sławnym OP burstem na 6 + ignite :3 Jak złapiesz pare killi i nastackujesz AP z Q, to praktycznie nic nie przeżyje pełnego combo z ultem. Wada jedna - raczej na 1v1 do zabijania, ale w tf dużo robi stunem i meteorem (AoE jakby nie patrzeć). Papier kompletny, ale może ratować się stunem.

Na topa polecam Riven (da się tym robić chore rzeczy, jak nią dobrze zagrasz) i Malphite'a (może dmg dużo nie robi, ale z paroma killami nawet bez farmy zrobi solo triple w mid/late game, bo nic mu nie robią, a do tego ma dość mocnego ulta. W rezultacie miałem full tank malphite prawie tyle dmg dealt, co lux 824 AP w premade). Obie postacie, Riven i Malph, stankowane. Malph ofc bardziej, ale Riven to tez dosyć tankowaty bruiser. Jak masz kolege na duo, to fajnie gra się Malph + Riven top, chociaż średnio fajnie gra się bez jungli - gramy tak czasem normale, jeszcze żadnego topa nie przegraliśmy :D

LoL Platinum noob | osu! #39k | http://youtube.com/user/DelterYT

Opublikowano

Ja Ci polecam zakupić Jayce za 6300 IP (chyba, że posiadasz).

Postać dobra na solo top jak i mid.

Jayce

• burst

• farma

• harras

• aoe spells

• dobry midder/topper

• 7 spelli

• tryba range/melee

• doskok

• mobliny

Jeżeli jednak masz już go to kupuj Fizza (mój main).

Fizz

• aoe spells

• true DMG

• farma

• harras

• burst

• escape

• doskok/odskok

• slow

• dobry przez wszystkie fazy gry

• trolling ultimates*

• ghost (passwyka)

* Chodzi o jego E. Można użyć E+E lub samo E.

Gdy użyjesz E, Fizz na jakieś 1,5s stanie na trójzębie.

Co to daje? A no np. uniknięcie ulty Khartusa/Caitlyn etc.

Mianowicie, gdy użyjesz E w odpowiednim momencie nie da się go namierzyć.

Nawet jeżeli ultimate (załóżmy Khartusa) został wcześniej rzucony.

Ty używasz E w odpowiednim momecie, dosłownie milisekundy przez atakiem.

Nie dostaniesz obrażeń. Niby głupota, ale jednak jak się nauczysz tego BARDZO POMAGA.

Na Fizza możemy wziąć barrier & ignite. Nie potrzebny nam Flash.

Dlaczego? Bo jego E+E może skakać przez ściany i ogólnie jest odskokiem.

Bardzo podoba mi się jego W (szczególnie w early - true DMG).

Dodawanie spelli

E, W, Q

Maxowanie

W, E, Q

Jest jednak jeden minus tej postaci. Ostatnio zauważyłem, że często go banują.

sygnavipek.jpg

Chętnie rozdaję Lajki za pomoc! A Ty?

Opublikowano

Ja mam obsesję na punkcie dobrze granej Nidalee APC, zazwyczaj midy kończę na 2/0 - 5/0. Farma przyjemna, dmg CHORY z dzidy, tymbardziej na linii w early, trafisz 2 - 3 razy i przeciwnik recalluje. Nie raz miałem tak, że widząc wracającego wroga rzucałem dwie dzidy i uciekał z 200 hp, zanim wrócił na linię :) A z kolei jak wygrasz linię tym, to masz dość "funduszy", żeby utrzymując dobrą farmę i dostając dalej kille w late ściągać 3/4 hp adc na hita, a jakiejś supp sonie nawet full. Odpada niestety w teamfightach dość, bo nie jest bardziej postacią nastawioną na kite-killing, w tf dość szybko wyłączana, ale wcale nie taka zła. Papier, który ma bardzo mocny gameplay z dobrą mechaniką. Kotek daje jej duże survivability, praktycznie nie do zabicia jak dobrze nią zagrasz. Często zostawałem sam na 5 w jungli kręcąc się i zabijając z dzid przez ściany, a jak było niebezpiecznie to leciałem sobie kotkiem w tył. Blitzcrank dla przykładu nie ma szans trafienia Cię z dobrze wytime'owanym w na kotku.

Lux - Burst na 6 też "decent", Jak podharassujesz przeciwnika przed 6 do ~2/3 hp to raczej napewno spłynie na Q>AA>E>AA>R. A E ma na tyle małe CD, że ewentualnie jeszcze go dobijesz. Później też daje rade, w TF miesza ostro jak zultuje w 4 osoby mając sporo AP :) Plus wyłącza snarem 1/2 osoby, co też jest fajne w TF. Jak dobrze trafiasz snare, to często uciekniesz z opresji, chociaż papierowa to ona jest.

Veigar - kolejny "typical nuker" ze swoim sławnym OP burstem na 6 + ignite :3 Jak złapiesz pare killi i nastackujesz AP z Q, to praktycznie nic nie przeżyje pełnego combo z ultem. Wada jedna - raczej na 1v1 do zabijania, ale w tf dużo robi stunem i meteorem (AoE jakby nie patrzeć). Papier kompletny, ale może ratować się stunem.

Na topa polecam Riven (da się tym robić chore rzeczy, jak nią dobrze zagrasz) i Malphite'a (może dmg dużo nie robi, ale z paroma killami nawet bez farmy zrobi solo triple w mid/late game, bo nic mu nie robią, a do tego ma dość mocnego ulta. W rezultacie miałem full tank malphite prawie tyle dmg dealt, co lux 824 AP w premade). Obie postacie, Riven i Malph, stankowane. Malph ofc bardziej, ale Riven to tez dosyć tankowaty bruiser. Jak masz kolege na duo, to fajnie gra się Malph + Riven top, chociaż średnio fajnie gra się bez jungli - gramy tak czasem normale, jeszcze żadnego topa nie przegraliśmy :D

mam większość z tych postaci ;d

Ja Ci polecam zakupić Jayce za 6300 IP (chyba, że posiadasz).

Postać dobra na solo top jak i mid.

Jayce

• burst

• farma

• harras

• aoe spells

• dobry midder/topper

• 7 spelli

• tryba range/melee

• doskok

• mobliny

Jeżeli jednak masz już go to kupuj Fizza (mój main).

Fizz

• aoe spells

• true DMG

• farma

• harras

• burst

• escape

• doskok/odskok

• slow

• dobry przez wszystkie fazy gry

• trolling ultimates*

• ghost (passwyka)

* Chodzi o jego E. Można użyć E+E lub samo E.

Gdy użyjesz E, Fizz na jakieś 1,5s stanie na trójzębie.

Co to daje? A no np. uniknięcie ulty Khartusa/Caitlyn etc.

Mianowicie, gdy użyjesz E w odpowiednim momencie nie da się go namierzyć.

Nawet jeżeli ultimate (załóżmy Khartusa) został wcześniej rzucony.

Ty używasz E w odpowiednim momecie, dosłownie milisekundy przez atakiem.

Nie dostaniesz obrażeń. Niby głupota, ale jednak jak się nauczysz tego BARDZO POMAGA.

Na Fizza możemy wziąć barrier & ignite. Nie potrzebny nam Flash.

Dlaczego? Bo jego E+E może skakać przez ściany i ogólnie jest odskokiem.

Bardzo podoba mi się jego W (szczególnie w early - true DMG).

Dodawanie spelli

E, W, Q

Maxowanie

W, E, Q

Jest jednak jeden minus tej postaci. Ostatnio zauważyłem, że często go banują.

Jayce'a nie mam. zobacze reszte opinii ludzi o postaciach w tym temacie i może się zdecyduje. Fizz > mój main :D

@edit

A co powiecie na Vi lub Zaca/Diane warto któregoś z tych championów kupić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...