Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odnowa PC

Shield

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Przez wakacje zarobiłem troszkę kasiorki i chciałbym odnowić nieco swojego graciora :D

Moje środki to 2000zł... chciałbym w sumie wymienić tylko karte graficzną, pamieć ram i płytę główną, ponieważ

komputer jest dosyć stary i nie czyta ddr3. Zależy mi na tym, żeby te wszystkie nowe podzespoły zgrały się z moim starym procesorem ( Intel Core2 Quad @6600 ). Chciałbym chociaż stabilnie na wysokich ustawieniach w WoWa sobie pograć :P

Wymagania World of Warcraft

04412959103553816642.png

ps. Każdy pomocny komentarz = lajk.

Opublikowano

Ja bym jeszcze dodał do tych rzeczy do wymiany procesor gdyż jest on na lga 755 które jest już troche przestarzałe i w ogóle nie rozwijane

lepiej kupić coś tu na podstawce 1155

dysk i nagrywarka na sata?

jaki masz zasilacz ?

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Nagrywarka na ata dysk pewnie też. Zasilacz ( 500W z tego co pamiętam, ale nie jestem pewny ) jutro podam, bo nie będę teraz tego grata rozkręcał.

ps. Dostępne środki troszkę się zmieniły... do wydania 2000zł.

Opublikowano

Spoko zestaw, ale czekam na inne propozycje. Zależy mi tylko i wyłącznie na wysokich stabilnych ustawieniach w WoWku. Wierzę w Was, że dacie rade coś złożyć do tych 2000zł. Wymagania w wowie nie są kosmiczne :P tak samo obecnie części do PC.

Opublikowano

No to przecież True podał Ci zestaw więc o co Ci chodzi? Masz do wydania 2k zł do dostałeś do tylu zestaw ( najlepszy w tej cenie ) więc nie rozumiem?

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Ta płyta główna co podał @True obługuje pamieć tylko z częstotliwością pracy 1066 / 1333 MHz, a kości pamięci posiadają 1600 MHz, więc nie wiem czy to ma jakieś znaczenie czy nie...przy późniejszym montowaniu wszystkiego.

ps. dysk twardy 300gb w zupełności mi wystarczy... teraz posiadam 500gb i ledwo co 130gb zajęte.

Co powiecie o tym zestawie?? Nie chcę przekroczyć limitu... chciałbym się zmieścić w tych 2000zł.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=69603&s=72777&s=78672&s=74018&s=73154&s=74907&s=64710&s=74376

Opublikowano

Karta lipna ( GTX 650 tylko z Ti ) za ~20zł więcej masz dysk 500gb , nie będziesz podkręcał możesz wziąć tańszą płytę ramy lepiej 2 dual-channel

Masz : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=50391&s=77930&s=64225&s=74326&s=69520&s=27972&s=61571&s=64710

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Część moich rzeczy :D

@edit dokup kabelek sata bo ta płyta to OEM 9bez akcesorii)

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Jakby co to na tym zestawie możesz pograć w bf3 na high-ultra :)

Opublikowano

Bardzo mnie to cieszy :D Peceta dostanę już złożonego, więc tylko oprogramowanie wgrać i stery najnowsze i testowanko. Tylko kurcze mam problem, bo mam win 7 32 bitowego ( oryginał ) a 32 ponoć nie czyta więcej niż 2gb pamięci ram ( albo 4 - nie pamiętam ).

Opublikowano

nie czyta więcej niż 3,25Gb ( ale jest taka stronka the********bay.sx) :D

Opublikowano

Nie rozumiem... co tam robi i3, a na dodatek 2130 w cenie wyższej niż 3240 ?

8GB RAM jest Ci niezbędne ? DYsk to wolnoobrotowiec, zmień na WD Blue lub tego seagate'a :

http://techplanet.pl/produkty/dyski-twarde/seagate-barracuda-500gb-sata3-st500dm002,24346.html

Ten Enermax to niesprawdzona konstrukcja, zastanów się nad High Power lub Corsair Vs.

Opublikowano

Hmmm no dobrze, że napisałeś bo jeszcze nie zamówiłem. Mógłbyś mi jakiś zestaw złożyć do 2100zł. Zależy mi na 8gb, bo nie chcę dokupować później, jeżeli wyjdzie coś lepszego. A po drugie chcę znowu zacząć się bawić w grafikę, desig'n i tym podobne.

Priorytet to płynne działanie World of Warcraft ( wysokie bądź ultra ).

Opublikowano

boże.. vakoss, pomocnik z ciebie taki jak z koziej dupy trąba, nie umiesz poprawic tego zestawu co on podal? przeciez tam ma wolny i awaryjny dyssk, slaba obudowe i nienajlepszy zasilacz + gowniana i3 kiedy w tej cenie mozna miec 3350p, wiec nie rozumiem kto skladal ten zestaw? nie wiem jakim trzeba byc... ***** ;) ;)

http://www.morele.net/inventory/info/NDh4xg/

Zestaw True - ale tutaj nic dodac nic ujac, najlepszy zestaw. a tych nowych "pomocnikUw" w tym dziale nie sluchaj na przyszlosc ;)

@up uprzedziles mnie :D co za cyborg ;p

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

boże.. vakoss, pomocnik z ciebie taki jak z koziej dupy trąba, nie umiesz poprawic tego zestawu co on podal? przeciez tam ma wolny i awaryjny dyssk, slaba obudowe i nienajlepszy zasilacz + gowniana i3 kiedy w tej cenie mozna miec 3350p, wiec nie rozumiem kto skladal ten zestaw? nie wiem jakim trzeba byc... ***** ;) ;)

http://www.morele.net/inventory/info/NDh4xg/

Zestaw True - ale tutaj nic dodac nic ujac, najlepszy zestaw. a tych nowych "pomocnikUw" w tym dziale nie sluchaj na przyszlosc ;)

@up uprzedziles mnie :D co za cyborg ;p

Wiesz nie jestem 24/7 na forum i nie wiem kiedy on doda post który muszę poprawić

I podaj linka do i5-3350P w cenie 460zł :)

Opublikowano

vakoss

http://www.morele.net/inventory/info/a8ujTZ/

i co? w tej samej cenie masz i5, nie bierz sie za skladanie pc prosze ja ciebie :D

Zawsze od czegoś trzeba zaczynać , a ty też od czegoś zaczynałeś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...