Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dotyczące serwera pro 80 slot OwnServer.pl

Zientez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam świeżo kupiony serwer 80 slotów, ale zobaczyłem także, że można kupić 100 slotów i pakiet 100 slotów daje stronę www a końcówka tej strony jaka jest .pl own.pl ? A serwer 80 slotów też ma strone www ? jeśli nie to administracja może serwer 80 slotów zamienić na 100 i czy można na strone www podpiąć na 2 serwery ?

Bo kupiłbym serwer 100 slotów ale mam juz 80 slotowy serwer wiec pieniadze z niego poszły by na marne

Opublikowano

Myślę, że raczej dają .pl

Jedna strona ci wystarczy na wiele serwerów...

Co do subdomen do ip serwerów. Jeśli hosting, który ci daje tą stronę umożliwia konfiguracje DNS to możesz i mieć 1000 ip na serwery.

NP.

Mam serwer o ip 595.cos.cos.41 i można dać na niego cos.nazwa.pl, zal.nazwa.pl i więcej...

Mam drugi serwer o ip 511.cos.cos.cos i można dać na niego lol.nazwa.pl hmmm.nazwa.pl i jakie tam chcesz.

Wystarczy, że dasz jedno IP na 1 serwer. Wszystko powinno działać tylko trzeba to dobrze ustawić.

Ustawienie tego jest łatwe. Jak hosting oferuje ci jakiś Panel to poszukaj np. DNS Editor lub Konfiguracja DNS.

Opublikowano

Sprawy WWW musisz załatwiać już z konsultantem hostingu, ale myślę, że Ci dadzą. Tam są slotówki, więc slotów raczej nie zmienisz, musiałbyś kupić maszynę w przeliczeniu na RAM (możliwe, że sprzedają, zapytaj ich.)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...