Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop sam się włącza przy włączaniu światła

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam lapka i światło podpięte pod 1 przedłużacz. Gdy włączam lub wyłączam światło komputer mi się włącza. Co może być tego przyczyną i jak rozwiązać ten problem?

Opublikowano

Sprawdz czy w przypadku lampki (wloz do kontaktu lampke nocna itd.) jest tak samo czyli czy wlacza sie przy zapalaniu swiatla ;) Jezeli tak to wymien przedluzacz i bedzie Ok! :D

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Albo przedłużacz albo masz za słabe gniazdko (np masz rozgałęzienie na 2 pomieszczenia) lub masz zryty przetwornik prądu zmiennego :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Wymień zasilacz od lapka nic innego nie widzę, ja miałem podobną sytuacje z PC. Robiło się tak ciągle aż w końcu się spalił, za każdym razem odpalał komp jak odpaliłem cokolwiek podłączonego do listy z która był komputer podłączony.

Opublikowano

Wymień zasilacz od lapka nic innego nie widzę, ja miałem podobną sytuacje z PC. Robiło się tak ciągle aż w końcu się spalił, za każdym razem odpalał komp jak odpaliłem cokolwiek podłączonego do listy z która był komputer podłączony.

Zasilaczy od mojego lapka nie produkują od 5 lat.

Jakieś inne propozycje?

Opublikowano

Tylko chodzi o to że mam w 1 przedłużaczu lampke i lapka, a lampka podwieszona do biurka

Opublikowano

Są zasilacze uniwersalne. A szukając takiego patrz by napięcie było takie samo, a wydajność prądowa równa lub większa.

A tu lampka albo tak bardzo zakłóca albo zasilacz jest aż tak podatny na zakłócenia.

Opublikowano

a jakieś inne rozwiązanie, takie żeby nic nie kupować? wkurza mnie to bo wyłanczam na noc lampke i musze isc i wylaczyc lapka bo ja knie to bedzie cala noc chodzic...

Nie bede nic kupowac bo zbieram na nowego kompa

Opublikowano

Odłączaj laptopa od prądu i tyle. Może jeszcze jakaś lepsza listwa zasilająca by coś pomogła, ale też nie ma pewności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...