Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Opis/Dyskusja]Hagure yuusha no estetica

Smaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wazap ! Oto przed wami hagure yuusha no estetica:

Estetica2.png

Rok produkcji: 2012

Ilość odcinków: 12 po 24 min.

Mini opis z Tanuki:

Syndrom Samon to paranormalne zjawisko, które odkryto 30 lat temu. Od tamtego czasu kilka tysięcy dziewcząt i chłopców zostało wezwanych do magicznego świata, jednak tylko połowa zdołała powrócić. Zauważono, iż takie osoby zachowują moce służące do walki, nabyte w tamtym świecie, w tym magię. Aby ich dodatkowo przeszkolić i nauczyć odpowiedzialnego używania tychże mocy, powołano specjalną placówkę edukacyjną – Babel. Trudno nazwać to szkołą, uczestnictwo jest przymusowe, a klasy uszeregowane są zgodnie z hierarchią, ustalaną według siły i umiejętności. Każdy uczeń zostaje przebadany, a po teście przydzielony do odpowiedniej grupy.

Link do źródła i pełnego opisu:

http://anime.tanuki.pl/strony/anime/4666-hagure-yuusha-no-estetica/rec/2329

Linki dla leniuszków:

Shinden:

MPCforum:

Odcinki:

Maine ps: Ta seria to sztampowe anime z OP głównym bohaterem :D.

Jkbc to ten temat służy i do oceniania anime jak i dyskusji o nim.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Co by tu dużo pisać. Sztamp nigdy za wiele w takich wydaniach. Czekać tylko na drugi sezon bo mangi nie ma :c Również mogą bez problemu wsadzić prequel pierwszego sezonu, bo to też mnie ciekawi <3

9/10, za marną końcówkę i trochę za dużo..zboczenia? :D czegoś tam brakowało ale to nie jest skończone jeszcze chyba ^^

• 1 rok później...
Opublikowano

Obejrzałem ostatnio Hagure Yuusha no Estetica i ogólnie jestem zawiedziony.

Muszę jednak przyznać, że zaczęło się dosyć oryginalnie bo w miejscu, w którym równie dobrze mogłoby się skończyć.

A zakończenie ostatniego odcinka nastąpiło w najciekawszym momencie co było dosyć irytujące.

Na kolejny sezon chyba nie ma co liczyć.

Główna bohaterka miała dosyć specyficzny charakter bo takiego się po prostu nie spodziewałem.
Jednak przesadzili z wielkością jej piersi.

Ogólnie odnośnie fanserwisu to również się zawiodłem.

Dotyczył on prawie wyłącznie trzech tych samych dziewczyn i wszystkie miały duże cycki.  Była również taka jedna (Doumoto Kuzuha ) o małych piersiach, ale z niewiadomych (a może wiadomych) powodów ani razu ich nie pokazali. Takiej głupoty w tak mocno fanserwisowym anime się nie spodziewałem.

Również zawiodły mnie walki. Praktycznie wszystkie były słabe, nudne i bardzo mało emocjonujące (zaskakujące również nie były).

Jedynie główny bohater był silny, a wszystkie dziewczyny wielokrotnie słabsze co również psuło oglądanie.

Jednym słowem dało się obejrzeć, ale trudno mi znaleźć jakiekolwiek większe zalety. Postacie nie były irytujące, więc dzięki temu obejrzałem do końca.

Takie seikoku no Dragonar miało jednak przyjemniejszy świat, lepszy humor, fanserwis i również fajniejsze postacie.

5/10

Opublikowano

Dla mnie anime epickie ;D ( 10/10 ) Ponieważ lubię kiedy główny bohater nie jest przysłowiową pizdą ,można powiedzieć ,że lubię jak jest najsilniejszy i tego nie ukrywa ;) taki badass 

rmoiyq.png

Opublikowano

W tym przypadku taki był, ale to właśnie spłyciło anime.

Wyglądało to tak, że tylko on się liczył, a pozostałe postacie (to znaczy te wszystkie dziewczyny) okazały się tylko słabym wsparciem.

Zresztą najgorsze jest to, że walki były słabe i nie powodowały prawie żadnych emocji podczas oglądania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...