Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]NPC terenzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam pliki terenzo z 2013 roku i tu mi się nasuwa pytanie jak zrobić? Załóżmy że mamy handlarza bronią i chce dodać jeszcze jednego handlarza bronią ale na placu i z inną nazwę ale stary handlarz tam gdzie stoi też ma zostać jak to zrobić proszę o pomoc ;)

Opublikowano

Wchodzisz

Navicat-->player-->shop

np:

Handlarzy zbroi masz id 9002 i 9008 ten 9002 to normalny a te 9002 mozesz wykozystać

Wchodzisz w shop dodajesz nowa tabele "+" dopisujesz dajesz id 9008 potem w mob_proto odnajdujesz id 9008 dajesz on_click 1

Wchodzisz w shop_item i ustawiasz id z shop potem id przedmiotu a na koncu ilosc

Wchodzisz w folder map odnajdujesz mape na ktorej chcesz zapisac npc, otwierasz plik npc.txt i dopisujesz

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Wchodzisz

Navicat-->player-->shop

np:

Handlarzy zbroi masz id 9002 i 9008 ten 9002 to normalny a te 9002 mozesz wykozystać

Wchodzisz w shop dodajesz nowa tabele "+" dopisujesz dajesz id 9008 potem w mob_proto odnajdujesz id 9008 dajesz on_click 1

Wchodzisz w shop_item i ustawiasz id z shop potem id przedmiotu a na koncu ilosc

Wchodzisz w folder map odnajdujesz mape na ktorej chcesz zapisac npc, otwierasz plik npc.txt i dopisujesz

Dzięki wielkie nie mogłem sobie przypomnieć jak to się robiło faktycznie jak napisałeś są przecież kopie ;p dzięki jeszcze raz leci like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...