Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Sona vs Blitz

Soremix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Mam taki dylemat pomiędzy Soną a blitzcrank'iem kogo lepiej kupić?
Kogo byście bardziej polecili ? : >

Z góry dzięki za pomoc :)

Opublikowano

Często gram ADCarry i szczerze nie cierpie mieć blitza na supporta. Moim zdaniem Sona będzie dużo lepsza, ma heala, stuna, daje w sumie wszystko, niezły harras w lane.

Opublikowano

Dużo gram na bocie i polecam Sonę gdyż Blitz jest strasznie agresywny i nie zawsze się wpasuje do stylu gry twojego ADC soną można grać spokojnie do 6 lvl po czym zaatakować.

Winrate na rankedach pokazuje przydatność sony jeden z najlepszych supp + jeśli grasz na mniejszych elo nie zbanują ci jej ( Blitza czasem banują).

vayne.png

Opublikowano

Shen jest dobrym solo toperem ale jeśli masz ogarniety team (ultujesz i z ultowana osoba wbija) wtedy mozesz ratowac wiele sytuacji i dołożyc pare cegiełek do wygrania gry

Jeśli chodzi o supporta to jest sredni taunt jest dlugi ale jak ktos uwaza bedziesz tylko poke'owany.

Shen jest dobry na wyższych elo

vayne.png

Opublikowano

Ok to Sone już mam :)

Fajna jest :D

Teraz szukam kogoś podobnego do Mastera Yi (czyli kogoś z dosć dużym dmg i spora szybkością ataku)

Myśle o fiorze, dobra jest ? :D

Opublikowano

Podobną postacią do mastera jest fiora wg. mnie jest nawet lepsza. Fiora prędkość dmg ale wiadomo stun i leży.

Jeśli szukasz takiej postaci możesz śmiało brać fiore :)

vayne.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...