Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

commandline

xarkaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie małe pytanko , otóż znalazłem commandline który zwiększa pamięć na karcie graficznej i odblokowuje ograniczenia .

Jest to ten commandline : -nomemrestrict -availablevidmem 2.0 -norestrictions -percentvidmem 100

Trochę się nim bawiłem i zobaczyłem że kiedy zwiększam "-availablevidmem 2.0" to zwiększają się moje zasoby w użyciu , tzn np z 200/100 zrobiło mi się 200/220 czyli już lepiej .

Moje pytanko brzmi , jak bardzo mogę zwiększyć "-availablevidmem 2.0" i czy czasami mi się coś w kompie może od tego zepsuć .

Doszedłem narazie do 3.5 ale chciałbym więcej żeby pograć na lepszych detalach .

Opublikowano

Nie powinno, wszystko zależy raczej od tego jakiego masz PC'ta.

Także pewności nie mam(i nie biorę odpowiedzialności za wszelakie szkody), ale raczej nie powinno :)

Opublikowano

Intel Celeron CPU B820

2x 1,7 GHz

6 Gb Ram

Intel HD Graphics

Taki pc , a wiesz może za co odpowiada ta komenda ? Bo wydaje mi się to troche dziwny że na jakims słabym kompie bym to ustawił na 10.0 i bym miał .../800 miejsca , no chyba że się mylę .

Opublikowano

Intel Celeron CPU B820

2x 1,7 GHz

6 Gb Ram

Intel HD Graphics

Taki pc , a wiesz może za co odpowiada ta komenda ? Bo wydaje mi się to troche dziwny że na jakims słabym kompie bym to ustawił na 10.0 i bym miał .../800 miejsca , no chyba że się mylę .

Komenda availablevidmem daje procent (dostępnej) pamięci na karcie graficznej, od 0.0 do 4.0 ;)

Opublikowano

Czy do 4.0 to nie wiem bo dla testu ustawiłem na 5.0 i zwiększyło , ale raczej od tego karta mi się nie spali ? xD Patrzyłem w procesach to jak włącze gta to mam 2,5 gb pamięci w zużyciu i jakieś 50 -60 % cpu usage

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...