Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Restart po restarcie

Kleas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo . Mój problem polega na tym , że komputer co chwile mi się restartuje .

Np. włączę go , odpale przeglądarkę i restart , albo jestem w 10 minucie gry na lol'u i restart .

Jest to bardzo nurtujące , ponieważ nie moge w nic zagrać oraz nie chce mi się czekać na ciągłe ponownie włączanie . Dodam,że komuter mam około pół roku i nie było żadnych problemów .

PS . Format nic nie dał .

Opublikowano

Najlepiej sprawdź komputer na innym markowym zasilaczu. Bo modecom jak i akyga się do niczego nie nadają. I to właśnie zasilacz może być przyczyną.

A tak poza tym jak robisz screana to pokaż wszystkie wyniki a nie tylko kilka.

Opublikowano

Karty tempertura to 40 % , a co do zasilaczy to mogę zmienić w ostateczności , ale na razie myślę , że powinny być inne rozwiązania .

Dodam że mój kolega na lepszym sprzęcie i tym samym zasilaczu co ja , nie ma żadnych problemów .

Opublikowano

Temperatur w % ? :O

Sprawdź w biosie czy masz cole'n'quite albo x core state cos takie wlaczone.

Pomyła , sorry . Okej , sprawdzę .

A jak mam tam 2gb ramu , i jedna kostka to całkiem inna firma niż pozostałe , do tego inny wykaz MHZ - może to być przyczyna ?

Opublikowano

Raczej nie, jak przez cały czas tak działały to dalej powinny działać. Ale jak chcesz to możesz wyjąć jedną kość i sprawdzić czy zadziała. Mówiłem zrób screana gdzie będą pokazane wszytkie wyniki, a nie tylko część. Przyczyną za pewne jest zasilacz, i od niego zacznij sprawdzanie. A to że komuś działa, to kompletnie nic nie znaczy. Właśnie dlatego takie "zasilacze" są na czarnej liście bo mogą się zepsuć bez żadnej konkretnej przyczyny.

Opublikowano

Raczej nie, jak przez cały czas tak działały to dalej powinny działać. Ale jak chcesz to możesz wyjąć jedną kość i sprawdzić czy zadziała. Mówiłem zrób screana gdzie będą pokazane wszytkie wyniki, a nie tylko część. Przyczyną za pewne jest zasilacz, i od niego zacznij sprawdzanie. A to że komuś działa, to kompletnie nic nie znaczy. Właśnie dlatego takie "zasilacze" są na czarnej liście bo mogą się zepsuć bez żadnej konkretnej przyczyny.

http://screenshooter.net/3123279/eresjrq

Tu masz dalsze wyniki , jeśli mam jeszcze jakieś dać to jakim programem ?

Opublikowano

Reset występuje w ten sposób, że ekran sie przygasa i później rozjaśnia i już jest od nowa pc jest uruchamiany ?

Jeżeli możesz to zobacz czy reset występuje dokładnie i zawsze w tej 14-16min (doliczyłem do tych 10min lol'a uruchomienie pc i gry) czy to tak na oko stwierdzenie.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Zasilacz zasilaczem , ale podaj resztę kompa

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...