Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy mój komputer spełni wymagania Battlefield 4?

Krzysiekn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy mój komputer uciągnie BF4, a jeśli nie, co muszę wymienić. Specyfikacja:

Procesor
Intel Core 2 Quad CPU Q8400 @ 2.66 GHz 2.67 GHz
Ram
8,00 GB
Karta Graficzna
NVIDIA GeForce GT 220
Całkowita pamięć (grafika)
4095 MB
Dedykowana pamięć (grafika)
512 MB
System
Windows 7 Professional x64 (64 bit)

Opublikowano

Core i5 3.0 GHz, 8 GB RAM, karta grafiki 3 GB (GeForce GTX 660 lub lepsza), 30 GB HDD, Windows Vista(SP2)/7/8

WYmagania bf4, może na low przy najmniejszej rozdzielczości

Opublikowano

@up

Widziałeś w ogóle wymagania ?

Jak nie to tu są

http://www.purepc.pl/rozrywka/wymagania_sprzetowe_battlefield_4_minimalne_i_zalecane

Procesor na jakiś niskich by starczył, ale z grafiką już gorzej. Teraz obecnie MOŻE zagrasz na niskich przy bardzo małej rozdzielczości ale to też będą znaczne spadki fps. Po wymianie grafiki na niskich powinieneś móc normalnie grać.

Opublikowano

W sensie komp jest dobry, nie zacina przy uruchamianiu, Minecraft ciągnie na far 150-200 fps na najwyższych ustawieniach. Szkoda, że nie można przetestować BF4 (nie ma trialów...).

A pójdzie przynajmniej BF3??

Opublikowano

Co Ty chcesz odpalić na GT220 ?

W 3 nie będzie można komfortowo pograć, a co dopiero w czwartą część.

Wymiana karty graficznej na 7790/7850 (wyżej nie ma co przy tym procu) , O/C kloca i pograsz w czwartą część.

Opublikowano

Ech specjalnie zapytałem o BF3, bo BF3 idzie mi na ultra 60 fps, nie patrzy się tylko na taktowanie. To jest procesor 4 rdzeniowy, a nie 2 rdzeniowy... Nie porównujcie do zalecanych wymagań. -,-

Opublikowano

@3up/up

Czytałeś posty wyżej?

Tu nie chodzi o procesor ale o kartę graficzną. Bo na tym procesorze w jakiś niskich czy średnich zagrasz. Ale ta karta graficzną nie nadaje się do żadnych nowszych gier. Tu masz porównanie swojej karty do tej która jest wymagana do minimalnych w bf4. I nie wmawiaj czegoś czego nie ma.

http://www.hwcompare.com/803/geforce-8800-gt-1gb-vs-geforce-gt-220-gddr3/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...