Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Olaf czy jeszcze jest wart?

Miciekos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczywiście że tak

Plusy:

Moim zdaniem najlepszy true dmg z powody małego cd no i durzego dmg jak na true dmg

op ult jak np mają w teamie malpha to ty ult ghost i do adc zabijasz adc na jedno E i 2aa :)

slow

life steal

dzięki W dosyć szybko pushuje

Ma ciekawą pasywke o której ludzie często zapomonają czym mniej zdrowia tym więcej as :)

Ludzie często nie wiedzą jak przeciwko niemu grac mo go mało widac

Minusy

-niema doskoku ani hard cc

up: No to może określ się czymu nie warto bo twoje wypowiedz to zwykły spam

x

Opublikowano

To czy warto czy też nie musisz zdecydować sam ale "-ziomek-"(@up) podsumował. Dodałbym też że w tf to złoto mieć w teamie a na lini jest strasznie podatny na harass.

Opublikowano

Teraz dostał buffa na PBE i jest jeszcze bardziej silniejszy.

Bardzo dobry jest jako tank nawet bez itemków na dmg zadaje duże obrażenia, nikt ci nie ucieknie dzięki slow'owi i ult'towi, też posiada mocny life steal.

Naprawdę jeszcze go opłaca się kupować bo jest silną postacią, co wiele robi w grze.

Opublikowano

Winrate na rankach mówi sam na siebie jest overmeta w late game jest klockiem ktory wpada w tf i nic nie robi jebnie z tego E 340 true i elo a pod ad nie ma sensu go też jakoś robić są o wiele lepsze postacie..

Opublikowano

To czy warto czy też nie musisz zdecydować sam ale "-ziomek-"(@up) podsumował. Dodałbym też że w tf to złoto mieć w teamie a na lini jest strasznie podatny na harass.

podatny na harras? jak on napierdala siekierami i jak maxujesz pierwsze q poniewaz e sie nie oplaca (na chuj ci true dmg w early) to masz taki harras zajebisty ze przeciwnik nie ma zycia

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Czy ja wiem czy jest tak strasznie podatny ? Ma swoje w dzięki któremu się leczy więc jeśli widzisz że ktoś Cie mocno harasuje to maxujesz W

x

Opublikowano

Olaf jest teraz jednym z najsłabszych picków... Biorąc olafa to jak sprzedanie late gamu dla przeciwników.

Olaf w teamie to gra 4v5. W early jak wymaksujesz e (beka z tego typa wyżej co napisał ,że w early q maksuje bo e jest słabe w early) to jest mocny i w pierwszej połowie mid gamu też się przydaje. Ale potem to taki klocek na mapie co nie ma co ze sobą zrobić. Ani nic nie bije 340 dmg z e hah porażka w late tyle to support ciska. Przeciwnicy nawet nie muszą go zabiając zabijąją reszte teamu olafa i pushują a olaf tam może między nimi latać i bić ten jego żałosny true dmg

Opublikowano

Olaf jest teraz jednym z najsłabszych picków... Biorąc olafa to jak sprzedanie late gamu dla przeciwników.

Olaf w teamie to gra 4v5. W early jak wymaksujesz e (beka z tego typa wyżej co napisał ,że w early q maksuje bo e jest słabe w early) to jest mocny i w pierwszej połowie mid gamu też się przydaje. Ale potem to taki klocek na mapie co nie ma co ze sobą zrobić. Ani nic nie bije 340 dmg z e hah porażka w late tyle to support ciska. Przeciwnicy nawet nie muszą go zabiając zabijąją reszte teamu olafa i pushują a olaf tam może między nimi latać i bić ten jego żałosny true dmg

pooglądaj sobie LCS *CENSURED* jak 2vs1 olaf zabił topa i junglera, a potem coś pisz.

Jest dobry, CC z Q, jeszcze jak łapiesz, E, do tego dobra pasywka, dmg ma z Q W I E.

Nic nie bije? oj kolego za mało nim grałeś

Opublikowano

Jak dla mnie jest bardzo dobry, wygrywa większość trad'ów dzięki true dimejdżu i spamu Q. W trakcie early można bardzo łatwo zdominować przeciwnika. Cudowny w tf'ach, odpalasz ulta ghosta i biegniesz na wrogiego adc/apc, dedasz go, bo jesteś olaf i tym samym wygrywasz tfa. Jeszcze mają dojść buffy, więc będzie może banowany na rankedach :D.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Żadnych dashów, kiepskie DMG. Kiedyś był fajny jak można było Q pod siebie rzucić, teraz to muszę się zgodzić z resztą. Klocek co wpadnie w TF, i bije śmiesznie mały DMG :3

Opublikowano

Jak dla mnie jest bardzo dobry, wygrywa większość trad'ów dzięki true dimejdżu i spamu Q. W trakcie early można bardzo łatwo zdominować przeciwnika. Cudowny w tf'ach, odpalasz ulta ghosta i biegniesz na wrogiego adc/apc, dedasz go, bo jesteś olaf i tym samym wygrywasz tfa. Jeszcze mają dojść buffy, więc będzie może banowany na rankedach :D.

http://www.lolking.net/summoner/eune/35256981#ranked-stats

wypowiadaj się więcej, grałeś nim 2 gry na normalach gdzie poziom można porównać do grania na botach.

słaby jest, to już nie jest stary olaf. jego tru damage w late może połaskotać, może wprowadzą jakieś fajne buffy i wróci do pickowania

Opublikowano

@up

Gratuluję, panie wszech mądry. Czy ja woogle mówiłem, że jakoś go mainuje, gram tylko nim? Kupiłem go chyba z 5 miesięcy temu, więc się nie upokarzaj... Zagrałem nim dla przetestowania nowego buildu...

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Ma niby ten dmg, fajny pasyw, slow, może nieźle ci uciekać, harrassować z Q i ma ten listeal z W, ale wszystko takie przeciętne w obecnej mecie.

Można grać w jungli według mnie.

1378417167-U962219.png

by Maxiu

Opublikowano

Żadnych dashów, kiepskie DMG. Kiedyś był fajny jak można było Q pod siebie rzucić, teraz to muszę się zgodzić z resztą. Klocek co wpadnie w TF, i bije śmiesznie mały DMG :3

No może i masz trochę racji. Poczekam jak dostanie buffa i go ocenie

x

Opublikowano

podatny na harras? jak on napierdala siekierami i jak maxujesz pierwsze q poniewaz e sie nie oplaca (na chuj ci true dmg w early) to masz taki harras zajebisty ze przeciwnik nie ma zycia

na to ze niektore postacie walniesz 4x i pada

Oplaca sie wciaz bije postacie z malym hp jak riven

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

dobry off tank latwo moze sie dostac do adc przez ult i ghost . Ale nie wiem czemu nikt im nie gra juz ,ja nim nie gram bo nie wiem czy sie oplaca go wgl kupic . Jest on op na dlugie walki z tankami ze wzgledu na pasyw i jego true dmg z E .

Opublikowano

q masz co 2 sekundy jak łapiesz

Opublikowano

Ja dziś grałem normala na topie olafem. W late wcale nie taki słaby. Miałem 270 dmg 150 armor 105mres 3600hp. Biłem się sam na 5 po czym 2 ubilem a 3 zostało z połówką HP.

Opublikowano

Kur** nie wierze w was ludzie. Przestańcie sobie wmawiać ,że jest dobry. Ma najmniejszy win rate w całej grze 40.39% jego true w late jest useless a tym toporkiem co 2 sec możesz supporta pomiziać. "Na LCS olaf sam zabił topa i junglera" o kurwa jak tak to jest OP niech każdy nim gra normalnie wymiata zabił 2v1 topa i junglera... Nie ośmieszaj się takim argumentem.

Opublikowano

Kur** nie wierze w was ludzie. Przestańcie sobie wmawiać ,że jest dobry. Ma najmniejszy win rate w całej grze 40.39% jego true w late jest useless a tym toporkiem co 2 sec możesz supporta pomiziać. "Na LCS olaf sam zabił topa i junglera" o kurwa jak tak to jest OP niech każdy nim gra normalnie wymiata zabił 2v1 topa i junglera... Nie ośmieszaj się takim argumentem.

z win rate chodzi o to ze grają nim sami ludzie co myślą że jest op. a win rate rumbla? jest wysokie bo jest trudny czy dlatego że jest op? jest wysokie bo jest trudny i gra nim mało osób. tylko te, które go ogarniają. a jak olafa nie ogarniają to psują win rate.

dla mnie olaf jest średni, ale nim nie gram. w jungli jak juz nim grać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...