Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Idiotyzm w postaci złotego pakietu.

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyszła polska wersja AioN'a, stwierdziłam, że pogram. Nabiłam tam z 24 lvl, jednak chyba teza, że GF potrafi spierdzielić grę, jest jak najbardziej prawdziwa. Jak myślicie, czy system złotego pakietu nie jest trochę przesadzony? Rozumiem, ograniczona ilość zdobywania esencji, tworzenia kamieni, czy nawet te postacie. Ale, jak się zorientowałam, że nawet głupiego sklepu, wystawionego przez innego gracza nie mogę otworzyć bez wydania 50zł miesięcznie, to mnie po prostu zamurowało. .

Co o tym myślicie, czy jest w ogóle sens grania z takimi ograniczeniami, skoro internet oferuje nam multum innych gier?

Opublikowano

Tak, nie ma gier F2P, są tylko P2W.

GF trochę przesadza z cenami, nie wiem jak dla Was ale 50 zł na miesiąc to dużo.

Moim zdaniem na głównej stronie Aion'a, przed rejestracją i pobraniem powinni wstawić to:

dtc5.jpg

Nie jest to jedyna gra spod skrzydeł GF w której są takie stawki.

Aion jest grą w którą fani MMORPG'ów muszą zagrać, gra jest fajna, ale po dłuższym zagraniu potrafi się znudzić.

Poza tym mi w Aion nie podoba się tylko pvp.

Opublikowano

Jest:

http://gamezaion.com/

Serwer działa i gra na nim dużo osób.

Co do IS to nie wiem jakie są ceny.

A pytanie dasz mi jakis poradnik jak tam zagrac , i czy mozna po Polsku :/ Bo ang LIPA

@ Anty warn Ciekawi mnie czy skończy sie jak z Allods serwery poumierają i będzie max 100 osób co sądzicie ?

175001456602037225492.gif

Opublikowano

A pytanie dasz mi jakis poradnik jak tam zagrac , i czy mozna po Polsku :/ Bo ang LIPA

@ Anty warn Ciekawi mnie czy skończy sie jak z Allods serwery poumierają i będzie max 100 osób co sądzicie ?

Zobacz:

http://www.mpcforum.pl/topic/1031546-pytanie-jak-zagrac-na-aion-gamez/#entry8636039

Allods po wprowadzeniu abonamentu tak "zmalał" że szkoda gadać. gPotato nie przemyślało tego.

Nie chciałbym aby z Aion'em się to stało.

Opublikowano

Podejrzewam, że ceny są po prostu spowodowane kursem walut. Nie może być sytuacji, że ta sama gra, z takim samym sztabem ludzi, którzy przy niej siedzą, zarabia mniej od wersji w innych krajach. Tak samo było z NW PerfectWorld'u. Fakt, PF tez potrafi zwalić grę, ale za to ceny są stosunkowo normalne. Tutaj tez możemy się tych "normalnych cen" dla części europejczyków doszukać. 10 Euro miesięcznie, to naprawdę nie jest dużo. Gdyby porównać to do naszych polskich złociszy, to tak, jakby to było 10 zł. Tyle tylko, że te 10 euro przekładając na nasze pln'y, uzyskujemy taką kwotę, a nie inną. Myślę też, że ten problem będzie coraz częściej pojawiał się w grach, które nie są bezpośrednio nastawione tylko na polską część fanów.

Mimo to, nadal stwierdzam, że w tym wypadku w Aionie, to duża przesada. "Free-to-play". Tak, taka darmowa gra, że nie wyjaśniam. Dla mnie osobiście to zbyt duża przesada, by normalnie grać trzeba płacić. Rozumiem itemy udoskonalające, jakieś zwoje specjalne etc, które były by do zakupu tylko w sklepie. W końcu gra musi zarabiać na swoje utrzymanie, ale bez przesady. Ta polityka złotego pakietu tylko odrzuci wielu ludzi na start, jak zobaczą, że nie mogą korzystać z podstawowych funkcji, które 99% gier darmowych" oferuje.

Opublikowano

Aion był płatny teraz zrobili darmowego ale muszą jakoś zarabiać to zrobili Zlote pakiety bez których prawie sie nie da grac na wyzszym lvl :D

Ja wbiłem 45 bez GP i juz jest lipa bo nic nie kupisz nie sprzedasz ani nic.

Plus jest taki, że te gold packi nie są takie drogie za 100zł masz na 4 miechy czyli po 25 zł na miesiac to 3x mniej niz miesiecznie wydawałem na metina :D

Na allegro też są Gp po 18-20 zł i dużo ludzi je poleca ode mnie z legiony wiekszość kupuje na allegro.

Kolejny + to taki, że Gp mozesz kupić za złoto jak juz masz pierwszego Gp to na reszte te 20-25 mln zarobisz w tydzien :D

Zapomiałem dodać, że za 500zł mamy 32 Gold Packi co wychodzi po 15,6 zł za miesiąc to nie jest drogo :D

Opublikowano

Aion był płatny teraz zrobili darmowego ale muszą jakoś zarabiać to zrobili Zlote pakiety bez których prawie sie nie da grac na wyzszym lvl :D

Ja wbiłem 45 bez GP i juz jest lipa bo nic nie kupisz nie sprzedasz ani nic.

Plus jest taki, że te gold packi nie są takie drogie za 100zł masz na 4 miechy czyli po 25 zł na miesiac to 3x mniej niz miesiecznie wydawałem na metina :D

Na allegro też są Gp po 18-20 zł i dużo ludzi je poleca ode mnie z legiony wiekszość kupuje na allegro.

Kolejny + to taki, że Gp mozesz kupić za złoto jak juz masz pierwszego Gp to na reszte te 20-25 mln zarobisz w tydzien :D

Zapomiałem dodać, że za 500zł mamy 32 Gold Packi co wychodzi po 15,6 zł za miesiąc to nie jest drogo :D

Jaki ty przelicznik stosujesz, skoro złoty pakiet na miesiąc kosztuje 99 monet aion, a żeby pozyskać taka kwotę trzeba zapłacić przelewem lub sms'eme koło 50 zł?

Opublikowano

na miesiąc tak ale jak kupujesz na dłużej to wychodzi dużo taniej...

Na miesiąc na allegro masz za 20 zł

A w Aion Shopie za 99,99 zł 425 Aion Monet za 299,99 zł 1800 Monet za 499,99 zł 3200 monet sobie sama oblicz :)

Na miesiąc faktycznie jest nie opłacalne ale jak się kupuje na dłużej to wcale nie jest drogo. A jak koniecznie chcesz na miesiąc to pozostaje allegro za 20 zł a na reszte zarabiać w grze znam kilka osób co tak zrobiło i mają 60-65 lvle i mają gold packi a wydali 20 zł wiec w porównaniu do innych gier GFu w tym metin to tu sie da grac bez ISu a nie jak w metku zeby wybonować całe eq to musisz z tysiaka wyjebac jak nie wiecej

Opublikowano

Trzeba przyznać że w porównaniu do innych gier F2P Aion ma nałożone dość duże ograniczenia lecz wbicie 45-50 lvl bez GP nie jest problemem, a z kasy którą uzbieraliśmy starczy na GP. Tak jak Up mówił kupując maksymalną ilość coinów za przelew rozkładając to na GP wychodzi ~15zł za GP więc sądzę że nie jest to taki duży koszt. Jeśli ktoś potrzebuje tylko 1 GP na start to polecam Polskie forum Aiona jest tam temat w którym Użytkownicy kupują GP i odsprzedają za 15-16zł ludziom więc idzie się dogadać. A jeśli ktoś gra regularnie po 1-3h dziennie to uzbiera na luzie w ciągu miesiąca na następny GP.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

na allegro nawet po 12 zl sprzedaja a cena wacha sie od 12zl do 20 zalezy od servera i rasy ktora gramy

Kryspin_PL.pngVienio_PL.png

Nowy_Shooter.png

Pomoglem kliknij + To na pewno nie zaboli ;)

Pomogłeś człowiekowi a w zamian dostajesz minusa, to jest dopiero filozofia nie których mądrych ludzi na Forach Tematycznych...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...