Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Cofki na serwerze przy dobrej maszynie i dobrych pluginach

Fulsiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na moim serwerze są lekkie laggi nie wiem dla tego, może wy pomożecie a ja wam podam różne inforamcje:

Hosting: sored.pl (maszyna ovh.pl)
RAM PRZYDZIELONY: 14 GB RAM
Dysk SSD: Tak
Procesor: Intel (jakiś tam xD) 3.40 GHz
Dodatkowe inforamcje od hostingu: Na maszynie jestem ja i jeszcze jedna osoba która ma serwer 16 gb ram
---
Ustawienia serwera:
Sloty: 150
Nether: Nie
End: Nie
Border Mapy: 5.000 kratek
---
Pluginy (23)

Plugins (23): WorldBorder, RandomLocationButton, HideStream, yHardcore, AutoMessage, DropStone, WorldEdit, NoCheatPlus, Shopkeepers, CleanChat, SpawnKRD, Gildia, Vault, PermissionsEx, Spamer, AutoSaveWorld, WorldGuard, Essentials, AuthMe, OtherDrops, CombatLog, EssentialsChat, ScoreboardStats
----
Silnik:
Rekomendowany CraftBukkit 1.6.2

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

Witam,

Zmień CraftBukkit na Spigot.
Przy większej ilości graczy CraftBukkit zwyczajnie nie wyrabia, Spigot jest to modyfikowany CraftBukkit, który jest przystosowany pod większe serwery.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam,

Zmień CraftBukkit na Spigot.

Przy większej ilości graczy CraftBukkit zwyczajnie nie wyrabia, Spigot jest to modyfikowany CraftBukkit, który jest przystosowany pod większe serwery.

Pozdrawiam.

dasz link do rekomendowanego spigota ?

@UP

Jakos trzeba ustawic spigota pod 1.6.2 ? cos w configu jego ?

Opublikowano

Procesor na sored jest intercore i7.

Ja zamówiłem 3GB, ale dużo mniejszy od twojego, mapka na 3 albo 5k. Miałem też cofki, ale to z powodu mapy, która się regenerowała, bo na starcie jak każdy uciekał, to tworzyła się mapa, a ponieważ server nowy, musi ogarnąć pliczki. Z tego powodu robią się te cofki. Musisz przed startem wygenerować dużą część mapy i trochę przyzwyczaić server do pluginów. Powinno być ok.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

http://ci.md-5.net/job/Spigot/

Tutaj są wszystkie wersje Spigota, w tym najnowsza. Co do konfiguracji jedyne co trzeba zrobić, to wyłączyć ANTY X RAY, który jest tam domyślny, to też odlaguje serwer.

Cofki mogą też być przez zbyt dobry AntiCheat.

Jaki AntiCheat ? w moich pluginach czy w spigocie

Opublikowano

W Twoich pluginach. Możliwe, że NoCheatPlus pod względem blokady Sprintu jest źle skonfigurowany, ale spróbuj ze Spigotem. ;)

Opublikowano

W Twoich pluginach. Możliwe, że NoCheatPlus pod względem blokady Sprintu jest źle skonfigurowany, ale spróbuj ze Spigotem. ;)

a ogólnie pluginy są dobre ?

przypomne plugin gildia to plugin by FUSH

Opublikowano

Naprawdę używasz tego gunwa od FUSHa...?
Ten plugin to czyste ścierwo. Kod maksymalnie chujowy, nieudolnie skopiowany z Factions, nic się kupy dupy nie trzyma, masa błędów, mało funkcji/konfiguracji, a połowa z nich i tak nie działa.

Kurde, ten serwer ma tak wielki potencjał, a wszystko tak nieogarnięte... Napisz mi na PW, jeśli jesteś zainteresowany współpracą, można zrobić coś z tego serwera. ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...