Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Launcher pomocy !

EroQs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem aktualnie tworze launcher do minecraft i chciałbym w nim zrobić takie coś jak wyłączyc z minecrafta to że nie można grać na singlu (wyłączyć tą opcje) i to że po kliknięciu na multiplayer od razu wchodzi na serwer

67000398651719523803.png

Opublikowano

Hmm.. oile sie nie mylee to to drugie to można bardzo łatwo zrobić.

Wystarczy napisąc (nieznam sie skryp czy coś)
ze po naciśnięciu przycisku uruchamia sie komenda conect to server/direct conect i tam ip dajesz i wbijasz na serva :) tylko wtedy wbijesz na jednego i tego samego :D

Jak masz gdzies pliki odpowiedzialne za menu,to usun adnotacje do single player :)

1RkW7od.png

Opublikowano

Hmm.. oile sie nie mylee to to drugie to można bardzo łatwo zrobić.

Wystarczy napisąc (nieznam sie skryp czy coś)

ze po naciśnięciu przycisku uruchamia sie komenda conect to server/direct conect i tam ip dajesz i wbijasz na serva :) tylko wtedy wbijesz na jednego i tego samego :D

Jak masz gdzies pliki odpowiedzialne za menu,to usun adnotacje do single player :)

Własnie nie moge znaleźć tego plku co odpowiada za menu wiem tylko że minecrafta można edytować w programie eclipse ale nie wiem jak go otowrzyć w tym programie

67000398651719523803.png

Opublikowano

Własnie nie moge znaleźć tego plku co odpowiada za menu wiem tylko że minecrafta można edytować w programie eclipse ale nie wiem jak go otowrzyć w tym programie

...To wkońcu tworzysz nowy launcher do minecraft?czy edytujesz ten normalny?

Jak edytujesz normalny to masz wiecej pracy,poprostu jest tam więcej plików :)

Poszukaj poradnika na YT "Jak edytować pliki/menu minecrafta" poszukaj coś w tym stylu.

Jakbyś robił nowy launcher do minecrafta to masz mniej roboty (owiele mniej) i jest troszeczke łatwiej,nawet bez poradnika.

1RkW7od.png

Opublikowano

...To wkońcu tworzysz nowy launcher do minecraft?czy edytujesz ten normalny?

Jak edytujesz normalny to masz wiecej pracy,poprostu jest tam więcej plików :)

Poszukaj poradnika na YT "Jak edytować pliki/menu minecrafta" poszukaj coś w tym stylu.

Jakbyś robił nowy launcher do minecrafta to masz mniej roboty (owiele mniej) i jest troszeczke łatwiej,nawet bez poradnika.

No robie nowy ale to jest coś takiego że wklejam kod do odpalania i tyle

67000398651719523803.png

Opublikowano

No robie nowy ale to jest coś takiego że wklejam kod do odpalania i tyle

..Acha to bedziesz miał jeszcze wiecej roboty..

Jak się nie znasz na programowaniu itp to może Ci to wyjdźe.

Poszukaj jakiegos poradnika na YouTube jak cośtakiego zrobić tak jak pisałem.

Może bedzie ci ktoś w stanie pomóc jak bardziej rozpiszesz swój "problem"

1RkW7od.png

Opublikowano

..Acha to bedziesz miał jeszcze wiecej roboty..

Jak się nie znasz na programowaniu itp to może Ci to wyjdźe.

Poszukaj jakiegos poradnika na YouTube jak cośtakiego zrobić tak jak pisałem.

Może bedzie ci ktoś w stanie pomóc jak bardziej rozpiszesz swój "problem"

Tak juz szukałem poradników z 100 raz Wiem jak edytować główne menu w programie eclipse ale nie wiem jak otowożyć w nim minecrafta

67000398651719523803.png

Opublikowano

Najlepiej napisać moda do Forge, do source minecrafta raczej się nie dostaniesz... :P Możesz też poszukać sposobu na bezpośrednie przekazanie adresu ip do gry - kiedyś widziałem dodatek do przeglądarek który po kliknięciu linku uruchamiał minecrafta i od razu łączyło z serwerem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...