Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BackTrack 5r3

Jerzyk1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanko chciał bym posprawdzać zabezpieczenia mojego serwera ale ogólnie nie wiem jak to zrobić xD
tzn trochę mam doczynienia z backtrackiem ale ogóólnie tylko klonowanie stron, łamanie haseł WPA/WPA2.
znalazłem kilka poradników typu sql injection itp. ale mi chodzi ogólnie o to żeby włamać się do bazy mysql żeby zdobyć hasło i login.

wiem że nie popieracie hakerstwa ale bardzo bym prosił o pomoc ;)

Opublikowano

Nareszcieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
@TOPIC
Przeskanuj NMAP'em IP danego serwera. Naucz się włamywać po przez porty. Później wyszukaj pliki lub dane odpowiadające za połączenie z MySQL.

Jakiś problem? Napisz na PW

backtrack-it_userbar4.png?w=460

Opublikowano

Nareszcieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

@TOPIC

Przeskanuj NMAP'em IP danego serwera. Naucz się włamywać po przez porty. Później wyszukaj pliki lub dane odpowiadające za połączenie z MySQL.

no tak ale to mi właśnie dużo nie mówi, miałem na myśli jakiś TUT czy coś ;)

jak możesz to opisz to dokładnie jak to zrobić albo nagraj tuta był bym bardzo wdzięczny ;

))

Opublikowano

wszystko jest w KAŻDYM programie dokładnie opisane jak używać tylko ty nie czytasz pewnie dokumentacji dołączonej do nich

skoro nie potrafisz się posługiwać manami użyj google i szukaj za każdym razem tutoriali do programu i sposobów , może 1 na 10 zadziała bo jak wiadomo wcale nie musi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

wszystko jest w KAŻDYM programie dokładnie opisane jak używać tylko ty nie czytasz pewnie dokumentacji dołączonej do nich

skoro nie potrafisz się posługiwać manami użyj google i szukaj za każdym razem tutoriali do programu i sposobów , może 1 na 10 zadziała bo jak wiadomo wcale nie musi

a myślisz że co ja robię ?

na backtracku zaczełem się uczyć właśnie z tutoriali

Opublikowano

no to się ucz , bo na podstawie tutorialu nic nie zrobisz tym bardziej kiedykolwiek włamać się na cokolwiek !

na każdy serwer włamuje się inaczej , a zaczynasz od szukania błędu , potem następnego, zmieniasz programy i szukasz dalej itd

nie umiesz choć jednej rzeczy po drodze zrobić odpuść sobie bo tak się wcale nie uczysz tylko zrzynasz jak ze ściągi i do tego z błędami

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

RobeM dobrze gadasz, tylko ze aby robic tak jak piszesz najpierw trzeba umiec a dopiero potem szukac :) a dzisiaj wszyscy chca kopiuj -> wklej. ciekawe czy ktorys z domoroslych adminow wypowiadajacych sie na m*c zna chociazby model ISO/OSI itd. itp... o budowie ramki nie wspominajac...

Vortax. konfiguracja administracja zarzadzanie zabezpieczenia serwerow dedykowanych Metin2, aktualnie Thespia, Exalion, Longju2, Restia kontakt PW

Opublikowano

My ci gotowców nie podamy niestety.
@TOPIC
Musisz przeskanować porty. Później sprawdzić każdy z portów czy są na niego jakieś sposoby. Możesz też brute-force, ale nie wiem czy to działa na serwery (nigdy nie używałem).
Na każdy port jest jakiś sposób lub obejście, są także Backdoor.
Możesz zainfekować swój serwer, aby uzyskać do niego dostęp bądź wyciągnąć dane.

Jakiś problem? Napisz na PW

backtrack-it_userbar4.png?w=460

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...