Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dźwięk podczas -IsPressed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kod w którym używam komendy _IsPressed ( nie ważne jaki)

no i gdy wciskam klawisz wykonuje się funkcja. Wszystko działa, tylko..

Tylko system za każdym razem gdy wcisnę jakikolwiek klawisz na klawiaturze ( w oknie programu) daje odgłos, takie "bing " (windows 7)

Jest to irytujące, mimo, że nie przeszkadza w użytkowaniu programu. I co najmniej nie profesjonalne.

Da się coś z tym zrobić ?

Sygna.png

Opublikowano

Dodaj slepy bo za szybko naciska klawisze

To nic nie zmienia. System ( nie program niestety ) wydaje beepa niezależnie jaki guzik wcisne. a gdy zwiększyłem sleepa ( bo był 250, zwiększyłem do 500) zmieniło się tylko tyle, że program funkcje wykonywał pół sekundy później ( a beep i tak był odrazu po kliknięciu) lub pół sekundy odczekiwał po wykonaniu fukncji ( bo potem dałem sleepa po funkcji by sprawdzić czy to coś zmieni)

Może jest opcja wyciszenia dźwięków systemowych przez komendę ?

Sygna.png

Opublikowano

A podczasz działania systemu też tak jest? Inne programy, gry też tak reagują? Wycisz dzwięki systemowe. TrayMenu > głośnnść (PPM) (dalej nie pamiętam, piszę z głowy) > i tam wybierz menu > ustaw suwak (slider) dzw. systemowych

@edit użyj HotKeySet.

Jakoś tu pusto...

Opublikowano

HotKeySet w tym wypadku muszę ominąć. poza tym nie chce wyciszać systemu ręcznie. ostatecznie zmieniłem klawisze z " w" i "s" na strzałki. (Tylko klawisze z literami stwarzały ten efekt)

Temat do zamknięcia : p

Sygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...