Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer nie włącza się. POMOCY

NewKinect

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

z góry przepraszam za wszelkie błędy. Mam pewien problem, wczoraj komputer normalnie działał, nic dziwnego nie zauważyłem. Wyłączyłem, gdy dzisiaj rano wstałem, próbowałem go włączyć ale bezskuteczne. Może najpierw napisze, że na górze komputera są 2 diody, czerwona i niebieska. Gdy zawsze włączałem komputer, niebieska świeciła się ciągle a czerwona co jakiś czas migała. Gdy dziś go włączyłem, ani jedna na chociażby sekundę sie nie zaświeciła. Bez przerwy miga światełko przy napędzie. Wiatraczki się kręcą, normalne dźwięki. Odłączałem kartę graficzną, dysk, napęd ale wszystko to samo. W poniedziałek mam plan pójść z nim do serwisu ale może Wy coś poradzicie. Z góry dzięki i pozdrawiam.

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

Wyjmij procesor i włącz, włóż procesor, wyjmij ram i włącz go

teraz wyjmij jedno i drugie

piszczał głośniczek na płycie głównej ?

jeżeli wiatraki chodzą i miga dioda na dvd to zasilacz na pewno jest dobry, mogła sie uszkodzić płyta główna

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Nie trzeba wyjmować płyty do wyjęcia procka, tylko musisz mieć na zapleczu pastę termoprzewodzącą.

Procesor bym wykluczał, bo skoro nie było nic ruszane, to nie ma prawa nic z nim być (no chyba, że się spalił jakimś cudem), jak bym sprawdził pamięci RAM, jak masz 2 kości to sprawdź, czy odpali na jednej, jak nie to na drugiej i jeszcze, czy komputer pipczy?

Jak tak to ile sygnałów daje i jakie?

436951440626370320491.png

Opublikowano

Dobra, zaczął działać :D Wyciągnąłem baterię z płyty na 20 minut, włożyłem, odpaliłem i działa ! Dzięki za pomoc, po plusie :)

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...