Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Magiczna latarnia - opis i użycie.

▒Kiszka▒

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Plik:Magiczna_latarnia.png

Magiczna latarnia - jest to bardzo użyteczny i lubiany blok, z użyciem korzystnym dla graczy. Niestety jest bardzo drogi w 'utrzymaniu'.

Crafting:

mkty.jpg

Jak działa:

Latarnia musi być postawiona na blokach żelaza, diamentów, złota, lub szmaragdów. Trzeba je układać piętrami (kwadratami) które są coraz większe i niestety cenniejsze, jednak skupmy się na tym, jak zaczyna działać. Aby zrobić najsłabszy efekt trzeba mieć 9 bloków któregoś z wyżej wymienionych surowców. Układamy je na ziemi tworząc pole 3x3. Na środku kładziemy latarnie. Klikamy na nią prawym i mamy odkryte 2 efekty: szybkie chodzenie I i szybkie kopanie I. Klikamy na 1 lub 2 bonus i niżej mamy kratkę, w którą trzeba włożyć dowolny surowiec wymieniony wyżej (tylko surowiec, nie blok) i klikamy zielony chaczyk. Po chwili widzimy, że mamy dany efekt.

Teraz zajmiemy się innymi efektami, oraz polem działania. Piramida bloków zwiększa pole działania. A oto spis:

1 piętrowa: 16 bloków

2 piętrowa: 24 bloki

3 piętrowa: 32 bloki

4 piętrowa: 40 bloków

Oczywiście licząc od latarni.

Wiec teraz moce piramidy:

Na 2 poziomie odblokowuje nam się: Ochrona I i większy skok I.

Na 3 poziomie dostajemy możliwość użycia silniejszego ataku.

Na 4 poziomie automatyczne leczenie, oraz wybrany bonus z wyżej wymienionych II.

Teraz ss jak to wygląda:

750px-Zlotapiram.png

Przypominam, że środek piramidy musi być wypełniony również blokami, inaczej nie będzie działać.

Podczas pisania korzystałem z własnego doświadczenia, jednak obrazki użyte w poradniku są z minecraft wiki.

KONIEC.

tutorial:

Zakaz kopiowania. Proszę o nie pisanie 'Banalna rzecz' gdyż są osoby, które o tym nie wiedzą. Pamiętaj, że poradnik, zawsze pomoże, choćby 1 osobie, ale jest.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

po prostu beacon, wszystko opisane na wiki minecrafta :)

Ale nie każdy umie z tego korzystać. Ja jak czegoś potrzebuję, to pierw idę na MPC, jeśli tutaj nie ma, szukam w MCwiki.

ps. prosiłem o to by komentarze tego typu zachować dla siebie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

czy plugin nie zakłuca w żaden sposób działanie serwera ???

Jaki plugin? To jest normalny itemek wprowadzony chyba od 1.4.1 albo 1.5.1 (zapomniałem której dokładnie)

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

słabe wszystko opisane na wiki minecrafta

odp. Zalecam czytać odpowiedzi.

Ale nie każdy umie z tego korzystać. Ja jak czegoś potrzebuję, to pierw idę na MPC, jeśli tutaj nie ma, szukam w MCwiki.

ps. prosiłem o to by komentarze tego typu zachować dla siebie.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Ludzie to że jest to minecraft wiki nie znaczy że wszyscy to rozkminili,tut bardzo przystępny więc lajk,oby było takich więcej

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...