Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc ze skinami

matixd3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko czy przez zmianę clienta dokładnie w nim ścieżki do skinów żeby z mojego servera ftp brało skiny da się zrobić tak że nie mam premium a wszyscy z tym clientem widzą skina i jak wgram im plik np nick.png to też dostają skina

A może ktoś już znalazł gdzie jest ścieżka do skinów to bym sb zmienił a jak nie to sam poszukam :)

Opublikowano

Nie do końca cię rozumiem. Chodzi ci, że osoby bez premium dzięki jakiemuś pluginowi, mają skina? Jeśli chcesz takiego samego, to po prostu w minecraft.jar trzeba zmienić domyślnego, a jeśli każdy inny, to nie wyszedł taki plugin, chyba, że autorski.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Bo właśnie szukałem pluginu ale tak mi wpadło do głowy że gdzieś musi być ścieżka do ich serwera www więc wg tej teorii wystarczy zmienić ścieżkę i mieć plik nick.png i jest skin i każdy z launcherem moim będzie go widział :D

Opublikowano

Musiałbyś mieć autorski launcher. :P

Możesz sprawdzić jak jest zrobiony mineshafter i skopiuj tam linijkę czy 2 i będziesz miał launcher.

Jak się nie znasz, to nie komentuj. Mineshafter w ogóle działa na innej zasadzie, on ma w launcherze proxy. Jest łatwiejszy sposób, którzy znają nieliczni, w tym ja też:P

Opublikowano

To jaki bo launcher odpalający klienta proste ale żeby skiny były z innego źródła czyli z mojego serwera www to chyba trzeba clienta przerobic

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

To nie jest na tej zasadzie, jeśli dobrze pojmuję.

Jeśli podmieniasz char.png to wszyscy, którzy nie mają wgranego, własnego skina, będą zastąpieni charem, gdyż podmieniasz jego dane.

A jak mówiłeś z nick.png, nie da rady, bo nie da się podmienić jakoś plików w grze. Wszystko jest zapisywane w bazie Mojangu.

nie na takiej zasadzie tylko zedytowac plik class aby skiny byly odczytywane z mojego ftp
Opublikowano

Poszukaj w dziale tutoriale bo widzialem tam taki wlasnie poradnik :)

Przeciez pare postow wyzej napisalem ze juz znalazlem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...