Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]NPC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wwitam

Mam bardzo denerwujaacy problem otoz chce wstawic swojego nowego NPC nie wazny czy z wygladem tych co juz sa czy z nowym.

Odpalam navicata---->player----->mob_proto.. kopiuje linijke handlarki różności albo jakiegoś innego handlarza robie nowy rekord i wklejam to podmieniam id zmieniam nazwe i zapusuje tworze tez nr shopu w tych tabelkach wrzucam tam jakis item i zapisuje..... wchodze do filezi.... i znajduje mape a1 np. wklejam do NPC.txt linijke skopiowana wyzej wrzucam koordy i ID zapisuje restartuje. W root----->npclist dodaje ID NNPC nowego i folder z wygladem zapisuje pakuje i wrzucam do pack loguje sie na serwer a ty co??? jak zwykle gowno xDD.

No to wchodze do navicat znowy mob_proto szukam NPC a tu co???? Znowu gowno nie ma go xDD skasowal sie agregat; d

O co ty choodzi?? xD

Edit.teraz tak mam ze zrobie NPC nowego zapisuje offam mob_proto odpalam a tu nie ma goxDD buga jkiegos mam czzy co? :P

Pliki by terenzo.....

Z gory dzieki za odp (oczywiscie lajki bd)

Zastrzegam sobie prawo do obrażania mnie; d jak nie wnosisz nic do tematu to po prostu wcisnij "x" w prawym górnym rogu ;d

Pozdro!!!

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Jeśli to są najnowsze pliki terenza (z nowymi game i db (pliki txt)) to dodanie npcta do mob_proto w navi nic nie da.

Musisz wejsc do ../mt2/db i w pliku moob_proto.txt dodać swojego npc.

"Mimo wszystko do normalnego życia jest potrzebna nam druga osoba."

Każdy kiedyś musi...

Koniec z MpcForum.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...