Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirtualna Maszyna

gerrond

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam do Was pytanie. Czy jest mozliwe (na dzien dzisiejszy) uruchomienie MuOnline dwa razy na jednym kompie? Wiem, ze istnieje takie cos jak VirtualPc lub VirtualBox. Czy ktos moglby dac instrukcje jak to zrobic? Zainstalowalem VirtualPc zrobilem na nim Windowsa, ale czy musze instalowac jakies sterowniki? Jesli tak to jak i jakie? Moze ktos wie o co chodzi?

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzieki Panie złoty chociaż nic mi to za bardzo nie mówia, ale dzięki Ci za chęci.

Może ktoś ma tutorial w języku Polskim? Jesli ktos mógłby mi cokolwiek pomoc w tym kierunku bylbym bardzo zadowolony.

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie pójdzie, jeśli nie mamy 2 użytkowników na kompie, więc od tego zacznijmy.

INSTRUKCJA

1. Jeśli mamy 2 użytkowników na komputerze, to możemy robić. Włączamy 1 konto normalnie.

2. Teraz przyda się jakiś minimalizer. Proponuję się logować najpierw słabszą postacią. Jeśli to zrobiliśmy to przechodzimy do następnego punktu.

3. Mówimy jakiemuś noobowi, co jest na spocie, żeby założył party a ty przyjdziesz 2. postacią i zeby tej postaci też dał. Jeśli to zrobił, to zminimalizuj grę.

4. Po zminimalizowaniu gry dajemy "Wyloguj", potem jest "Przełącz użytkownika". Tak jest na Windows XP nie wiem jak na innych Windowsach.

5. Jak to zrobiliśmy to logujemy się na 2. użytkownika.

6. Odpalamy MU na 2. użytkowniku, 2. konto idziemy na spot gdzie zostawiliśmy postać i jest pm, mówimy żeby dał pt i jak dał to jest.

Lepsze konto logujemy na 2. użytkowniku, bo po przełączeniu użytkownika, ta postać na przełączonym użytkowniku (pierwszym) wolno atakuje.

Opublikowano

@up

Próbowałem kiedyś na globie z kontami na XP i NIE działało mi. Może u Was zadziała.

Pozdro

Emerytura

Może kiedyś...

Opublikowano
Nie pójdzie, jeśli nie mamy 2 użytkowników na kompie, więc od tego zacznijmy.

INSTRUKCJA

1. Jeśli mamy 2 użytkowników na komputerze, to możemy robić. Włączamy 1 konto normalnie.

2. Teraz przyda się jakiś minimalizer. Proponuję się logować najpierw słabszą postacią. Jeśli to zrobiliśmy to przechodzimy do następnego punktu.

3. Mówimy jakiemuś noobowi, co jest na spocie, żeby założył party a ty przyjdziesz 2. postacią i zeby tej postaci też dał. Jeśli to zrobił, to zminimalizuj grę.

4. Po zminimalizowaniu gry dajemy "Wyloguj", potem jest "Przełącz użytkownika". Tak jest na Windows XP nie wiem jak na innych Windowsach.

5. Jak to zrobiliśmy to logujemy się na 2. użytkownika.

6. Odpalamy MU na 2. użytkowniku, 2. konto idziemy na spot gdzie zostawiliśmy postać i jest pm, mówimy żeby dał pt i jak dał to jest.

Lepsze konto logujemy na 2. użytkowniku, bo po przełączeniu użytkownika, ta postać na przełączonym użytkowniku (pierwszym) wolno atakuje.

Niestety ten sposob na globalnym serwerze nie dziala...