Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT] Kupno Minecrafta. Gdzie lepiej?

goes173

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miejsce na Reklame

Widząc dość duży napływ tematów związanych z kupnem Minecrafta postanowiłem stworzyć Tut'a.

Większość zastanawia się nad kupnem na oficjalnej minecraft.net a serwisem aukcyjnym allegro.

Są zwolennicy oficjalnej strony Minecraft a również mniejsza część osób popierających allegro.

Minecraft.net

Cena na dzień dzisiejszy to €19.95

Kupując na tej stronie mamy 100% pewności, iż kupujemy własne konto MineCraft.

GiftCode przychodzi na Email podany podczas rejestracji, po czym musimy aktywować nim gre.

Jeśli chcesz zakupić gre bez zbędnych nerwów jak najbardziej polecam.

Natomiast ceną tej pewności jest jednak suma pieniężna różniąca się od innych "Serwisów".

Allegro

Ceny wynoszą już nawet 2zł za "niby" własne konto MineCraft.

Jednak za te 2zł, dostajemy jedno aktywowane konto z którym bez naszej wiedzy dzielimy się z dziesiątkami bądź setkami osób.

Przyzwoite oferty zaczynają się od ok.60zł gdzie kupujemy KOD-GIFTCODE, który aktywujemy tak samo jak na Minecraft.net

Szukając minecraft'a na allegro kierujcie się, aby w aukcji pisało iż kupujecie GIFTCODE nie aktywowane konto.

Ilością pozytywnych komentarzy, ok.95%.

Jeśli chcesz zaoszczędzić pare złotówek i nie boisz się zakupów przez Allegro to polecam.

Ceny są niższe, więc więcej Wam zostaje na inne gry!

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

dodaj tez to tego tuta inne strony gdzie mozna kupic

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

wystarczy na allegro wpisać minecraft gift code, a wyświetli się kilka ofert pewnie nawet za 20zł. Ja swoje kupiłem właśnie w ten sposób. Należy dokładnie czytać prezentacje by przez przypadek nie kupić starego klucza do classica.

Opublikowano

Oczywiście że na minecraft.net ...

Allegro, nawet zza te 60zł + nie masz pewności...

To nie jest paczka, z jakimś np. telewizorem ^^ Tylko z rzeczą , której nawet nie dotkniesz ;d

­

logo.png

Nykeria.pl / 07.04.2016 / Metin2

Opublikowano

Najczęstsze problemy są z wybraniem pomiędzy Allegro a Minecraft.net, dlatego tylko te 2 "portale/serwisy".

Ja kupiłem za 60zł z allegro GiftCode, wystarczy tylko przeczytać prezentacje aukcji ;)

Opublikowano

na allegro też można bezpiecznie kupić tylko trzeba czytać co się kupuje. Jak cię oszukają wystawiasz negatywa i zgłaszasz do allegro i najprawdopodobniej zwrócą ci kasę z programu ochrony kupujących

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Dzięki za Tutek ponieważ nie długo kupie Konto Premium :). (UWAGA ! PROSZĘ NIE BANOWAĆ ! ZA NIBY SPAM ! )

------------------------|

Gasman245           |

MPCForum            |

------------------------|

Opublikowano

I w tym rzecz, jeśli ktoś umie czytać ze zrozumieniem to żaden problem kupić GIFTCODE na allegro.

Ale są ludzie co o kase się nie martwią i... luxus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...