Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] fifa 14

popeq182

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem otóż, pobrałem fifa 14 demo ;) wszystko jest pięknie, cudownie, poza tym, że gram 2-3 mecze i nagle ścinka ;) komp nie odpowiada, fifa zlagowana, trzeba resetować komputer.. jest tak za każdym razem, zazwyczaj w trakcie trzeciego meczu. Nie wiem czy to wina komputera, czy też fify, w innych grach nie zauważyłem tego błędu. Proszę o pomoc, z góry dzięki ;)

Opublikowano

Przypuszczam, że jeśli byłby to błąd "demo", to więcej osób by miało taki problem ;) a ja chce mieć chociaż troszkę pewności, iż zakup pełnej wersji nie będzie błedem.

Opublikowano

Cała sytuacja może być spowodowana po prostu zaśmieceniem Twojego komputera. Zalecam Ci przeprowadzenie prostej konserwacji w 3 krokach z użyciem darmowych programów. :)

1.Oczyść system oraz rejestr programem CCleaner.

2.Przeprowadź defragmentację oraz optymalizacje programem Auslogics DiskDefrag.

3.Przeskanuj komputer programem COMODO Internet Security.

Zakup pełnej wersji nie będzie błędem, ponieważ w niedługim czasie powinny pojawić się patche itp. Przypuszczam, że już sam tworzone nawet, które rozwiążą problemy wykryte przez użytkowników.

Nie ma się o co martwić. :)

76561198093115115.pngAddFriend.png

Budowniczy
Opublikowano

Ta gra ma wiele błędów, bo jak chcesz wiedzieć, prawie każdy tutaj pisze o najnowszym demu Fify 14, to ma błędy, a to ze ścinami albo z odpaleniem.

Wejdz tucik może coś pooomożee...

http://www.mpcforum.pl/topic/993523-tutorial-maxymalne-fpsybrak-niebieskiej-mgly-i-mega-przyspieszenie/

Albo tak jak @upek mówił, ale odinstalowanie programów nic nie daje, jak ja sprawdzałem :P

Albo poczekaj na Full Wersje i kup, to ci się nie będzie ciąć.

Opublikowano

@cichy. dzięki za programy, usunąłem wszystkie śmieci, także przynajmniej komp jako tako wyczyszczony ;) problem niestety nie ustał, poczekam do pełnej wersji, jeśli będzie się powtarzał to wtedy popatrze na tutka, i bd coś kombinował ;)

Opublikowano

@Ravoner zgodnie z zaleceniem pobrałem program i sprawdziłem: http://speedy.sh/AJEjh/screeny.rar są screeny, jeden przed odpaleniem fify, drugi po 10 minutach grania w nią. Prosiłbym o pomoc, z powodu iż mało się orientuje w kwestii przegrzewania komputera. Czekam na rady :)

Temperatury są OK, raczej to nie ich wina.

Spróbuj W Origin dać prawym na FIFA 13 i napraw grę.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

napisane, że nie wykryto błędów, zaraz przetestuje czy coś pomogło... popytałem znajomych, czy jest możliwe to że przegrzewa się karta graficzna?

Opublikowano

napisane, że nie wykryto błędów, zaraz przetestuje czy coś pomogło... popytałem znajomych, czy jest możliwe to że przegrzewa się karta graficzna?

Raczej nie.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Problem chyba rozwiązany :) zagrałem około 10 meczów i sie nie zacięło, więc chyba jest ok. Rozebrałem komputer, karte graficzną wyjąłem, oczyściłem ją spręzonym powietrzem, wentylator także i jest na razie ok. Dzięki wielkie za pomoc ;) jeśli by dalej było coś nie tak, będe pisał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...