Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Składam komputer

Ergor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem kupić sobię nowy komputer bo ten co mam jest już stary i nie pracuje jak powinien. Mam laptopa który jest nawet niezły ale chcę mieć jeszcze lepszego PC. Chcę się was spytać jaka płyta główna do tego co chcę w nim mieć.
Brakuje Płyty głównej piszcie pełne nazwy. Odrazu dodam pamięć tam narazie kupuję 1 8GB ale potem bd chciał dodać jeszcze 3x 8GB więc 4sloty musi mieć.

W komputerze chcę posiadać :

Obudowa

QOLTEC PC BLUWIND

Płyta główna

Zasilacz

TRACER Highlander
Silent 800W

Pamięć Ram

GOODRAM SODIMM DDR3
8GB /1600

Procesor

INTEL Core i5 2500K-3,3 GHz - Cache L3 6 MB - Socket LGA
1155

Dysk

Seagate Constellation
ES.2 3TB - Dysk3,5"/SATAIII/7200rpm/64MB

Grafika

GAINWARD GEFORCE
GTX 770 PHANTOM 4GB

System

Windows 7 Home
Premium 64bit SP1 DVD OEM PL (GFC-02062)

Napęd

LiteOn CDRW+DVRW
iHAS124-04

metin2-hard-serwer-prywatny.png

Chcesz zdobyć oryginalne gry?? Miedzy innymi giftcode do mc i steam do cs?? A może chcesz pudełkowe gry?? Pisz GG: 49428166.

Opublikowano

To co tutaj napisałem słabe jest??
A na płytkę główną tak do 500zł powinno wystarczyć.

Chcesz zdobyć oryginalne gry?? Miedzy innymi giftcode do mc i steam do cs?? A może chcesz pudełkowe gry?? Pisz GG: 49428166.

Opublikowano

Podaj budżet na CAŁY KOMPUTER, bo te części co wybrałeś to porażka - zasilacz z czarnej listy, slaba obudowa, procesor sandybrdige ktorego nieprodukują, karta graficzna od gainwarda (?)...

cały budżet jaki możesz przeznaczyć na komputer

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Sam komputer bez niczego do 3,5-4 tysięce.
Chcę go złożyć rakiete abym nie wymieniał go za rok znowu.
Jeśli byś mógł napisz co ty proponujesz ja sobię posprawdzam. To wybierałem tak na szybko. Jak coś napisz mi co proponujesz.

Opublikowano

No to faktycznie zlozyles rakiete z zasilaczem tracera. ;)

masz coś ze starego komputera? jakieś OC masz zamiar robic? jakies konkretne wymagania co do pc? sama skrzynka czy peryferia tez?

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Starego kompa biorę do warsztatu. A nowego chcę zrobić bardziej do gier dla młodego.
Napisz to co byś poprawił ja posprawdzam.
I napisz wreszcie jaka płyta główna.
Ja się odrazu mówię nie znam, teraz robię sb spis produktów i wysyłam do znajomego, on jest informatykiem i mi powie co i jak lecz narazie pytam się was.

Edit@
Części jeszcze nie kupiłem narazie robię listę i wyślę ją do znajomego tak jak pisałem.
Napisz co byś zmienił i jaka płyta główna.
Tyle cię prosiłem a nie piszesz coś od sb jak aj się nie znam.

Opublikowano

Napiszcie mi co zmienić. np. Jaki wsadzić zasilacz i kartę graficzną i płytę główną.
A procesor ten co napisałem mogę kupić a czy go produkują jeszcze czy nie to wiecie. Mi zależy tylko na tym aby ładnie śmigał.
Napiszcie Płytę, Kartę i Zasilacz I to wszystko.

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=73104&s=63363&s=78215&s=67735&s=72517&s=77602&s=77781&s=77632&s=78656
Moja propozycja. Co prawda wykracza to 100zł poza budżet, niemniej dopłata jest warta jakości i wydajności sprzętu. Na morele pewnie będzie ~4k, ale znowu mają problemy i nwet koszyka nie mogę zrobić :F

Nie ma sensu wymieniać, jak wszystko jest do wymiany. Chcesz w innym sklepie to przenieś te podzespoły.

Zapytam się jeszcze - po co Ci tyle RAM ? 8 dla gracza to jest i tak dużo, najlepiej6, ale aktualne ceny są śmieszne.

@UP zestaw bez sensu.

Opublikowano

Czemu zestaw bez sensu? Prawie niczym się nie różni od Twojego.

Chciałem Ci powiedzieć, że na zasilaczu 550w nie będzie żadnego zapasu mocy :).

Poza tym nie doczytałeś? Twórca chciał wsadzić 32GB RAM (jeśli nie ma i7 to i tak bez sensu ale nvm), a jeśli zajmiesz mu 2 sloty 4GB kościami to będzie musiał kupować od nowa

Opublikowano

Poza tym nie doczytałeś? Twórca chciał wsadzić 32GB RAM (jeśli nie ma i7 to i tak bez sensu ale nvm), a jeśli zajmiesz mu 2 sloty 4GB kościami to będzie musiał kupować od nowa

No kurwa racja, dać ram za 300+ zł, mobo cpu do oc ale nie dać chłodzenia.. Poza tym 550 starczy..

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

TO dlaczego u mnie jest lepsza buda, chłodzenie CPU, zasilacz tutaj dużej różnicy nie robi, bo i tak wystarczy, a co mocniejszego pchać ? Jedynie SLI.

No i MOBO z bajerami dla graczy (oczywiście z mocną, dobrze chłodzoną sekcją zasilania i chipsetem) : D

Opublikowano

Obudowa

SilentiumPC Brutus

410 Pure Black BT-410

Płyta Gł

Asrock Z87 Extreme3

Intel Z87 LGA1150

Zasilacz

SilentiumPC Deus M1 650W

Ram

GOODRAM SODIMM DDR3

8GB /1600

Procesor

Intel Core i5-4670K

LGA1150 OEM

Dysk

Western Digital

Caviar 1TB SATA3 (WD1002FAEX)

Grafika

GAINWARD GEFORCE

GTX 770 PHANTOM 4GB

System

Windows 7 Home

Premium 64bit SP1 DVD OEM PL

Napęd

Samsung nagrywarka

DVD SH-224DB czarny OEM

Teraz wygląda to tak.

Powiedzcie co zmienić.

Na pewno grafikę to ok dajcie mi jakąś ładną czy coś :)

I dzięki za wypowiedzi UP.

Za każdą nową i dobrą kartę graficzną Like.

Opublikowano

Najlepszy zestaw podał Sweet Jesus i nie ma raczej sensu nic tam zmieniać, bo po prostu jest dobrze złożony. Karta graficzna z tamtego zestawu też jest dobra. A zasilacz też wystarczy 550w bo i tak masz zapas mocy gdyż

Gtx 770- 230W

i5-4670K- 84W

Czyli zostaje ci nie całe 250W na resztę komputera, która nie pobiera więcej jak 60-80W.

Opublikowano

Wiesz ten zestaw co podałem chyba jest dobry jakościowo i cenowo tylko ta karta graficzna :))
Więc chcę same karty graficzne Miśki moje :)

Opublikowano

Jezu... ten zestaw nie ma sensu... gdzie jest chłodzenie ? Dlaczego taka płyta główna ? Cena tych pamięci RAM to jakaś porażka.

Zestaw ode mnie dostałeś, w tym temacie najlepszy. Chcesz coś innego ? To bierz, tylko żeby potem nie było pretensji, że mogło być wydajniej. Miłego kręcenia na BOX !

Opublikowano

Sweet ten komputer jest dla chłopczyka co ma 6lat więc co on tam będzie robił.
A ja to gram raz na jakiś czas w GTA SA i Metin2 A teraz jak wyjdzie GTA V To kupię i zobaczymy czy fajne.
A tak to wiesz, teraz są takie parametry i powiedz czy ujdzie czy nie...

Obudowa

SilentiumPC Brutus
410 Pure Black BT-410

Płyta Główna

MSI Z87-G45 Gaming
Intel Z87 LGA1150 BOX

Zasilacz

SilentiumPC Deus M1 650W

Ram

GOODRAM SODIMM DDR3
8GB /1600

Procesor

Intel Core i5-4670K
LGA1150 OEM

Dysk

Western Digital
Caviar 1TB SATA3 (WD1002FAEX)

Grafika

MSI GeForce GTX 760
2GB (N760 TF 2GD5/OC)

System

Windows 7 Home
Premium 64bit SP1 DVD OEM PL

Napęd

Samsung nagrywarka
DVD SH-224DB czarny OEM

Płytę zmieniłem na twoją Jezus.

Powiedz czy ujdzie w biedzie czy nie :)

I podaj jeszcze wentylatory które będą wymagane do tego sprzętu.
Odrazu mówię dzięki Sweet Jesus i masz lajkniety każdy post w tym temacie.

Opublikowano

Nie ma sensu składać sprzętu za więcej niż 2,2 tysiąca jeśli ma służyć do takich celów. Zestaw powyżej 3k są raczej pod O/C, którego dzieciak w takim wieku nie będzie robić, a Ty chcesz grać jedynie w mało wymagające tytuły.

Za 2,2k masz i5 3350P + 7850, nie ma gry, która na tym nie odpali i pewnie jeszcze długo takiej nie będzie. GTA V jeśli optymalizacja będzie skopana tak, jak w przypadku IV to zanim pograsz będziesz musiał czekać na dziesiątki patchy (i tyczy się to każdego sprzętu).

Napisz, czy takie rozwiązanie Ci odpowiada, bo wywalanie 4k na sprzęt pod O/C dla sześciolatka to marnowanie pieniędzy.

Opublikowano

Jeszcze w tamtym zestawie miałeś lepszą obudowę, lepszy ram i chłodzenie które nada się do OC. Więc po tych zmianach wyjdzie dokładnie tamten zestaw, więc po co kilka razy coś poprawiać to samo poprawiać?

Opublikowano

Dajcie mi jeszcze te wentylatory itd co są potrzebne do czegoś aby lepiej śmigał i się nie przegrzewał.

Opublikowano

Dobra już mam rozwiązanie. Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...