Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pies

Jaca777

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odrazu zaznaczam że to nie troll!

Z moim psem, a raczej suczką dzieje się coś dziwnego. Poprostu pokochała jeść... papier toaletowy. Często zastaję ją w toalecie, kiedy się stara go dosięgnąć. Czasem się jej udaje i poprostu go wpierdziela. Kiedy transportuje taśmę(papier) pomiędzy pokojami to poprostu popada w rozpacz. Każdy ma swoje dziwactwo. Ale pytanie mam dość ważne dla mnie - Czy to może jej zaszkodzić?

Papier zazwyczaj to Regina rumiankowy. Zazwyczaj udaje jej się dorwać około raz na tydzień i zawsze była to końcówka (ale kiedyś może dorwać cały). Czasem zje 'plasterek' znaleziony. Rasa to beagle.

708121422388637873334.png

Opublikowano

No raczej, że może. Utnie jej w żołądku i zdechnie. Musisz ją tego oduczyć albo chować papier.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Podobnie także myślałem. Próby oduczenia były. Teraz poprostu zacząłem chować papier wyżej, ale i tak czasem coś znajdzie. Tyczy się to też chusteczek to nosa i papierów ręcznikowych. Kartek nie. Myśle że chodzi o te konsystencję i zapach.

Poczytałem o tym na innych forach i podobno pies trawi taki papier, i sporo psów ma taką przypadłość. Mogę poprosić o wypowiedź kogoś obeznanego? Nie mówie nic złego o przedmówcy, ale chodzi mi o kogoś kto posiada w tym kierunku wiedze. Jest to dla mnie ważne :) Nie tylko na tym forum napisałem, i pytam się też znajomych.

Opublikowano

Może jej się uzbierać gdzieś i nagle z bolącym brzuszkiem będziesz jechał na operację, musisz koniecznie go chować, te zapachowe szczególnie bo mają w sobie więcej "chemii"...Nie daj psinie tego jeść, musisz ją odzwyczaić koniecznie.

Opublikowano

Najlepiej kłaść gdzieś wysoko, gdzie nie dosięgnie, albo po prostu jak będzie jadła, okrzycz ją mocno, to działa na psy. :-)

Dodatkowo jak je, to oznacza, że brakuje mu witamin.

Opublikowano

Tak jak już napisali wyżej - chowaj srajtaśmę w niedostępnych/niewidocznych dla zwierzaka miejscach, i pilnuj żeby nie walały się po kontach kawałki papieru/chusteczek. Proponuję kupić inną karmę dla psa, może tej którą kupujesz najczęściej ma już dosyć :) Papier służy do wiesz czego, nikt tego nie powinien jeść, nawet jeśli to nie zaszkodzi nikomu.

Opublikowano

Jezeli dosc mała ilosc to nic sie nie stanie ,ale jak zje cała rolke...

Ja bym sie staral za wszelka cene ja oduczyc tego.

Moja suczka Owczarka majac jakos 7-8 miesiecy miała taka przypadlosc , ze lizala mydlo ( powimo chowania ,przekladania etc ) ale trening , trening i trening ja od tego oduczyl.

Nie wiem jak ta rasa ktora posiadasz jest zdolna , ale mysle ze jak z nia przysiadziesz to sie oduczy.

Opublikowano

E tam znam gościa który normalnie papier je - nie wiem czy ma coś z głową , ale za czasów szkoły , normalnie karki wpieprzał .

Opublikowano

Karmie ją karmą 'Acana'. Czego jej może brakować, jeśli chodzi o pożywienie? Myślicie bardziej że chodzi o zapach, czy właśnie czegoś brakuje w diecie?

PS. dziękuje za odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...