Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft building: Krzywa wieża w Pizie

KuciuxD

Oceń  

21 użytkowników zagłosowało

1. 1. Fajna wie?a?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio udało mi się skleić z klocków krzywą wieże w Pizie. Uda się wam jakoś w miarę ją ocenić i ewentualnie skrytykować? Jedynym jej mankamentem jest fakt, że nie jest krzywa... Ale Minecraft jest generalnie prosty więc mam nadzieję, że wybaczycie.

I tu macie 3 wyjścia:

1. Cały save

http://speedy.sh/YQUSb/leaning-tower-of-pisa-save.rar

Skany: https://www.virustotal.com/pl/file/eeb46733dfbe7ecf9a1646bb3b8b99a3215c75174dc2fdf0b743520572cef19b/analysis/1379111249/

2. Na szybko pod tym linkiem

3. I jak komuś chce się obejrzeć i ma mnóstwo czasu to pod tym:

Opublikowano

Super wieża i bardzo podobna do orginału!

Brawo!;p

Czy można ją wykorzystać na swoim serwerze?

Tak można (ale uzupełnij środek schodami). No i zawsze możesz obserwować kolejne projekty (większe) - też będą dostępne dla wszystkich.

Jeszcze pozwolę sobie coś dodać.
Były plany przekrzywienia wieży tak jak piszecie ale stwierdziliśmy, że zrobi się z niej takie coś jak jest w innych "krzywych" budynkach w Minecrafcie więc zrezygnowaliśmy z tego pomysłu. No i i tak cała wieża jest w skali 2:1 a i tak było ciężko dobrać do niej detale - no i powiem - dało się to zrobić lepiej. Szczerze wam powiem, że bardzo mnie cieszy wasze zadowolenie i motywuje do zrobienia czegoś większego. Generalnym założeniem było dokładne odwzorowanie 1:1 egipskiego miasta Giza - jedyna fajna rzecz jakiej nie ma porządnie zrobionej w Minecrafcie (chyba, że fajna już jest to możecie podesłać link). A tą wieżą chcieliśmy złapać trochę ludzi, którzy nas będą, że tak powiem - dopingować w każdym kolejnym większym projekcie.
Opublikowano

Bardzo ładna budowla. Przekrzywiona robiła by lepszy efekt, ale sam wiem, że ztym może być problem. Like :D

Opublikowano

Świetna budowla. Staranne i ładne wykonanie. + za pracę, pomysł, starania i czas. :) Polecam innym. Jeżeli można to umieszczę ją na serwerze.

Opublikowano

Trochę słabo w środkowej części. Używajcie więcej schodków i półpłytek. W oryginale przy filarach są łuki, których u was nie ma i można to było jeszcze ładnie dopracować.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kolejnym niedopracowaniem jest to, że brakuje jednego piętra xD (na wysokość jest dobra, ale w tej wysokości powinno się zmieścić 8 pięter a jest 7) - taka autokrytyka

Opublikowano

Zajebista ta wieża, a ona nie powinna być taka na skos? xD Tak wiem, trudno takie coś w MC zrobić.

Ale ładnie budujesz, rób więcej takich zajebistych budowli ^^

Opublikowano

epicka wieża! podziwiam, że chciało się wam to robić + tak ładnie wyszło;]

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...