Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak radzić sobie z lekiem i strachem (paraliż)

ComeBack.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak sobie poradzić ze strachem , dziś pisałem banalną kartkówkę i o mało nie dostalem jedynki bo dostałem takiego szoku że wszystko z głowy mi uciekło ( ale jakoś dałem radę ), Nowa klasa pierwsze oceny , strach przed wyleceniem ze szkoły jak sie poradzić

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Trzeba się wyluzować

A tak na poważnie, jak ktoś ma dystans do szkoły (czyt. ma wyjebane) - jak moje 80% klasy wraz ze mną, to takie kartkówki to już nic dla mnie. Jedna jedynka w tą czy w tą nie robi różnicy, a jeżeli chciałbym się tak wszystkiego bać to musiałbym z domu nie wychodzić :D Ale wiadomo że jak widzisz że możesz dać rade zadaniom na kartkówce, sprawdzianie to można coś tam pomyśleć i napisać na tą 2 ;)

Opublikowano

Nie ma technik , weź sobie gume do ust i po prostu pomyśl że jeśli się uczyłeś to nie masz się czym martwić i wszystko bd ok :) Lub po prostu to nie strach tylko dyskleksja w postaci dekoncentracji , nie możesz się skoncentrować i wgl. Chociaż ja nie mam deysleksji a jak przychodzi co do czego i mnie łapie stres że nie zdąrze na czas , i zamiast myśleć i kartkówce , myśle ile mi zostało czasu i nie moge sie wtedy skoncentrować :D

wuo1.jpg

Opublikowano

Wyluzuj się po prostu - pomyśl, że jak teraz Ci się nie uda, to uda następnym razem. Techniki nie ma, każdy reaguje na kartkówki/testy inaczej. Ja np. na początku roku szkolnego też się trochę boję jak wypadnie ale potem to już mam wylane na kartkówki i wychodzi jakoś ;x

Opublikowano

Uważaj na lekcjach, to nie będzie stresu. No chyba, że nie przyswoisz tematu podczas lekcji, to się ucz trochę. Technik nie ma, nie przejmuj się tak.

52287137559562145640.png

Opublikowano

Najlepiej to weź słuchawki i sluchaj muzyki podcza kartkówki, siedź na lekcjach ciągle słuchając muzyki, jak mój kumpel z klasy, jest wyluzowany w uj :D

Opublikowano

13 odpowiedzi a nikt nie powiedział:

"A może po prostu się solidnie naucz i przygotuj, żebyś nie miał się czego bać?"

PS: To, że jest niezapowiedziana to nie wymówka. Wystarczy uczyć się systematycznie.

Chyba liczyłem na zbyt dużo...

1382800106-U1012385.png

Opublikowano

13 odpowiedzi a nikt nie powiedział:

"A może po prostu się solidnie naucz i przygotuj, żebyś nie miał się czego bać?"

PS: To, że jest niezapowiedziana to nie wymówka. Wystarczy uczyć się systematycznie.

Chyba liczyłem na zbyt dużo...

uczyłem się , napisałem wszystko , ale ten paraliż nie doprowadził do pierwszej jedynki , jakoś to zwycieżyłem , ale co zrobić żeby to się nie pojawiało , Myślę że to przejdzie ale po jakimś czasie , ale takie rady na teraz .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Najlepiej to podchodzić do wszystkiego z dystansem :) . Oczywiście zależy to od szkoły bo od LO wzwyż oceny są chyba ważniejsze ale to nie o to chodzi . Trzeba się uspokoić i nie myśleć o niczym złym ... W sumie teraz większość osób ma wylane na początek roku więc mnie troche zadziwiłeś . Cóż najlepiej przejść na tryb offline :D . Myśl tylko o tym żeby napisać to co wiesz a nie jaką dostaniesz za tą ocenę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...