Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co sądzicie o rankedach 1v1?

BigDady1996

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule co sądzicie o rankedach 1vs1?
Temat jest w związku z tym że w nowym sezonie ma wyjść nowa mapa 1 v 1 więc jak myślicie czy riot zaryzykuje i doda rankedy 1 v 1?

mrsg.png

Opublikowano

raj dla nordica :D szczerze to wątpię , dziwi mnie nawet że mapa 1vs1 powstaje . W LoLu głównie wybiera się postacie na podstawie kontry więc większą szanse na wygraną da nam bohater a nie skill. Ciekawie by było gdyby obaj gracze mieliby od początku przypisane 2 takie same postacie , wtedy wygrałby skill lecz mimo że dywizje wskakuje się na podstawie skilla to i tak wątpię żeby włączyli rankedy.

Opublikowano

raj dla nordica :D szczerze to wątpię , dziwi mnie nawet że mapa 1vs1 powstaje . W LoLu głównie wybiera się postacie na podstawie kontry więc większą szanse na wygraną da nam bohater a nie skill. Ciekawie by było gdyby obaj gracze mieliby od początku przypisane 2 takie same postacie , wtedy wygrałby skill lecz mimo że dywizje wskakuje się na podstawie skilla to i tak wątpię żeby włączyli rankedy.

A ja się z tobą nie zgodzę.Kontra to tylko pomoc a nie odrazu wygrana. A rankedy 1vs1 to fajna sprawa może skończyły by się płacze że ktoś niemoze wyjść z brązu przez swój team

x

Opublikowano

Bardzo bym chciał takie rankedy, wreszcie coś dla mnie. Tylko było by trochę chujowo gdyż wygrywała by postać z dużym pushem i dobrym backdoorem.

Come on, shoot faster,

Just a little bit of energy!
I wanna try something fun right now,
I guess some people call it anarchy!
Opublikowano

Chodzi ci o tą ognistą? Jak dla mnie trochę to by się ,,gryzło'', przecież LoL to gra drużynowa, a nie pvp fiorą vs zed. Jednakże wydaję mi się, że to będzie raczej dla funu.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Chodzi ci o tą ognistą? Jak dla mnie trochę to by się ,,gryzło'', przecież LoL to gra drużynowa, a nie pvp fiorą vs zed. Jednakże wydaję mi się, że to będzie raczej dla funu.

na tej mapce można też grać 2vs2 tak więc cicho. wygrana po pushu towera lub first blooda lub zabiciu 2 graczy w takim czasie aby 1 sie nie zrespil tak?

Opublikowano

Mogłoby być 1vs1,ale żeby każdy miał takie same postacie,by nie było problemu z kontrą,dobrym pushem jednej czy drugiej postaci.Myślę że to powinno wyglądać tak:Gracz przed kolejką wybiera jakąś postać,dołącza do kolejki i wybiera mu przeciwnika który wybrał tą samą postać.Dzięki czemu można by było zrobić ranking np. "Best Ahri", "Best Zed" itd.

uosv7x.jpg

Opublikowano

Według mnie to zbędne, lol to gra drużynowa i tak ma pozostać.

Opublikowano

Ja pierdole. To jest gra drużynowa i tak ma pozostać dlatego są ESL 1v1. Ludzie, ogarnijcie się. Czasem przyda się takie odstępstwo od "noob teamów". A jak po prostu boicie się 1 v 1 to nie grajcie. Ja pierdziele.

Come on, shoot faster,

Pasjonat
Opublikowano

Według mnie to jest nie potrzebne, LoL sam w sobie ma dobre laddery a jak chcesz 1v1 to możesz iść na ESL'a

.

Opublikowano

Dla mnie to dobry pomysl pod warunkiem ze przeciwik nie widzialby co wybieramy i na odwrot i zeby tez mozna bylo blokowac postacie tak jak w 5vs5

Opublikowano

Pomysł bez sensu. Devs musieli by też balansować postacie osobno pod 1v1, a przy aktualnej ilości postaci wydaję się to niemożliwe

Na tej mapie najlepsi są wg mnie

- Caitlyn

- Annie

- J4

- Kennen

- Ezreal

- Jayce

i nie opłaca się brać innych. Po co komu wziąć np. takiego Zaca? tutaj się bierze postacie podobne do wyżej wymienionych, a balansować to raczej nie trzeba.

Opublikowano

Na tej mapie najlepsi są wg mnie

- Caitlyn

- Annie

- J4

- Kennen

- Ezreal

- Jayce

i nie opłaca się brać innych. Po co komu wziąć np. takiego Zaca? tutaj się bierze postacie podobne do wyżej wymienionych, a balansować to raczej nie trzeba.

Na takie mapy bierze się speed push z dobrym backdoorem.

Come on, shoot faster,

Opublikowano

Moim zdaniem jest to dobra, a zarazem zła decyzja.. Posłużę się tu swoim marnym przykładem. Gdybym miała grać 1 vs 1 przeciwko jakiemuś pro elo elo to chyba bym się zlała w gacie. ^^ Wolę grać z kimś, bo wtedy wiem, że mam szanse wygrać, i wiem, że na coś się zdam, a tak to w sumie zależy nawet nie od skilla, ale szczęścia i dobrego dnia.. Możesz albo się upokorzyć, albo wygrać, albo po prostu dobrze bawić...

Aczkolwiek,

taka mapa może mieć rację buty dla dobrych graczy, którzy chcą Sobie na wzajem udowodnić, że są lepsi i tyle. W tedy to przejdzie.

Czy byłabym za taką mapą? Nie, są od tego niestandardówki, a nie osobne mapy. Mogli by stworzyć nowy tryb. :)

Opublikowano

Jak już ktoś napisał zrobienie jej rankingowej ale oddzielnie od solo/duo q. I dać tak ,że wybierasz postać i losuje ci tego co też ją wybrał.

Wtedy by był ranking najlepsza Annie , Cass itp. To by było zaje*iste i bardzo dużo ludzi by tam siedziało bo kto by nie chciał ciskać innych swoim mainem i wbić do top graczy daną postacią :)

Opublikowano

A moim zdaniem byłby to ciekawy pomysł , z powodu tego że będziesz musiał liczyć tylko na siebie i nikt z Twojego teamu nie będzie feedował ( chyba że ty ;p )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...