Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fizyka

Hardy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam teraz fizyke w 1 gim i no właśnie. Nie tyle pracochłonna, co trudna. Ale dzisiaj mieliśmy przeliczanie jednostek typu 0,00000000005 Mm na mm. Trochę trudne, czyż nie? Dodatkowo w środę jest z tego kartkowka. A jak wy dajecie radę z fizyki( osobiscie w liceum idę na biologiczno-chemiczny).

Opublikowano

Ale dzisiaj mieliśmy przeliczanie jednostek typu 0,00000000005 Mm na mm. Trochę trudne, czyż nie?

Jeżeli chodziło ci o metry na mm to co? Nie umiesz przecinka przesunąć?

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Wystarczy zapamiętać o ile miejsc przesunąć przecinek przy jakiej zamianie i włala!

Gimnazjum to szkoła i nie ma czegoś takiego, że 3 miesiace są luźne, potem trudniej, nie.

Jest nauka od początku i trzeba się uczyć. : )

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

co masz trudne w zamianie jednostek
bierzesz jednostkę którą masz np 10 mm2 na metry2 musisz zamienić więc 1m2=1000mmx100mm=1000000mm2=1m2
teraz dzielisz 10/1000000 i tyle roboty .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Do fizyki wystarczy abyś ogarniał trochę matematykę ja nie specjalnie się ucząc wyciągnąłem 4 z fizyki :D

Opublikowano

No mówię, że umiem przeliczać! Mg na ng to mnożenie przez 1000000 i potem dziele przez 1/1000000000.

Zrobiłem 15 przykładów w 20 min gz dla mnie!

Opublikowano

Widocznie trudno zrozumieć moją wypowiedź. Jak pierwszy raz to widzisz, to wydaje się trudne, ale potem jest łatwe. Nigdzie nie piszę, że to dla mnie trudność.

Opublikowano

Fizykę będziesz miał do końca 1 klasy LO .

Ogólnie to nie jest ciężka , praktycznie sama teoria .

Mistrzu, ja jestem w Medyku (Biol-chem), a fizykę mam rozszerzoną.

Od 5 lat mam fizykę, kiedyś miałem problem, ale w 1 klasie gim, kiedy załapałem, to nawet w LO mam 5.

50a8d03627325.png

| Edytor |

Opublikowano

Witam. Mam teraz fizyke w 1 gim i no właśnie. Nie tyle pracochłonna, co trudna. Ale dzisiaj mieliśmy przeliczanie jednostek typu 0,00000000005 Mm na mm. Trochę trudne, czyż nie? Dodatkowo w środę jest z tego kartkowka. A jak wy dajecie radę z fizyki( osobiscie w liceum idę na biologiczno-chemiczny).

Widocznie trudno zrozumieć moją wypowiedź. Jak pierwszy raz to widzisz, to wydaje się trudne, ale potem jest łatwe. Nigdzie nie piszę, że to dla mnie trudność.

nie ?
1363095337-U286162.png
Opublikowano

przedmioty ścisłe są zazwyczaj po prostu trudne - fizyka, chemia, biologia, też różnie jak bardzo trudne..

po pierwszej klasie technikum odchodzą Ci te przedmioty ścisłe właśnie - przyrodowe, że tak powiem :D

ale to technikum, czyli masz do tego jeszcze 3 lata :D

ofc. zależy też jaka klasa, bo wiem, że np. po tym roku mi odchodzą, a w innych nie..

Opublikowano

Z własnego doświadczenia zrozumiałem, że nie ma przedmiotów trudnych, są tylko ludzie, którym się nie chce uczyć.Przeliczanie jednostek to bardzo prosta sprawa, wystarczy, że nauczyć się ile danej jednostki mieści się w danej jednostce.

Opublikowano

To jest bardzo proste :) . Ja narzekasz na fizyke w gimnazjum to jak ty chcesz isc na biol-chem ? :D Poucz się trochę , systematyka w nauce to podstawa jeśli się uczysz po trochu z każdej lekcji to wyjdziesz na tym lepiej niż byś przed sprawdzianem siedział pare h przy książce .

Opublikowano

Co jak co ale u nas piszemy tylko temat.

Babka ciekawie gada i najlepsze -

na każdej lekcji jest eksperyment potwierdzający to o czym mówimy.

Fizyka the best.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

w fizyce nie ma nic trudnego

sam konkursy fizyczne wygrywam i nie mam z nia zadnych problemow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...