Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Windows 8 Nie znaleźliśmy żadnych dysków

Equener ほ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak na początku sformatowałem cały dysk za pomocą programu gparted i podzieliłem na partycje, potem chciałem zainstalować system Windows 8, ale nie wczytuje mi żadnego dysku.

[zdjęcie]:

Nie znaleźliśmy żadnych dysków. Kliknij przycisk Załaduj sterownik, aby dostarczyć sterownik magazynu.

Gdy próbuje załadować sterownik takie coś wyskakuje:

Instaluje ten system z pendriv'a, BIOS też widzi mój dysk, więc to nie wina sprzętu.

Dysk Twardy: Seagate ST1000DM003 1TB sATA III 64MB.

Płyta Główna: ASROCK 970 EXTREME3 R2.0 AMD 970 Socket AM3+

NE8h1XT.png

Opublikowano

aahhhh Od kiedy to formatuje się jakimiś programami i jeszcze nimi dzieli na partycje, przecież na 99% program coś spierdzieli.

Odłącz dysk podłącz pod inny komputer i pod nim z formatuj go na NTFS.

@down: Może akurat ten jeden, napiszę inaczej 99% programów do takich rzeczy coś spierdzieli. Lepiej robić to przez narzędzia w wbudowane w Windows'a.........

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Partycja boot nie odpowiada za dyski, możliwe że masz wszystkie pozycje oznaczone jako primary. Windows takich niż czyta

Coder, gparted to jeden z lepszych programów do partycjonowania i na 99% powinno się go używać

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Niestety to coś się z dyskiem spierdoliło, teraz wyskakuje mi:

Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key

Z tego co ogarniam to nie czyta mi dysku, więc idzie na gwarancje :(

NE8h1XT.png

Opublikowano

wywal to co masz , znaczy się wszystkie partycje , zostaw czysty dysk i dopiero w instalce zrób tylko jedną partycję na windows , oczywiście o rozmiarze jaki chcesz. resztę zrobisz sobie potem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@up

Próbowałem tak, ale nie czytał mi dysku. Ten jest do wymiany.

BTW znalazłem stary dysk jakiś 160gb, ale u tego z koleji pisze Bootmgr is missing Press Ctrl+Alt+Del

Da się to jakoś naprawić?

NE8h1XT.png

Opublikowano

Tak. Włóż płytkę z Windows;em (za bootuj) zobaczysz okienko z opcjami możesz wybrać pierwszą " napraw " i jest jeszcze jakieś dodatkowe słowo ale nie pamiętam go...

Lub otworzyć wiersz poleceń, będzie jako ostatni w tym okienku i wpisać tam komendę

bootrec /rebuildbcd

i klikasz enter, powinno pomóc.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@up

Dzięki wielkie, zrobiłem tak jak pisałeś tylko wpisałem

fixboot

a potem skopiowałem i386 z płytki i wszystko działa dobrze :)

Dzięki wszystkim za pomoc :D

Do zamknięcia.

NE8h1XT.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...