Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenie internetowe

MoyzeS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam do was pytanie czy macie jakiś sprawdzony sposób na zwiększenie szybkości internetu i czy jest to w ogóle możliwe bez zmian w ofercie operatora ? Mam internet z MINI Telecom S.A. o prędkości podobno 1.2Mb/s . Robiłem test w http://www.speedtest.net/ i wyszło mi 0.56Mbps , nie wiem jak to się odnosi do oferty operatora bo się nie znam :) . Wiem za to że pobieranie z prędkością jaką mam jest nie możliwe , 66KB/s ... Daje mi to 1GB w jakieś 4h ... Dało by się to jakoś poprawić ? Mam internet stacjonarny podłączony do WiFi a korzystam z laptopa z Win 7 jeśli to ma znaczenie :) Byłbym wdzięczny za pomoc :D .

Opublikowano

Może źle ująłem pytanie :) . Raczej oczywiste że nie da się samemu zwiększyć prędkości . Jednak w internecie jest pełno sposobów na zwiększenie wydajności itp. czy da się jakoś poprawić połączenie pod względem szybkości ładowania stron ,filmów itp . ?

Opublikowano

Jeśli masz 1.2 mb, nie znaczy to, że Twój transfer będzie wynosił 1,2 mB.

mb = megabit

mB = megabajt = 8 megabitów.

A więc 1.2 dzielimy na 8, wychodzi 150 kB.

Jako, że to zapewne oferta "do 1.2mb" czasem będziesz miał 100 kB, czasem 50, a czasem maksimum, czyli 150kB.

Opublikowano

Tak owszem to logiczne . Jednak ja nigdy od ( chyba 5 lat ) nie miałem wyższej prędkości pobierania niż +/- 66KB/s . A jeszcze jedno , ostatnio strasznie muli mi neta i nei chcą chodzić nawet stronki pomaga wtedy tylko kilkukrotne zresetowanie routera . Wczesniej tego nie było , ma ktoś pomysł co może być tego przyczyną ?

Opublikowano

Tak owszem to logiczne . Jednak ja nigdy od ( chyba 5 lat ) nie miałem wyższej prędkości pobierania niż +/- 66KB/s . A jeszcze jedno , ostatnio strasznie muli mi neta i nei chcą chodzić nawet stronki pomaga wtedy tylko kilkukrotne zresetowanie routera . Wczesniej tego nie było , ma ktoś pomysł co może być tego przyczyną ?

Może masz zawirusowany komputer? Przeskanuj, bo często ludzie narzekają na operatora, a wina leży po ich stronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...