Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak grać sniperem ?

Skipper_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.KOMPLETNIE NIE WIEM jak nim grać.Aktualnie odblokowałem pierwszego shotguna i mam 5 lvl.Ta początkowa snajperka nie jest zła ale za dobra też nie jest.Więc warto wziąść shotugna czy zostać przy snajpieniu ? Jesli chodzi o szkolenie to ide najpierw w kulke --> moździerz [ 1 punkt ] --> claymore [ok. 3 punkty] a reszta puntków to przeznacze na prawe

drzewko.

xxx

Opublikowano

To będzie trudno. Możesz grać do 12 lvl shotgunem lub dac narazie umki w heli i latać apachem. Na 12lvl jest m24, to dobra snajpa na początek.

Opublikowano

Dobij lvl w btr / czolgu i kup m24 jeśli masz wystarczająco creditow bo sv nie zabije w guowe ;d

Pozniej z górki :) Losujesz dodatki i cisniesz :) Moze nie bedzie to snajpienie na dalekie dystanse, ale jest ta radość jak pisze Ci " Trafienie w głowe " :D

@Up

ahh szybszy :D

Opublikowano

Jakie jest twoje doświadczenie (czy to jedyna klasa, którą grałeś?)
Jezeli nie chcesz wydawać to graj szturmowcem lub mechanikiem - jedyne klasy,które moim zdaniem mogą wbić 30 lvl i mieć frajdę bez kupowania broni.

Moja propozycja dla snajpera bez fundsów:

1. Zarobić na sharqi assault (byleś był w dobrej drużynie, a nie z noobami, bo sam nie wygrasz) 45k creditów i kupić coś w tej cenie. Graj na sahrqi, bo jest najwięcej +130 creditów za zwycięstwo).
Większość map sharqi zabrania shotgunów, ale na kilku można je używać,nie wiem czy masz shotguna na własność, czy chcesz wypożyczać/kupić? shotgun zawsze lepszy od SV-98. Kredyty dstajesz za zwycięstwo lub porażkę, nie za wynik, więc nie
musisz się martwić, czy bardzo lamisz i masz staty 2-10 (chociaż przytakiej serii lepiej siedzieć w bazie).

2. 12-18 lvl nabijesz grając w transporterze/czołgu/heli (kto jak potrafi) na Dragon Valley, ew. Dalian Rush, Oman, Mashtur. W między czasie pewnie wylosujesz jakąś broń w daily draw.

Opublikowano

Mam klase Mechanik a na nim 13 lvl i MP7.Kasy na sniperke bede zbierał troche później bo najpierw na mp7. Shoutgun musze wypożyczać. Dobrze mi idzie exp na transporterze/czołgu.Na heli sterowania nie ogarniam.Dziś wylosowałem M12 ale ma spory odzut w góre. I umki te które podałem to dobra kolejność czy trzeba inaczej ? Oraz dobrze jest nabijać kase na pustych serwerach ? :D :P Aha : czy warto się męczyć i mieć w dupie pojazdy czy warto jak najszybciej zebrać na moździerz ?

xxx

Opublikowano

Nie da się nabić kasy (kredytów) na pustym serwerze, potrzeba przynajmniej 2 graczy, aby naliczono jakiekolwiek pkt, chociaż to szybszy sposób, bo w godzinę nabijesz 1500 kredytów - trzeba pilnować, aby nie wywaliło cię za idler lub jak ktoś wejdzie to . Na sharqi moździerzem możesz nabić kilka killi (na pełnym serwie), natomiast na inne mapy możesz zmienić rozkład pkt.

Opublikowano

Moje umki snajperem to: Piłeczka MAX -> Granat 3-4 -> Klejmor 3-4 -> 1pkt. sterowanie śmigłowcem -> reszte w szybsze bieganie, wchodzenie na drabinki, a potem bojowa infltracja (HELI TYLKO TRANSPORTOWE, SNAJPER NIE JEST TO SZTURMU)!

Opublikowano

Aktualnie gram 870 combat i jest naprawde zajebista :D ta strzelba.Dziś w daily draw miałem szanse wylosować m95 na 7 dni :( chciałem wybrać tą karte ale zaufałem innej...

xxx

Opublikowano

Aktualnie gram 870 combat i jest naprawde zajebista :D ta strzelba.Dziś w daily draw miałem szanse wylosować m95 na 7 dni :( chciałem wybrać tą karte ale zaufałem innej...

Nie kieruj się kartami w DD, nie miałeś szans nic wygrać - zawsze dostajesz to samo niezależnie od wybranej karty. Pozostałe karty są generowane i często są na nich rzeczy, które już masz i których nie da się wygrać.

Opublikowano

snajperka ktora dostajesz na poczatek jest calkiem dobra, kwestia skila przy celowaniu i dodatkow, w daily draw bierz zawsze ta sama karte, moze to kwestia przypadku ale jak wezniesz cos innego niz wczora a tam bedzie creditbost na 180 dni to sie wkur***** ;D jak nie chcesz wydawac kasy to niestaty musisz duzo grac zeby wbic lvl i kredyty na odblokowania, ja gralem podstawowa, pozniej SWD, pozniej kupilem m95 z dodatkami i to juz kosa jest ;D no ale m24 jest porzadne i naprawde mozna wymiatac nim, jak nie masz skila i nie umiesz przycelowac na wieksza odleglosc to zmien klase na np mechanika lub medyka, ;D

Pozdrawiam

5113992856.png

Opublikowano

No dobra... jakos mi idzie.Dużo ludzi włazi w moje claymore xD Gram głównie na sharqi i na Omanie [ TYLKO w BTR/Czołgu].Zastanawiam się czy nie porzucić combata i grać pojazdami tylko na Omanie.Aha: zarabiam jakieś 1k creditów na dzień /2k jak mam czas :P .Pytanko do DD.Obstawiać ciągle 1 karte czy byle jaką? Który sposób [chociarz troche] zwiększy szanse na wylosowanie czegoś fajnego? Oraz kiedy będzie jakiś kodzik na fundsy ? :P lub na cokolwiek.Bo dawno nie było. A umki wybrałem tak :

Piłeczka MAX

Claymore 3/5

Pilotowanie helikopterów 1/3

granat 1/3

Dalej zamierzam robić:

Moździerz 4/4

Claymore 5/5

A reszta punktów na prawe drzewko ew. granat 3/3 później

xxx

Opublikowano

Po 1. Mozdzierz gowno daje laduje sie w chuj dlugo :(

Po 2.W claymory nie dawaj wiecej niz 3.

Po 3. Dodaj w unikanie claymorow bez sprintu 1pkt.

Po 4.Daj w szybszy sprint bedziesz sie szybciej przemieszczal po polu bitwy z combatem badz snajpa

Po 5. Jak grasz na Oman resetuj punkty i cisnij w Btr i czolg po 3 szybszy reload itd.

Mysle ze sie przyda ,a jak sie przyda daj like'a :)

Piteraskwiat.png

Opublikowano

Hmm... :) Przydało sie.Zaraz wypróbuje. Jeszcze reszta :D

Aha czy moździerz jest bardzo skuteczny przeciwko pojazdom czy nie ? I jak walczyć przeciwko pojazdom ? :(

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...