Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomoc w dobieraniu silnika i pluginów (serwer z modami)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem w trakcie tworzenia paczki pod mój własny serwer, który zamierzam otworzyć w mam nadzieje niedalekiej przyszłości. Obecnie mam już przygotowaną paczkę modów pod single player. I teraz zaczynają się schody, gdyż nie jestem w tym temacie wystarczająco obeznany. Pierwsza rzecz, o którą was proszę to zaproponowanie silnika jakiego mógłbym użyć (MCPC, BukkitForge). Serwer będzie na razie na wersję 1.5.2, gdyż są na nią wszystkie niezbędne mody. Proszę, aby ktoś napisał jaki silnik jest najlepszy do tego typu serwera, gdzie będzie około 50 modyfikacji (miło widziane linki, a nawet tuty jeśli jest to "wyższa szkoła jazdy" :D. Drugi problem to pluginy jakie mam zastosować do logowania, permisji, zabezpieczania terenu. Chodzi o to, że niektóre przedmioty umożliwiają griefowanie, a chciałbym tego uniknąć (proszę o opinie na temat pluginu Grief Prevention). Najważniejsze jest to aby pluginy i silnik ze sobą współgrały. Modyfikacje jakie mam to m.in Thaumcraft, Ars Magica, The Ether itp.. Serwer nie będzie miał żadnych modów industrialowych typu IC2 lub Buildcraft.

bipsMal.png

Opublikowano

Cześć.
Osobiście do modowania polecam Bukkitforge ale niestety jak każdy modowany serwer zabiera bardzo dużo pamięci Ram,a nawet Rom.Pluginów możesz normalnie uzywać bo to będzie silnik bukkit. :)

Opublikowano

Z własnego doświadczenia wiem (miałem już serwer 30 slotowy na modach) że mcpc sprawuję się o wile lepiej niż bukkitforge, ponieważ na bukkitforge często występują crashe serwera oraz kilka pluginów, takich jak permissionsex nie działa. W 100% polecam mcpc.

sygnatura.png

Już niedługo ! :>

Opublikowano

Zdecydowanie mcpc. Bukkitforge jest niedopracowany. Raczej żaden poważny serwer, który wytrzymał dłuzej niż tydzień nie używa bukkitforge.

.

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Co do slotów to jeszcze nic nie jest przesądzone, zastanawiam się jaki hosting będzie najodpowiedniejszy do tego typu serwera ale też za rozsądne pieniądze. Mile widziana podpowiedź w tym temacie. Apropo MCPC to MCPC plus to jedyna wersja? istnieją inne? jeśli tak to czy różnią się od siebie? No i najważniejsze to które pluginy są najlepsze do serwerów z modami?

bipsMal.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...