Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Elfen Lied - Wasze opinie

ayna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem ciekawa, czy tylko ja jestem zakochana w Elfen Lied. Parę osób twierdzi, że latają ręce i nogi, krew się leje, flaki fruwają, biegają uszate baby i sensu to nie ma, ale też sporo osób widzi coś "głębszego" i dało się oczarować. W końcu to "psychologiczne" anime i jest coś jeszcze poza krwią i poodrywanymi kończynami. A Wy co sądzicie? Podobało się? Dlaczego tak,dlaczego nie?

lucy_shoot.gif

Opublikowano

Elfen lied to jedno z moich ulubionych anime. Pamiętam że to było moje pierwsze ecchi i byłem niesamowicie zaskoczony że są cycki. Ogólnie to anime ma w sobie coś. To że latają nogi, ręce i wszystko inne to jest to moim zdaniem wielki plus - można zobaczyć jak tak niewinna osoba potrafi urządzić wszystkich którzy wejdą jej w drogę.

Ostatnio nawet zacząłem oglądać od nowa tyle że stanąłem w połowie już chwilkę temu.

Swoją drogą to szkoda że nie można odkopywać tematów i w nich dyskutować o danym anime tylko trzeba zakładać nowe ;/

Już ponad rok temu zakładałem temat o Elfen Lied ale został zapomniany http://www.mpcforum.pl/topic/689258-elfen-lied/

HBV27j.png

Opublikowano

mam zamiar oglądać, tylko brakuje mi trochę czasu.. po przejrzeniu zawartości wujka google i po ujrzeniu kreski, jestem wniebowzięta. fabuła mistrzowska, krew+cycki = zadowolona Envy. ;)

bez%C2%A0tytulu.jpg
Ora o namaeru na yo.

Opublikowano

Drugi temat o elfen lied autorstwa tej samej osoby?:D Chociaż nie, przepraszam, tamten miał inny temat i trochę inne pytanie, chociaż i tak w treści przewyższało to samo:P

No to rozwinę to, czego nie rozwinąłem tam: bez urazy, nudziłem się kurewsko przy tym anime od połowy, żadna postać mi się nie spodobała, czasami sobie myślałem 'wtf?', 'ale czemu tak?' albo po prostu się śmiałem jak jakiś psychopata - nie wiem czy z fabuły, z tych nieemocjonujących latających kończyn lub głównego bohatera który chyba był dekoracją i tłem dla tej naszej bohaterki. Koniec końców końcówka była dla mnie gorsza niż początek. Ale ok, dałem 7/10, musiało być dobre skoro spełniło dwa podstawowe warunki 1) obejrzałem bez przewijania 2) rozśmieszyło mnie podczas seansu :D

Opublikowano

Ja (i wiem,że nie tylko, bo z kimś na ten temat rozmawiałam) na koniec płakałam. ;) Nie narzucam swojej opinii, ale jeśli kogoś to anime bawi, to ja bym się zmartwiła..;p

Opublikowano

Haha:) no, psychoza do psychoskiego anime, więc w czym problem? ^^ No niestety, ja miałem raczej coś w stylu 'kiedy to się wreszcie skończy?' :P po prostu co innego mnie interesuje, na co innego zwracam uwagę i inne rzeczy sprawiają, że płakać się chce, a tutaj niestety niczego takiego nie znalazłem...

Opublikowano

Niestety anime nie jest jakoś zachwycające, fabuła niema ani rąk ani nóg o.O, wazniejsze sa flaczki nad innymi elemetami.

Za to manga cud miód malina.

Seiran95.jpg

Opublikowano

Ja (i wiem,że nie tylko, bo z kimś na ten temat rozmawiałam) na koniec płakałam. ;)

No ok, ja też się przyznaje ;D

Chociaż nie ryczałem to byłem mocno wzruszony xD

ale ciiiiiiiiiiii nikomu nie mówcie, to nasza tajemnica.

HBV27j.png

Opublikowano

Mi to anime przypomina damską wersje Gantza xD praktycznie mamy to samo, masę krwi, flaków itd do tego fabułę która w elfen lied jest tak trochę WTF jednak samo w sobie anime jest niezłe.

A jak chcecie sobie walnąć najlepszy dramat jaki jest to zapraszam Clanad i Clanad after story ta pierwsza trochę przynudza takie 7/10 (ale trzeba obejrzeć) jednak w drugiej hoho 10/10 a ten kto nie płakał niech pierwszy rzuci kamieniem xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Mi to anime przypomina damską wersje Gantza xD praktycznie mamy to samo, masę krwi, flaków itd do tego fabułę która w elfen lied jest tak trochę WTF jednak samo w sobie anime jest niezłe.

A jak chcecie sobie walnąć najlepszy dramat jaki jest to zapraszam Clanad i Clanad after story ta pierwsza trochę przynudza takie 7/10 (ale trzeba obejrzeć) jednak w drugiej hoho 10/10 a ten kto nie płakał niech pierwszy rzuci kamieniem xD

Hehehehehe no ja w Ciebie nie rzucę :D

Było mi troooochę smutno ale jestem silny i płakałem tylko trochę xD (ale ciiiiiiiii, nikomu nie mówcie bo siara będzie xD)

Ogólnie to druga część jest zdecydowanie lepsza niż pierwsza aczkolwiek w moim mniemaniu Elfen Lied wygrywa.

Chociaż może i nie, uznajmy że oba anime są dobre bo trochę trudno porównywać jedną i drugą fabułę. Oba były dobre tyle tylko że każde

na swój własny sposób.

HBV27j.png

Opublikowano

Hmmm, było to trzecie[?] Anime, przez które rozchorowałam się oglądaniem tego :p Elfen Lied, ciekawe, fajne postacie, aczkolwiek coś mnie wkurzało w tym, ale nie wiem co. Kiedyś zrobiło to Anime większe wrażenie na mnie, ale z biegiem czasu, gdy oglądałam inne Anime po prostu zbladło przy nich, ale w dalszym ciągu jest jednym z ulubionych :)

Opublikowano

Ja dodam od siebie ,że dla mnie to średniak.

Na początku anime może było ciekawe ,ale później oglądałem już odc na siłe żeby to skończyć.

Chociaż Lucy była ciekawą bohaterką.

Opublikowano

Oglądałem kilka odcinków, jak będę miał czas to pewnie obejrzę co nieco :P

Więc powiem, że mi się podobają latające kończyny wszędzie, ciekawie to wygląda. Jak na razie, nie wiem co potem :P

VNp6c2U.png

Opublikowano

Zastopowałem po 2/3 odcinku bodajże ze względu na rodzaj kreski, taki staromodny niestety -.- Jakbym wziął się za te anime wcześniej to pewnie aż tak bym nie narzekał i obejrzał całość a tak to może kiedyś tam obejrzę jak za dużo czasu bd miał.

NE8h1XT.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...