Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Co z tym silverem 5 do ***** ?

Groxiu1995

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Piszę to po kolejnej przegranej i to z totalnej ciekawości...co ja mam do cholery zrobić by wyjść z tego gówna, że tak powiem ?

Gram, gram, gram, wygrywam linie, pomagam na innych, farme mam dużą, killi dużo, zgonów prawie wcale, albo w ogóle i dupa, przegrywam. Czy wy też u licha macie takiego pecha, że trafiają wam się ludzie z którymi gra i komunikacja to katorga ?

Nie wierzę, że wszystkie mecze jakie mam wyglądają tak: 40:10 dla mojego teamu i win. 10:40 dla enemy teamu i lost z czego ok. 8 killi moich ? a wszystkie zgony praktycznie należą do mojego teamu. Na prośby o cofanie, focusowanie odpowiedniego gracza itp. oni piszą "STFU, STOP PINGING, STOP, SHUT UP NOOB" ITP. Robią po swojemu i padają ?

Też tak ciągle macie ? Grywałem parę razy na koncie kumpla (Gold 2) i tam gra jest zajebista, dobrze mi idzie, komunikacja super, a tu ?

Temat zakładam z czystej ciekawości i irytacji...

P.S - jaka jest waszym zdaniem najlepsza postać do carriowania gier ? Choćbym nie wiem jak był sfeedowany, sam pantheonem wiele nie zrobie...

io7e.jpg

Opublikowano

Siemka.

Mam ten sam problem, a właściwie miałem.

Zawsze grałem z słabszymi kolegami, żeby pomóc im wyjść z brązu.

Czasami wygrywałem, a jeszcze częściej przegrywałem. Chodziłem zawsze na takie pozycje, gdzie wysyłała mnie drużyna.

...do pewnego czasu. Postanowiłem zagrać solo rankeda i zauważyłem, że lepiej nam poszło niż z kolegą. Od tamtej pory gram sam rankedy bez kolegów.

Długo szukałem odpowiadającej mi pozycji, na której mógłbym rozwijać swoje umiejętności. Postanowiłem grać zawsze ADC, ponieważ dobrze mi idzie. Dobrze farmię i dobrze się zgrywam z "RANDOMAMI na supporcie".

Od tamtego czasu zaczęło mi lepiej iść, aż wygrywam coraz częściej rankedy.

Opublikowano

No przed chwilą rozwaliłem przeciwników fiorą, było mega ciężko, ale udało się..., a tu HOP, nexus do pushnięcia, ja padałem po triplu i mój team zamiast pushnąć napisał "let's fun" i nie pushowali. Zaczęli ci odemnie latać pojedyńczo i padali, nie wytrzymałem bo mimo spokojnych próśb oni se jaja robili, to zwyzywałem ich bo nie wyrobiłem już i powiedzieli, że ja gówno zrobiłem, jestem śmieciem, gównem, gimbusem itp. ...i olali to sobie. Na szczęście o tyle mi się udało zrobić backdoorda - flash na ich platforme i split push...Chyba się na zachód przeniosę bo u nas to porażka...

io7e.jpg

Opublikowano

A dobrze się z nimi komunikujesz czy coś? Bo komunikacja i gra zespołowa w tej grze to najważniejsze rzeczy.

Jak chcesz częściej wygrywać to staraj się uspokajać spiętych graczy, którzy wyzywają innych.

Gdy chcesz gre "wyccarowac" sam to staraj się pickać mozne picki jak Nasus, ponieważ ta postać ma duże obrażenia gdy jest budowana pod tanka.

Gdy grasz "papierem" to nie wbijaj się pierwszy, poczekaj aż tank albo inna osoba się wbije i zbierze cały focus.

Jak możesz to napisz mi swój nick na msg. Zobaczę co i jak, może zagramy coś kiedyś.

Opublikowano

Jak widzę, grasz fiorą oraz pantheonem. Powiem jedno, takimi postaciami za dużo nie zrobisz. Co prawda niby Fiora ma sporo damage, ale jest squishy i po zdivowaniu w przeciwników łatwo ją wyłożyć. Bardziej ci polecam granie ADC, po buffie mocy trójcy, Corki i Ezreal wracają na podium, oraz Vayne może zniszczyć doszczędnie przeciwnika. Oraz spróboj zagrać duo z jakimś ogarniętym kolegą z bronzu 1~~ żeby banować, zbanuj postacie jakich najbardziej nie lubisz, albo takie które sprawiają ci problemy. Jeżeli grałbyś ezrealem/corkim, polecam ci zbanować thresha/vayne/caitlyn. A jeżeli adc nie jest twoją ulubioną linią, to weź jakąś tarcze mięsną na topa, coś typu : Renekton, Garen i peeluj dla swojego adc, czyli przy teamfightcie nie daj nikomu dostać się do niego, bo taką fiorą co prawda zabijesz 2 - 3 gości, ale sam gry nie wygrasz.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Opublikowano

Ludzie ile mozna płakać , jak ja przegrywam to sie nie wyrzalam na mpc po prostu tam jest twoje miejsce . A jak grasz dobrze to graj jeszcze lepiej tyle...

Opublikowano

Ciekawi mnie jedno, jak to jest że każdy Silver V, Bronze, itp. zawsze ma dobrą farmę, pomaga teamowi, dużo killi, nie flamuje, a przy tym przegrywa gry?

Skoro je przegrywasz to twoja wina, nie ma opcji żeby za każdym razem team był tym czynnikiem.

Opublikowano

nie ja tak nie mam a najlepsza postać do carrowania to ta którą umiesz grać np ja lubie nasusa czy singeda syndre kate fizza orianne tfa ahri i inne midowe

Opublikowano

Mi bardzo dobrze idzie supportowanie Leona która mam zamiar kupić i wygrywać rankedy ps: znajdź postać którą nie nauczysz się grać tylko którą umiesz już grać

Opublikowano

Mainuj jedną postać i linie. Jak mainujesz np. topa, to wiesz, że możesz dostać szybkiego ganka od enemy junglera jak zaczął od blue. Czyli jak mainujesz linie = ogarniasz ją do perfekcji i carrujesz gry.

andrew3.jpg

Opublikowano

Byc moze z jednego powodu przegrywasz gry. Niby wygrasz 1 vs 1 ale pozniej chodzi o to ze wydaje ci sie ze jestes na tyle dobry by zabic odrazu wszystkich w enemy. Musisz po prostu zabijac ludzi z osobna a jesli juz jest temagiht gdzie jest was kilku to wtedy nie wbijasz sie w srodek jako 1 tylko czekasz az twoj team" mieso armatnie" wykona swoja role a wtedy wbijasz ty i zabijasz przeciwnkow.

Z drugiej strony moze za malo pchasz. Szczerze mowiac to najlepiej zburzyc jak najwiecej turretow. Niekiedy pomoc twoim sojusznika nic nie da bo nie ogarniaja tej gry

u1lc.png
Opublikowano

Polecam grać duo, i polecam grać championami z możliwościami np. ultem na całą mapę.

Oczywiście ulti na bot :P bo ADC to jeden z najważniejszych w grze, Zedem też dobrze grać bo łatwo ściągnąć enemy adc lub ap.

Dużo wardów i upominać supporta, bez wardów ciężko wygrać a wiem jak jest na bronze, silver.

Dużo farmić, musi być w tych grach jakiś błąd od was :P bo ja jak się feedne to większość gier wygram ;x, też polecam feedować swoich a nie zabierać all kille, wtedy duża szansa że oni wyccarują feedem :D czyli nie muszą mieć umiejętności, a w enemy 100% że też jest kilka napków.

@Loth Sugan - Też dobrze napisał :D puść 1 mięso armatnie ^^, oczywiście jak w enemy jest ogar to pamiętaj że zrobią wszystko, byle żebyś padł 1, dlatego musisz mieć oczy w dupie.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Jeśli grasz tak dobrze to pokaż lolkin. I oddawaj kille swojemu temowi jak tak robię i wygrywam :). Ty za asyste dostaniesz golda a twój team będzie dowartościowany :)

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...