Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana nauczyciela

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam małe pytanko.. W sumie nie takie małe bo troszkę zachodu z tym może być. Otóż w skrócie nauczycielka od języka polskiego wnerwia nie tylko mnie ale całą klasę, bez wyjątków (1 klasa technikum). Nie będę się wypowiadał na temat jak prowadzi lekcje i jakie ma wymagania bo zleci się rzesza osób z podzielonym zdaniem. Powiem tylko, że jestem na TI, nie na humanie gdzie polski jest najważniejszy. Wiem że maturę będę i tak zdawał ale nie w takim zakresie.

Przechodząc do pytania. Czy da radę jako klasa złożyć prośbę u dyrektora o zmianę nauczyciela, w tym wypadku nauczycielki? Czy do tego potrzebne są jakieś uzasadnione powody typu znęcanie się, przemoc itp. (czego w sumie nie robi).

Jeśli macie jakieś pytania dodatkowe proszę pytać.

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Opublikowano

Raczej tak. U nas bez żadnych skarg uczniów wywalili po 2 latach pracy chemika- żadna klasa nue zdawała z nim w całości a gość był podejrzewany o pedofilie (a właściwie ti plotki, dziewczyny się go bały)

Zależy od dyra… ale warto spróbować :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

warto spróbować.. w tym wypadku wole mieć większą pewność bo przy takiej próbie pewnie byliby przedstawiciele klasy, dyrektor oraz owa nauczycielka co by mogło pogorszyć sytuacje w razie niepowodzenia

Opublikowano

Moja nauczycielka od chemii w liceum była fatalna, rodzice napisali petycję do dyrektora o zmianę nauczyciela ale UZASADNIONĄ. To jest najważniejsze, "wkur*ia nas" to nie jest uzasadnienie. Nam zmienili, ale jestem prawie pewna, że nie zmienią bo Wam się wydaje, że macie za dużo polskiego i materiału z niego, jest coś takiego jak program który nauczyciel MUSI zrealizować i jakiego byście nie mieli to będzie musiał to zrobić. No ale pisac sobie petycję możecie, tyle, że nie Wy a rodzice.

Opublikowano

Piszecie pismo do dyrektora cała klasa się podpisuję (najlepiej jak takie pismo ma wyglądać dowiedzieć się od kogoś kto ma na ten temat pojęcie [ja ci nie pomogę :P]). Jeśli będzie taka możliwość (tzn będzie jakiś inny nauczyciel bo nowego raczej nie zatrudnią) i dyrektor jest w miarę ogarnięty to nie powinno być problemu

Opublikowano

Jeśli to naprawdę poważna sprawa, to zaangażujcie swoich rodziców. Uczniowie często narzekają na nauczycieli i na nikim to nie zrobi wrażenia. Jeśli naprawdę chcecie zmiany, to potraktujecie sprawę serio, bo zmienic klasie nauczyciela to nie jest byle co. Przemyślcie to, bo jeśli się okaże, że nauczyciela nie zmienią to będziecie mieli przekichane.

Opublikowano

Jakby każda szkoła zmieniała nauczyciela bo wkurwia klasę to co tydzień byście mieli nowego. Możecie odpuścić sobie ten pomysł, razem z pismami, petycjami, a nawet skargami. Poza tym jest plan i nie będą go zmieniać specjalnie dla was, a wątpie żeby dziwnym trafem inny nauczyciel polskiego miał okienko wtedy, kiedy wy polski. Lepiej pogodzić się z aktualnym nauczycielem i po cichu trzymać kciuki, że w następnym roku wam się zmieni. ;)

Opublikowano

biedactwo, nauczyciel go wnerwia bo usiłuje cokolwiek nauczyć. może zmieńcie od razu dyrektora bo was nie słucha i nie zmienił nauczyciela co sie wam nie podoba.

zwykle tak jest z gówniarstwem co zmienia szkołę i nowi nauczyciele. spodziewają się że będą rządzili szkołą a tu niespodzianka, karzą się UCZYĆ i wysilić mózg będący praktycznie w zaniki z powodu nadużywania gier

życzę wam oby udała się wam zmiana nauczyciela i w zamian trafił się jeszcze gorszy o wyższych wymaganiach i mniej pobłażliwy jak obecny, może to dopiero nauczy was myśleć a nie skiałczeć z byle powodu "mamusiu , nauczyciel mnie wqrwia bo dużo wymaga", żenada a nie nauka. najlepiej od razu zrezygnuj ze szkoły, idź pod biedronkę wyciąg karton ze śmietnika i osiedl się pod mostem bo przecież po co ci nauka i wymagający nauczyciele

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@RobeM nie pisz jak nie rozumiesz o co chodzi.Sam mam podobną sytuację i wiem o co autorowi chodzi.Do szkoły średniej idzie się w konkretnym celu.Wybierasz ją na podstawie tego jaki chcesz mieć zawód. Jak chcesz być lekarzem,pójdziesz na biol-chem do dobrego liceum a jak elektrykiem to do technikum.Powinno być tak że uczysz się tego co będzie ci potrzebne w przyszłości a nie tak jak obecnie,że wciskają uczniom w mózg same pierdoły.Autor jest ja profilu informatycznym w technikum tak jak ja więc znaczy to tyle że powinien mieć dużo przedmiotów informatycznych,matematyki,fizyki + angielskiego,to się przydaje na tym profilu.A tymczasem jak jest?Ja mam w tygodniu więcej polskiego niż matematyki...śmiech na sali.Pytałem kolegów z klas humanistycznych z liceum i nawet oni nie mieli tyle materiału co my.Powiedz,po co mi w przyszłym zawodzie informatyka będzie znajomość lektur jak lalka,potop czy też przedwiośnie?To wszystko to w dupę mogą sobie wsadzić.Nawet na maturę to nie jest potrzebne bo osoby na takim profilu jak my mają w dupie egzamin z tego przedmiotu i wystarczy 30% żeby zdać,przecież żadna uczelnia na wydziale informatyki nie bierze polskiego pod uwagę.Nauka jest ok,pod warunkiem że uczysz się tego co ci się przyda w życiu.Gdybyśmy się właśnie tego uczyli byłoby znacznie lepiej,bo teraz to po prostu komedia.

żeby nie offtopować,owszem,można zrobić petycję by zmienić nauczyciela ale to trzeba mieć do tego konkretne podstawy,dowody.To że jesteście w 1 klasie jest na waszą niekorzyść,no bo nowi jesteście i sam rozumiesz jak to może być.U mnie w szkole była taka sytuacja że zmienili nauczyciela ale to dlatego że ponad połowa nie zdała przez jego chore zasady i sposób nauczania.Jeśli już się zdecydujecie cokolwiek zrobić to musicie się zebrać i zrobić tą petycję i dobrze by było,gdyby rodzice się przyłączyli.Jednakże bez jakichś dowodów przeciw nauczycielowi nie idźcie bo samo "wkurza nas" to troszkę za mało.Cóż,próbować można

Opublikowano

Na co tu narzekać ze za dużo wiedzy o literaturze polskiej? Miałem 2x więcej godzin przedmiotów ścisłych w podobnej klasie , 40h lekcji w tygodniu i na dodatek 6 dni do szkoły się chodziło, porównaj to z dzisiejszymi kiedy wycięto ponad 40% przedmiotów i godzin. Nikt jakoś nie narzekał.

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

1378976849-U111485.jpg

Jestem w 4 klasie technikum informatycznego i mam więcej polskiego niż matematyki

Mam 4h polskiego w tygodniu i 3h matematyki

W 3 klasie miałem tak samo po 3h matmy i 4h polskiego

W 1 i 2 klasie miałem po równo polskiego i matmy

Prawdopodobnie do końca edukacji będziecie mieli więcej polskiego niż matmy i nic z tym nie zrobicie

Dla pocieszenia wam powiem, że im dalej tym więcej lektur będziecie mieli do czytania w roku, co za tym idzie więcej sprawdzianów xD

Po 2 tygodniach od rozpoczęcia roku dyrektor wam odrzuci taką petycje, wyśmieje was, a nauczycielka będzie was tak masakrować, że pożałujecie tej petycji

Zmiana nauczyciela jest możliwa, ale nie po rozpoczęciu roku i tylko w uzasadnionych przypadkach

s2c77Oa.png

Opublikowano

Po roku nauki możesz zmienić nauczyciela. (!) PO ROKU (!)

wiem, bo sam jestem w technikum i nam to tłumaczyli, na razie trzeba wytrzymać x.x

Opublikowano

@up ale to nie kwestia tego, że sobie zachcą to mogą zmienić, zmiana nauczyciela nie jest taka prosta,w końcu to odbieranie godzin człowiekowi, musi być konkretny powód...A jakby nie patrzeć dyrektor bardziej trzyma stronę nauczycieli, bo uczniom się często coś nie podoba..

Opublikowano

Po roku nauki możesz zmienić nauczyciela. (!) PO ROKU (!)

wiem, bo sam jestem w technikum i nam to tłumaczyli, na razie trzeba wytrzymać x.x

ciekawe jakby miał zmienić nauczyciela, jak nie ma w tej szkole drugiego takiego który uczy tego samego przedmiotu no i dla jednego ucznia raczej się nie bedzie wysilał :x

Opublikowano

Prosiłem o opinie samą Opinie nie o narzekanie, że w moich czasach było tak, bo mnie to w sumie i wielu innych za przeproszeniem nie obchodzi. Do tego nie podałem powodu typu że zadaje dużo czy każe czytać lektury bo to jest wszędzie ..

biedactwo, nauczyciel go wnerwia bo usiłuje cokolwiek nauczyć. może zmieńcie od razu dyrektora bo was nie słucha i nie zmienił nauczyciela co sie wam nie podoba.

zwykle tak jest z gówniarstwem co zmienia szkołę i nowi nauczyciele. spodziewają się że będą rządzili szkołą a tu niespodzianka, karzą się UCZYĆ i wysilić mózg będący praktycznie w zaniki z powodu nadużywania gier

życzę wam oby udała się wam zmiana nauczyciela i w zamian trafił się jeszcze gorszy o wyższych wymaganiach i mniej pobłażliwy jak obecny, może to dopiero nauczy was myśleć a nie skiałczeć z byle powodu "mamusiu , nauczyciel mnie wqrwia bo dużo wymaga", żenada a nie nauka. najlepiej od razu zrezygnuj ze szkoły, idź pod biedronkę wyciąg karton ze śmietnika i osiedl się pod mostem bo przecież po co ci nauka i wymagający nauczyciele

Twoja wypowiedź jest żałosna.. nie znasz sytuacji, a sugerujesz się forum gdzie to niby wszyscy są "maniakami"

ciekawe jakby miał zmienić nauczyciela, jak nie ma w tej szkole drugiego takiego który uczy tego samego przedmiotu no i dla jednego ucznia raczej się nie bedzie wysilał :x

nie jednego ucznia, a całej klasy czytanie tematu ze zrozumieniem..

Chciałem uniknąć tego typu komentarzy nie pisząc powodów, a jednak zawsze znajdą się nadęte ludziki które wydaję się czasami, że zostały skrzywdzone przez życie

Temat do zamknięcia -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...