Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wszystkie porty zajęte!?

WolderMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z serwerem gdyż kiedy go odpalam wyskakuje komunikat na końcu konsolki:

Perhaps a serwer is already running on that port?

Wiem że oznacza to że coś działa na tym samym porcie ale próbowałem tylu liczb że raczej to nie pomoże.

Może ktoś sie na tym lepiej zna i mugłby pomóc?

Opublikowano

Zwykle tak sie dzieje jak masz uruchomiony juz jeden swerwer i chcesz uruchomic drugi spróbój może tego portu : 25565

67000398651719523803.png

Opublikowano

Skoro dużo portów ma ten sam problem, to wnioskuję, że chcesz odpalić serwer na swoim komputerze i wpisałeś jakieś IP w server-ip. To pole zostaw czyste.

.

Opublikowano

Cześć.
Pewnie ten serwer został postawiony na localhost,pewnie zamiast wpisać stop w konsoli,zamkłeś całe okno konsoli.Nie rób tak ,wpisuj save-all i jak się zamknie dopiero zamykaj konsole.Zresetuj komputer i bedzie wszysko działać.

Opublikowano

Sprawdź na czystych plikach, jeśli dalej będziesz miał problem to podaj jakiego routera używasz ;-)

//Zakaz umieszczanie reflinków w sygnie

SsKoRpIoN

Opublikowano

Masz dedyka co? Jeśli tak i jeśli nie masz zadnego innego serwera postawionego na 25565 to po zabijaj procesy javy bo może serwery dzałają w tle z tymi portami jak kidyś odpalałeś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...