Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Nigdy nie zwiększysz mocy RAM!

MatrixXHardcore

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż na google oraz forach pojawia się dużo pytań "CZY MOŻNA ZWIĘKSZYC RAM?". Otóż nie da sie zwiększyc w mocy RAM.

Na youtube pojawiają się poradniki jak zwiększyc RAM. Sam nie mam dobrego kompa dlatego postanowiłem to sprawdzic .

Po zrobieniu wszystkiego jak osoba na filmie zresetowałem komputer aby zapisac zmiany które na filmie były dokonane.

Poszedłem na chwile do kibla , po powrocie zobaczyłem że komputer nie jest nadal włączony! Resetował się non stop i nie chciał się włączyc.

Jedynym wyjsciem było dokonanie zmiany w rejestrze lub cofnięcie komputera do danej godziny. Jeśli tego nie zrobiliśmy wchodzimy w "URUCHOM KOMPUTER W TRYBIE AWARYJNYM Z OBSŁUGĄ SIECI". Oraz robimy tak jak na filmie tylko że zmieniamy tak jak było wcześniej.

I ZAPAMIĘTAJ! NIE DA SIĘ ZWIĘKSZYC RAMU!

Opublikowano

Co to za pierdoły piszesz?

W znikomym stopniu zwiększysz moc RAMu jeśli podkręcisz (zmniejszysz CL lub zwiększysz taktowanie) oraz ZWIĘKSZYSZ ILOŚĆ RAM dokładając do swojej płyty głównej dodatkowe (rzecz jasna odpowiednie) moduły pamięci.

Na youtube pojawiają się poradniki jak zwiększyc RAM

Możliwe że chodzi o jakieś pierdoły albo o zwiększanie rozmiaru pliku stronicowania czyli czegoś takiego jak RAM tylko na dysku twardym (wiele razy wolniejszy).

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...