Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Awans o 2 ligi

kubadobry11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam pytanie. Czytając forum `obiło mi się o uszy` że wygrywając 5 gier pod rząd oraz 2 pierwsze do promocji można awansować o 2 ligi. Czy to prawda ? Jeżeli nie to prosiłbym o wyjaśnienie na jakiej to działa zasadzie.

chadasygna.png

Wracam do gry, zaklinam się na Boga,

Tu nie ma opowieści o drogich samochodach.

Dziś przychodzę do ciebie i przynoszę złe wieści,

Wciąż nawijam ten rap o niepokornej treści.

Opublikowano

to tak nie działa, musisz mieć mmr po prostu takie które jest minimalnym w dywizji do której chcesz dojść np. z 3 do 1 musiałbyć losować jakieś pro drużyny zeby dużo mmr ci przychodziło (oczywiście jak wygrywasz) i musiałbyś przeskoczyć mmr całą dyzwizję, jest to ciężkie aczkolwiek w brązie spokojnie można to zrobić już powyżej silvera trudno ;d

Opublikowano

To co napisałeś nie jest prawdą. Bo mimo, że awans o 2 dywizje na raz jest możliwy, to jednak nie ma na to ściśle ustalonych reguł (np. takich jakie ty podałeś "z 5 streak + 2 w serii"). Natomiast awans o 2 dywizje na raz jest możliwy, kiedy po wygraniu serii masz dobre MMR (czyt. wystarczające na dywizję o 2 wyższą).

Opublikowano

Obecnie mam stosunek W/L taki - 59/55. Mam również 97 lp i 5 wygranych z rzędu.. W takim razie zastanawiam się czy zdobywając 100lp kolejnym rankedem i wygrywając serie jest szansa awansu o 2 ligi.

Jestem w Silver IV. Od dwóch meczy do drużyny przydziela mi minimum 2 goldy.

chadasygna.png

Opublikowano

Obecnie mam stosunek W/L taki - 59/55. Mam również 97 lp i 5 wygranych z rzędu.. W takim razie zastanawiam się czy zdobywając 100lp kolejnym rankedem i wygrywając serie jest szansa awansu o 2 ligi.

Zakładając, że po następnym wygranym meczu zdobędziesz serię, a potem ją wygrasz, to będziesz miał po jej rozegraniu win/lose 62/55, a w najgorszym wypadku 62/56. Jeśli do tego dostajesz LP za wygrany mecz w większych ilościach (mam na myśli dwucyfrowe liczby), to szanse na awans o 2 dywizje masz - chociaż nie mogę Ci powiedzieć jakie te szanse są.

A co do tych Gold'ów - nie warto się nimi sugerować, ze względu na to, że mogą mieć zwyczajnie słabe MMR, więc tylko i wyłącznie z ich winy przydziela im osoby z dywizji niższej niż ich obecna.

Opublikowano

W/L rate nie na nic do Mmr. Tzn troche ma, a patrzac na twoje nie masz zbyt wysokiego

lvlate_eune_10_6_nozg.png

Opublikowano

Sam przeskoczyłem Platyne 4 i od razu wskoczyłem do 3. Nie wiem czy to od tego ale nie przegrałem żadnej gry w Plat 5.

6434527732.png76561198021029824.png

Opublikowano

LP dostaję po 23+ , przed chwilą dostałem 28.

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, myślę że rozwialiście moje wątpliwości :)

chadasygna.png

Opublikowano

Ja przeskakiwałem z od silver III do gold I ciągle po 2 dywizje (tzn pomijając promocję między ligami). Generalnie z moich obserwacji wynika, że jeżeli grasz z przeciwnikami ze sporo wyższych lig to system sprawdza czy nadajesz się do takiego przeskoku. Pojedyncze porażki tutaj niewiele zmieniają. Jeżeli chodzi o otrzymywane punkty to było to zazwyczaj 30+, a w przypadku traconych było to max 7.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...