Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Obrona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam pytanie do was jak najlepiej się zabezpieczyć przed atakami na serwer typu "ForceOP" myślałem że nie istnieje ale tyle tego więc chcę się zabezpieczyć przed tym oraz inne ddosy boty (join/left) itp.

Opublikowano

Na Boty AntiJoinBot na inne nie znam:P

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Zabezpieczenie przed forceop:
NIE SCIAGAJ PLUGINOW Z INNEJ STRONY NIZ BUKKIT.ORG !!!!
i nie zadnych atakow:)

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Programy jak ForceOP nie istnieja to tylko bajki!
moze sa programy w stylu ForceOP ktore wykorzystuja bledy i dziury w pluginach(w bukkicie)
wtedy cos sie moze stac ;)
Sam bukkit jest bardzo dziurawy i niedopracowany.

jesli chcesz se bardziej zabezpieczyc sciagaj pluginy z pewnych zrodel ( bukkit.org )
nie sciagaj niepotrzebnych pluginow,i przeczytaj opinie tego pluginu ze strony z ktorej chcesz to sciagnac ;)
I bedzie git.

Pomoglem,daj + ;)

1RkW7od.png

Opublikowano

A istnieje skrypt/plugin dzięki któremu jak ktoś dostanie OP'a automatycznie mu się zabiera i w configu ustwia się kto ma mieć op?

Opublikowano

Taki skrypt nie istnieje,

Pluginy: AntiJoinBot, HackerFuck, NoCheat, NoCheatPlus, AntiCheat

Jeśli jesteś zainteresowany moge napisac skrypt blokujący komende op... Tylko przez ops.txt

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Ludzie wy nie wierzcie w takie bajki "ForceOP" to są same fake/keylogger/ludzie którzy wyłudzają od was pieniądze poprzez płatne pobieranie :0

Opublikowano

Taki skrypt nie istnieje,

Pluginy: AntiJoinBot, HackerFuck, NoCheat, NoCheatPlus, AntiCheat

Jeśli jesteś zainteresowany moge napisac skrypt blokujący komende op... Tylko przez ops.txt

Na PW napisałem

Opublikowano

Mi dzisiaj grozili DDoS'em xD, więc raczej forceop to nic, żaden z pluginów nie ma błędów to tylko włamania na ftp.

ahhah włamania na ftp!??

sam bukkit jest dziurawy i ma dużo błędów i to niektórzy wykożystują.

Niektóre pluginy nie mają błędów ale to się rzadko zdarza.

Niby jak ktos ci sie włamie na ftp jak nie zna hasła anim nic ? :O a hasło jest bardzo skomplikowane?

A co do skryptu mój kolega może Ci zrobić jak chcesz :)

Bajka :D :

Zrobił takie cos że jak komuś robił pluginy za kase,to sie tak zabezpieczył ze zrobil skrypt ze jak mu też opa zabiorom to sie cos uruchamia i server laguje jak nwm!

I plugin zaraza plugin i ktory by nie usuneli bedzie lagować :) (pomoze tylko zmiana silnika)

ale to ina bajka

1RkW7od.png

Opublikowano

Po 1. ForceOP nie istnieje, włamy na serwer wychodzą tylko i wyłącznie z głupoty adminów.

A jeżeli już jakiś force op miałby istnieć, to wystarczy w pluginie AuthMe ustawić aby op'a można było dawać tylko z konsoli.

Jeżeli chodzi o głupote adminów...

Hasło na twoim serwerze powinno być wyjątkowe i inne niż na innych serwerach, bo w logach łatwo da sie je sprawdzić.

Opublikowano

Po 1. ForceOP nie istnieje, włamy na serwer wychodzą tylko i wyłącznie z głupoty adminów.

A jeżeli już jakiś force op miałby istnieć, to wystarczy w pluginie AuthMe ustawić aby op'a można było dawać tylko z konsoli.

Jeżeli chodzi o głupote adminów...

Hasło na twoim serwerze powinno być wyjątkowe i inne niż na innych serwerach, bo w logach łatwo da sie je sprawdzić.

Niedokońca,już nie tak łatwo sprawdzić hasło.

AuthMe teraz zakodowuje hasła i nawet na konsoli nie pisze jakie kto ma hasło :)

Włamanie na server są jedynie przez dziurawego bukkita lub niedopracowane/błędne pluginy,i wyłącznie tylko przez to.

1RkW7od.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...