Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy PC a ps3

tqzwc2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Nie tak dawno kupiłem nowego kompa:

G2020 3M Cache, 2.90 GHz (w planie za jakiś czas wymiana na jakiś I5 lub i7)

Radeon 7770

Aktualnie 4GB ramu, ale dokupię do 8 lub 16

No i teraz z racji że wpłynęło trochę kasy kupuję tv 32" no i myślałem nad zakupem ps3 żeby czasem sobie pograć, ze znajomymi pyknąć w fife czy jakąś zręcznościową. Patrząc na cenę gier ps3 jednak trochę odstrasza to, dlatego rozważam jak coś zmodernizować co najwyżej pc dokupić dwa pady od xbox360 zwiększyć ram i grać na tym, zamiast brać ps3. Czy uważacie że jednak warto kupić to ps3? Za nią tylko przemawia gra: Uncharted, odtwaracz blu-ray i tak do filmów mam

Opublikowano

Ja w tym wypadku brał bym komputer z padami do xboxa 360 ponieważ już teraz jest duża różnica między grą na komputerze i konsoli (mniejsza ilość klatek , gorsza grafika ) , za parę lat ta różnica się powiększy do takiego stopnia że wydawcy będą wydawać niektóre gry tylko na konsole wyższej generacji (Xbox One , PS4) a i tak gry będą droższe oczywiście na konsole . Lepiej kupić nowy komputer bo zaoszczędzimy na grach a zaoszczędzone pieniądze możemy przeznaczyć na rozbudowę podzespołów . I myślę że sony z ps 3 zrobi to samo co z PSP , za parę lat zacznie wychodzić na nią tylko FIFA i LEGO ;D

Opublikowano

Akurat tego kompa co podałem to mam już teraz, tylko myślę jak coś dokupić ram drugie 4GB żeby mieć 8GB, zakupić dwa pady od xbxo360 i w razie czego modernizować, Aktualnie ps3+500gb dysk wydatek jakieś 1tys. kupując ram 4gb+2pady wyjdzie mi jakieś 300zł tylko i spokojnie pociagnie przynajmniej z rok, a później co najwyżej wymienię grafę/procka. Najwyżej dokupię też sobie kabel HDMI 15m pociągnę z jednego pokoju do salonu, oraz dwa usb żeby podłączyć pady (czyt. rozwiązanie to chodzi żeby nie przenosić kompa zagracać tylko będzie po prostu stał w druim pokoju)

Opublikowano

Co do tego kompa, to powinien być bardziej wydajny.

Jednak na twoim miejscu nie brałbym dodatkowego 4GB ramu gdyż jest to nieopłacalne. Żadna gra nie wykorzysta Ci więcej niż 4GB a lepiej kupić i5.

Więc, jeśli wymieniłbyś procka na i5 to nie ma dla mnie sensu kupowania PS3 tylko pod kilka exclusive'ów, lepiej dokup te 2 padu do pc i możesz grać tak samo na telewizorze, tylko z lepszą grafą:p

Opublikowano

Tak za pewne właśnie zrobię dokupię lepszego procka dwa pady i będzie pogrywajka ;) plusem tego rozwiązania że o wiele tańsze gry na PC. Może na razie jak coś nie kupować lepszego procka bo aktualne i tak gry pociągnie, czy brać jednak?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...