Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kogo polecacie na początek?

(:Xevik:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kilka pytań.

W Dote 2 grałem może z 3 razy ^^.

Chce zacząć grać od dziś, jednak gra mi się wydaje 100 razy trudniejsza od lola oczywiście farmę mam dobrą, carrować też potrafię, jednak tu wszystko nowe.

Kogo polecacie na początek? jaką postacią grać i na jaką linie najlepiej, na początku pogram kilka gier na botach żeby nikomu gry nie psuć.

Zanim napiszecie jakieś głupie komentarze, nie jestem dzieciakiem z gimbazy ^^ mam 19lat i ogarniam, jestem normalnym zdrowym psychicznie graczem, chce tylko kilka wskazówek :P.

Oglądałem kilka streamów Doty i moim zdaniem 100 razy lepiej to wygląda niż lol, smite itd :) trudniejsza co mi się podoba i bardzo dobra grafika.

Czekam na rady.

edit: jeżeli znacie jakiegoś dobrego streamera z Polski to możecie polecić.

teraz zauważyłem że na stronie opisy postaci są itd,w sumie poczytam dużo, ale i tak napiszcie kogo polecacie.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Na początku nie polecam supporta, dobry jest carry, np. skeleton king (jego ult działa jak aegis, czyli wskrzeszenie), huskar (postać bardzo mocna, ze spokojem go ogarniesz na początku), drow ranger/viper (te dwie postacie chodzą na mida, żeby się tam wyfarmić, w solo każego innego herosa zabijesz zabijesz dobiegnie do wieży).

Opublikowano

Bierz rightlicków typu Skeleton King, a z range to Drow/Sniper/Viper. A co do komentatorów to Eyeofroshan, ale on głównie komentuje turnieje.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi lecą like.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Snipera nie polecam brać gdyż jest łatwy do zabicia. Wystarczy podejść do niego. Polecam na początek vipera i drow rangera.

Opublikowano

Nie rozumiem czemu wiekszośc ludzi poleca na start skeleton kinga.[?] Ja Ci polecam SpiritBreaker, na prawde łatwa postac do ogarniecia siejąca zamęt (szczegolnie przeciwko reszcie nowicjuszy)

Opublikowano

Do listy mozna dodac takze : Sven , Riki , Ursa , Lion

Proste postacie dobrze bija z lapy poza lionem ktorym musisz tylko zrobic q i r ;D

Ogolnie wiekszosc postaci w docie nie jest jakos super strasznie skomplikowana poza meepo invokerem chenem enchantreska .

Pograj sobie najlepiej kazda postacie po razie zeby zobaczyc jakie postac ma skille koszty many itd

Opublikowano

Up2@ ludzie polecają skeleton kinga ponieważ jego ult działa jak aegis, wskrzesi cb, a to ci sporo daje. Jeszcze slarka dodam, a co do tego co ktoś tam pisał, sniper w midgame na pewno cb zabije zanim zdążysz do niego podejść, zwłaszcza że ma 40% na mini stuna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...