Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kontry na postacie

doms5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w temacie są jakieś strony z kontrą na każdą postać? Kim grać, jak grać, jakie itemy kupować.

Chodzi o to by umieć dobierać dobrego picka na daną linie, ponieważ zaczołem nie dawno grać drafty przed 4 sezonem i staram się to ogarnąć ale jakos nie wychodzi.

Jeśli ktoś zna jakieś strony lub mógł by to jakoś opisać to prosił bym o podanie takiej strony lub napisanie.

Opublikowano

Pierwsza zasada to nie graj kontrami tylko tym co umiesz, już pomijając fakt że większość tych stron to zwykłe głosowanie graczy (często z dość przeciętnymi umiejętnościami), to żeby wykorzystać kontrę musisz znać jej mechanikę i umieć wykorzystać w każdym konkretnym przypadku.

Jeżeli zaś chodzi o buildy to polecam tylko:

http://www.probuilds.net/

możesz sobie pooglądać jakie przedmioty i na jakie teamy składają najlepsi gracze.

Opublikowano

Po co ci strony. Jesli grales prawie kazda postacia powienienes wiedziec jakie dana postac ma minusy i wtedy powienens sam sobie dopasowac postac ktora jest silniejsza.

np. dajmy na to cho gath na topie - wiesz ze jesli bedzie dobrze lasthitowal to bedzie sie leczyl i dodawal mane ale jego czary na poczatku zabieraja bardzo duzo many i po uzyciu 2 skili cho bedzie warzywem dlatego jego contra bedzie postac ktora moze latwo uciec przed jego podrzutem nie ma many i przeszkodzi mu w farmieniu. Wychodzi na to ze jego kontra bedzie lee sin. To proste :)

Musisz poprostu przeanalizowac + i - postaci :)

u1lc.png
Opublikowano

Tylko chodzi o to że większością postaci nie grałem, ale widziałem jakiś Live czy filmik i do wielu nie wiem kogo kim kontrować np:

Heimerdinger lub Hecarim albo Vlad. Część postaci nie ma many w ogóle lub ma energię, np taka riven nie ma mamy ale ma stuna z W, tak jak by doskok z E i do tego 3x Q.

Co jak co ale z większością postaci nie miałem styczności. Zacołem grać po przerwie od LoLa i części rzeczy nie pamiętam.

Tak samo nie wiem jaka postać z jaką dobrze współpracuje chodzi tu o supporta lub ADC.

Opublikowano

Haimerem generalnie nie masz w ogóle co się przejmować... nikt aktualnie nim nie gra, no może inaczej bo jakiś fan się trafi ale to wyjątki. Takiego Hecarima generalnie nie kontruje się postaciami co wardami. Graj jak najwięcej to się nauczysz innej metody nie ma.

Opublikowano

Do poziomu platynki II/I pojęcie "skontrować" nie istnieje, takie jest bynajmniej moje zdanie. Do tej dywizji co wspomniałem liczy się tylko Twój skill a powyżej kontry już decydują o losach meczu.

Opublikowano

Czyli do platyny wystarczy tylko ogarnięcie postaci? I ogólny skill?

Ogar i skill jest zawsze potrzebny, lecz kontry mimo, że nie są automatycznym przesądzeniem wygrania/przegrania linii, to jednak grając champ'em kontrującym enemy champ'a na linii masz nieco łatwiej. W drodze do platynki z pewnością zobaczysz momenty, w których postać kontrujaca enemy pick'a mogła Ci się bardzo przydać, jednak samo kontrowanie nie jest wymagane i możesz próbować wbić platkę i bez tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...