Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] ComboBox Minecraft (Parę wersji jeden klik)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Już od 2-3godzin myślę i nic nie wymyślę ... Chodzi w moim temacie o to ,że nie wiem jak zrobić coś takiego:

Wybieram w Combo: 1.6.2 i mi uruchamia 1.6.2 a jak wybiore np. 1.7 to 1.7. .... w języku visual:

Private Sub FastStartXXX(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles StartClick.Click
        If CheckBox1.Checked = True Then
            My.Settings.Ram = txtram.Text
            My.Settings.Nick = LoginBox.Text
        End If
        'Dim`s'
        Dim StartMC As String
        Dim LoginMC As String
        'Komendy'
        StartMC = "javaw -Xmx" & txtram.Text & "m -Djava.library.path=%APPDATA%\.mcvrozax\versions\natives -cp ...................;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/java/jutils/jutils/1.0.0/jutils-1.0.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/google/code/gson/gson/2.2.2/gson-2.2.2.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/versions/1.6.2/1.6.2.jar net.minecraft.client.main.Main --session SessionID --version 1.6.2 --gameDir %APPDATA%/.mcvrozax --assetsDir %APPDATA%/.mcvrozax/assets "
        LoginMC = "--username=" & LoginBox.Text
        'START!!!'
        Shell("cmd.exe /c" & ComboBox1.Text & LoginMC)
    End Sub

I chciałem zrobić Dim MC1.6.2 As String KODMC ale to bez sensu by chyba było... Myśle o czymś takim: ComboBox1.Item("1.6.2" = MC1.6.2)

Za pomoc nagradzam Lubie To :-D

PS! Czy da się zrobić żeby obok ProgressBar`u wyświetlała się ilość pobranych% ? Albo w nim :D

371007.gif

Opublikowano

if combobox1.text = "MC 1.6.2" then

kod mc

else if combobx1.text = "MC 1.7.9" then

kod2mc

end if

Klikam buttona i nic nie daje :(

If ComboBox1.Text = "MC 1.6.2" Then
            Shell("cmd.exe /c" & ComboBox1.Text & "javaw -Xmx" & txtram.Text & "m -Djava.library.path=%APPDATA%\.mcvrozax\versions\natives -cp %APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/sf/jopt-simple/jopt-simple/4.5/jopt-simple-4.5.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/codecjorbis/20101023/codecjorbis-20101023.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/codecwav/20101023/codecwav-20101023.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/libraryjavasound/20101123/libraryjavasound-20101123.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/librarylwjglopenal/20100824/librarylwjglopenal-20100824.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/paulscode/soundsystem/20120107/soundsystem-20120107.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl/2.9.0/lwjgl-2.9.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/lwjgl/lwjgl/lwjgl_util/2.9.0/lwjgl_util-2.9.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/argo/argo/2.25_fixed/argo-2.25_fixed.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/bouncycastle/bcprov-jdk15on/1.47/bcprov-jdk15on-1.47.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/google/guava/guava/14.0/guava-14.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/org/apache/commons/commons-lang3/3.1/commons-lang3-3.1.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/commons-io/commons-io/2.4/commons-io-2.4.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/java/jinput/jinput/2.0.5/jinput-2.0.5.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/net/java/jutils/jutils/1.0.0/jutils-1.0.0.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/libraries/com/google/code/gson/gson/2.2.2/gson-2.2.2.jar;%APPDATA%/.mcvrozax/versions/1.6.2/1.6.2.jar net.minecraft.client.main.Main --session SessionID --version 1.6.2 --gameDir %APPDATA%/.mcvrozax --assetsDir %APPDATA%/.mcvrozax/assets ")

A i jak zrobić żeby po starci zamykało mi konsole albo pokazywało mi w niej LOGi ?

371007.gif

Opublikowano

Nie wiem :D Próbuje zrobić tak żeby wybrać wersje raz w jakimś panelu i mieć tylko jeden guzik start. Nie chce mieć: Start 1.5.2 Start 1.6.2 Start 1.7.x tylko raz w wysówanym menu wybiorę i gites :D

371007.gif

Opublikowano
        'START!!!'
        If ComboBox1.Text = "MC1.5.2" Then
            Shell("cmd.exe /c" & StartMC152 & LoginMC)
        ElseIf ComboBox1.Text = "MC1.6.2" Then
            Shell("cmd.exe /c" & StartMC162 & LoginMC)
        ElseIf ComboBox1.Text = "MC1.7.x" Then
            Shell("cmd.exe /c" & StartMC172 & LoginMC)
        End If

Udało się :D na końcu SUBa to dałem i dopiero poszło :D

Tak jak obiecałem Sunnyline2 dostaje Like

371007.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...